Silivri Facebook
banner88

Sabahtan Akşama Çalış Çalış, İşte! Alparslan ÇALIŞ…

Sabahtan Akşama Çalış Çalış, İşte! Alparslan ÇALIŞ…

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış, Küçük Sanayi Sitesi Kırmızı Bloklar Esnafıyla bir araya geldi.

Silivri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şaban Erdan ve geçmiş dönem SİBESO başkan adaylarından Ümit Yalçınkaya’nın  da katıldığı toplantıda konuşan Alparslan Çalış, seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Makama değil, hizmete talibiz” diyen Çalış, özetle şunları söyledi:

ESNAFLARIMIZA ÖZEL İNDİRİMLİ YAKIT

Esnaflarımızın araçlarında kullanılmak üzere kaliteli ve uygun yakıt temini için ilçemizde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarıyla gerekli anlaşmaları yaparak, esnaflarımıza vereceğimiz yeni çipli kimlik kartları ile indirimli yakıt kullanmalarını sağlayacağız.

ESNAFLARIMIZA ÖZEL AMBULANS

Esnaf Oda'mıza 1 adet tam donanımlı hizmet ambulansı kazandırarak 24 saat kayıtlı üyelerimizin transpor ambulans ihtiyacını karşılayacağız.

ÖDENEN AİDATLARIN BİR KISMI ÇOCUKLARIMIZA BURS OLARAK GERİ DÖNECEK

Esnaf ve sanatkârlarımızın Oda'mıza ödediği aidatları kanunların bizlere müsaade ettiği kadarını üyelerimizin çocuklarına burs olarak geri döndüreceğiz. Bununla ilgili gerekli çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız.

ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ

İlçemizde bulunan meslek lisesindeki öğrencilerimizin stajlarını Oda'mızın üyelerine ait işyerlerinde yapmaları için meslek liselerinde sınıflar açılmasına katkıda bulunarak, alt yapılarını oluşturarak, esnaflarımızın ara eleman ihtiyacının buradan karşılanmasını sağlayacağız.

KAYIT DIŞI ÇALIŞAN ESNAFLARI TESPİT EDEREK HAKSIZ REKABETİ ENGELLEYECEĞİZ

İlçemiz genelinde yapılacak tespitlerle, kayıt dışı çalışan esnafların kayıt altına alınmasını sağlayacağız. Kayıt yaptırmayan esnafların kapatılması için Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak haksız rekabetin önüne geçeceğiz.

KREDİ KEFALET VE KOSGEB bKREDİLERİ KONUSUNDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VE DESTEK

Esnaflarımızın işlerini genişletmelerini sağlayacak modern alet ve makinalara yatırım yapabilmeleri ve işyerlerini büyütebilmeleri için Kredi Kefalet Kooperatifi'nin kredilerinden ve KOSGEB kredilerinden azami ölçüde faydalanabilmeleri için gerekli danışmanlık hizmetini ve desteği vererek esnaflarımızın düşük faizli, uzun vadeli kredi kullanmalarını sağlayacağız.

EKONOMİSTLERDEN ESNAFLARIMIZA DANIŞMANLIK HİZMETİ

İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'mizde periyodik zamanlarda esnaflarımıza İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden gelecek ekonomist danışmanlarla, ellerindeki sermaye, işyerlerindeki demirbaş, makine, alet ve malzemelerle kış aylarında ayakta kalabilmeleri için işlerini, hesaplarını uzun vadeli programlayabilmeleri için eğitim seminerleri düzenleyerek ekonomik danışmanlık hizmeti vereceğiz.

ÖZEL HASTANELERLE YAPILACAK ANLAŞMALARLA İNDİRİMLİ SAĞLIK HİZMETİ

Esnaflarımıza vereceğimiz yeni çipli kimlik kartları ile ilçemiz genelindeki özel hastanelerle yapacağımız anlaşmalarla esnaflarımızın genel sağlık hizmetlerinden indirimli faydalanmalarını sağlayacağız.

“SİLİVRİ ALIŞVERİŞ GÜNLERİ” PROJEMİZ ESNAFLARIMIZIN İŞLERİNİ ARTIRACAK

“Silivri Alışveriş Günleri” adı altında esnaflarımızla ortak çalışmalar yaparak Silivri'ye sadece yaz aylarında değil, sürekli dışardan insanların gelmesini sağlayıp iş potansiyelini artıracağız.

SADECE BAŞKAN DEĞİL YÖNETİM KURULU DA HER ZAMAN GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK

 Esnaflarımızın bizlere yetki vermesi halinde Oda'mıza her gün yönetim kurulu asil ve yedek üyelerimizden dönüşümlü olarak en az 2 arkadaşımızı görevlendirip esnaflarımızın kısa zamanda daha kaliteli hizmet almalarını sağlayacağız. Böylece yönetim kurulundaki her arkadaşımız Oda'mızın işleyişi ve kanunları hakkında gerekli bilgi birikimine sahip olacak.

İŞKUR EĞİTİMLERİ VE KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSLARI

Odamızın organize ettiği ve yürüttüğü İşkur'un finanse ettiği eğitimleri esnaflarımızla görüşerek hangi branşta ihtiyaç varsa o konularda eğitim sınıfları açacağız. Belediyemizle ortak yapılan KOSGEB Girişimcilik Kurslarımıza devam edeceğiz. Kurs sonunda proje hazırlanması konusunda destek olarak azami ölçüde hibe kredi ve faizsiz kredi alınmasına yardımcı olacağız.

MESLEK KOMİTELERİ OLUŞTURACAĞIZ

İlçemiz merkezinde ve mahallelerimizde bulunan esnaflarımızla bir araya gelerek Meslek Komiteleri oluşturacağız. Belirli zamanlarda toplantılar yaparak esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını tespit edip gerekirse proje haline getirerek yetkili mercilere iletip takipçisi olacağız.

ESNAF LOKALİ

Esnaflarımızın talebine istinaden Oda'mızın bir katında Esnaf Lokali açarak esnaflarımızın hizmetine sunacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol