Silivri Facebook

SİLİVRİ FATİH KOLEJİ 7 KITANIN ÖĞRENCİLERİYLE

Okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle Fatih Üniversitesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği  “7 Kıta 7 Renk Kültür Festivalini” ziyaret ettik. Dünyanın bütün kültür renkleri Fatih Üniversitesi’nde buluştu. Renk cümbüşünün yaşandığı festivalde hep bir ağızdan barış ve kardeşlik türküleri söylendi. Fatih Üniversitesi’nde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin öncülük ettiği festivalde 78 ülkenin kültürünü bir arada görme imkânını bulduk.
 

Festivalde yabancı uyruklu öğrenciler, kendi yemek kültürlerini, günlük hayatlarında kullandıkları milli kıyafet ve mutfak kültürünü tanıttılar. 7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali, farklı renk, dil ve dinden insanlarının bir arada yaşadıklarının en iyi göstergesiydi.
Öğrencilerimiz değişik kültürlerle tanışmanın heyecanını yaşarken bir taraftan da İngilizce bilgilerini pratiğe dökmenin heyecanını yaşadılar.
 
Kırgız öğrencilerin komuz çalgısı, Afrikalı öğrencilerin dans gösterileri, Almanyalı öğrencilerin halay gösterisi görülmeye değerdi. Azerbaycan’ın baklavasını, Türkmenistan’ın pilavını tattık. Sadece bunlar değil Afrika, Çin ve Fas mutfağına kadar dünya mutfağının birçok farklı lezzetlerini tatma fırsatımız oldu.
Kısacası öğrencilerimizle çok keyifli, çok eğlenceli ve çok lezzetli bir vakit geçirdik.
 
 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol