Silivri Facebook
banner88

Selimpaşa Ek Hizmet Binası Yenilendi...

YENİLENEN SELİMPAŞA EK HİZMET BİNAMIZ

Silivri Devlet Hastanesi Baş Hekimi Fatih Mehmet Velibeyoğlu şu açıklamayı yaptı:” Yenilenen Selimpaşa ek hizmet binamızı hizmete açıyoruz. 01.08.2010 tarihinde hastanemiz idaresine bağlanan Selimpaşa ek hizmet binamızın mevcut koşullarını Sağlık bakanlığının belirlediği standartlara uygun hale getirmek ve hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 10.05.2018 tarihinden itibaren yapım onarım çalışmalarına başlandı. Ek hizmet binamızda gerçekleşen dönüşüm ve değişim çalışmaları kademe kademe planlanarak sağlık hizmetleri aksatmadan gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda yaklaşık 2.000 m² alan yeniden düzenlendi. Düzenlemelerimize ilk olarak binamız 1. katta bulunan kullanılmayan eski ameliyathane olan 400 m² lik alana, Ayaktan Fizik tedavi ünitesi yapıldı.Bu alanda ; 12 adet elektroterapi ve 5 adet rehabilitasyon sedyesi, kısa dalga diatermi odası, parafin banyosu, hotpack-coldpack cihazları, pnömatik kompresyon cihazı uygulamaları yapılmaktadır. Ayaktan fizik tedavi ünitemiz 6 Fizyoterapist ve 7 adet Yardımcı Sağlık çalışanı olmak üzere toplamda 13 kişi ile aylık ortalama 350 hasta yıllık toplam 3.500 hastaya hizmet vermektedir. Bu hastalara 34.000 seans hizmet verilmiş olup bu hizmetten 3.250 seansı A-B grubu seans hizmeti şeklinde gerçekleşmiştir. Fizik tedavi servisine 2018 yılında toplam 850 hasta yatmıştır.

İkinci aşamada eski FTR ünitesinin bulunduğu zemin kattaki 480 m² lik alanımıza 12 adet poliklinik odası , hasta ve engelli tuvaleti yapımı ve danışma alanı yapılmıştır. Ek hizmet binamızda 6 branşta aylık ortalama 5.000 hasta yıllık 60.000 hasta poliklinik hizmeti vermekte olup 2018 yılında acil poliklinik dahil 130.000 hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir.

Daha öncede poliklinik hizmeti verilen yaklaşık 800 m² alanda yeniden düzenleme yapılarak 20 ünitlik ağız ve diş sağlığı polikliniği yapılmıştır. İdari yönden Büyükçekmece ADSM bağlı olan polikliniklerimizin günlük ortalama 400 hasta aylık 9.000 yıllık 110.000 hasta hizmet almaktadır.

Sonraki düzenleme aşamalarında eski diş polikliniklerinin olduğu yaklaşık 150 m² alana yeni personel yemekhanemiz taşınmış olup kapasitesi arttırılmıştır. Eski yemekhanemizin olduğu alan ışıklandırma ferah bir ortam ve hasta ulaşımının kolaylığı gibi etmenler göz önünde bulundurularak kan alma ve EKG birimi ve toplantı salonu yapılmıştır.

İlk olarak ana binamızda hizmet veren Evde Sağlık Birimimiz İl Sağlık Müdürlüğümüz 6.bölge başkanlığında Çatalca ve Silivri bölgesine hizmet vermek üzere Selimpaşa Evde Sağlık istasyonu kurulması talimatı üzerine eski kan alma ve EKG birimimizin olduğu yaklaşık 55 m² alana evde sağlık istasyonu yapılmıştır. İstasyonun hizmete açıldıktan sonra aylık 420 hastaya ziyareti yapılmış olup 2018 yılında toplam 29.000 evde muayene gerçekleşmiştir.

 Bu çalışmalarımız sırasında maddi destekte bulunan bağışçılarımız; Şevket KOTİL, Salih YAZICI, Hüseyin KAPISIZ, Eyüp BAYBURTLU, Davut MEMİŞ, Sedat KURTULUŞ, Ramazan YAMAN, Hüsnü SAĞLAM, Rıza OTURAK olup desteklerinden ötürü hastane yönetimi olarak kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son olarak da acilimiz ve ameliyathanenin diğer kısımlarında değişim ve dönüşüm yapak hizmet kapasitesini arttırmak hasta memnuniyeti ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak tadilatı tamamlamayı hedeflemekteyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol