Silivri Facebook
banner88

Pınar Davutoğlu, ''Engelli Sarı Çizgilere Park eden Engelsiz Araç Sürücülerini Uyardı''

 Pınar Davutoğlu, ''Engelli Sarı Çizgilere Park eden Engelsiz Araç Sürücülerini Uyardı''

Engelsizlerin kişilerinin engelli yaya kaldırımlarında bulunan sarı çizgilere park eden ederek engelli bireylerin yolunu engelliyorlar.

Silivri'nin bir çok noktasına rastlanan bu durum ve bu duruma duyarsız olan sürücüler engelli bireyleri geçişine engelle oluyor. En çok rastlanan yer Silivri'de bulunan bir AVM'nin önünde yaşanıyor.

Engelli birey olmayan bazı araç sürücüleri uygunsuz parklanma ve engelli bireylerin geçiş noktasına olan sarı çizgilerin üzerine park eden araçlar, Silivri Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından engelliler için yapılan sarı çizgilere park edenler ve uygunsuz parklanma yapan araçlara 92 TL Trafik cezası kesti

SİLİVRİ ENGELLİ DERNEĞİ BAŞKANI PINAR DAVUTOĞLU'NDAN KONU İLGİLİ AÇIKLAMASI.

Silivri Engelli Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu, ''İstanbul'da ve Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi engellilere saygı her yerde değişiyor. Silivri'de de burada da bir takım saygısızlıklar oluyor, dikkat eden dikkatli davranan çok insanımız var sağolsunlar buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Bazıları varki insanları hakikaten çileden çıkartıyor, benim çok tanıdığım bedensel, zihinsel engelliler ve görme engelliler var. Hepsi bu durumdan çok şikayetçi. Önceleri şikayetleri kamu alanlarındaki bedensel engellilerin geçişi ile ilgili rampalardı. Bunları hemen hemen çoğu yapıldı. Bu konuda rahatlıklarını her zaman dile getiriyor ve teşekkür ediyorlar. 

DAVUTOĞLU; HALKIMIZI BU KONUDA BİRAZCIK DAHADUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM!

Pınar Davutoğlu, ''Şimdide yine büyük bir problem var. Görme engelliler ile ilgili sarı olan yürüme taşların üzerine yapılan parklar. Bu insanlar görme engelli bu o kadar çok acı veriyor ki insana, kimsenin başına gelmedikçe kimse kimsenin halinden anlamaz. Bu insanlar o yolda rahatlıkla yürürken duran bir araba bile olsa çarpabiliyorlar bu durum çok acı. Halkımıza birazcık daha duyarlı olmaya davet ediyorum'' ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU; ARABALARINIZI ENGELLİLER İÇİN YAPILAN SARI ÇİZGİLERİNİN ÜZERİNE PARK ETMEYİN!

Pınar Davutoğlu, ''Lütfen arabalarınızı engelliler ile ilgili sarı çizgilerin üzerine koymayın, başka yere koyun bir kaç adım fazla yürüyün bir kilometre yürüyün yani hiç bir şeyiniz eksilmez. Bu insanlara çok kötü şeyler oluyor sizin rahatlığınız yüzünden. Lütfen biraz daha dikkatlı olalım birazcık daha empati kurarak yaklaşalım herşeye ve engellilere. Sonuş her normal bir insan engelli birey adayıdır.  Hepimizde o potansiyel var. Bir dakika sonra ne olacağımız hiç belli değil. Bunların ben bir çok örneğini gördüm ve yaşadım. Lütfen birazcık daha duyarlı ve anlayışlı olalım'' ifadesini kullandı.
2016 YILI 1.5 AYLIK SÜREDE 27 ENGELLİ PARK YERİNE EDEN ENGELSİZ SÜRÜCÜLERE TRAFİK CEZASI KESİLDİ.
Silivri Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafınça 2016 Yılı içerisi Ocak ayından Şubat 20'sine kadar engelli park yerlerine ve kaldırımlarda bulunan görme engelli kişilerin yürüyüş bantı olan sarı çizgilere park eden 78 araç sürücüsüne toplamda 7 bin 150 lira Trafik Cezası kesildi.

Kaynak: Silivridehaber.com

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol