Silivri Facebook

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI 23 NİSAN PROGRAMINI AÇIKLADI...

23 NİSAN
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
100.YIL
KUTLAMA PROGRAMI
2020
T.C.
SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI 100. YILI
KUTLAMA PROGRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 08.00’de başlayacak ve gece saat 24.00’te sona erecektir.
1- ATATÜRK ANITI ’NA ÇELENK SUNMA TÖRENİ:
- 23 Nisan 2020 Perşembe günü çelenk en geç saat 08.45’da çelenk toplanma yerinde hazır olacaktır.
- Çelenk, İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya ARTAR tarafından konulacaktır.
- Çelenk, anıta saat 09.00’da konulacaktır.
- Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat ÖZEL yönetiminde İstiklal Marşımız söylenecektir.
- Çelenk sunma töreninin tertip, düzen ve kontrolünden, ayrıca törende bayrağın göndere çekilmesini Beden Eğitimi Öğretmeni Eralp ÇELİK sorumludur.
- Tören alanında sunuculuk görevini İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Selimpaşa İlkokulu Müdürü Bahar YAVAŞ ve Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat ÖZEL tarafından yapılacaktır.
- Tören alanının düzenlenmesi, hazırlanması ve ses sisteminin kurulmasından Silivri Belediyesi Başkanlığı sorumludur.
- Atatürk Anıtındaki Çelenk Sunumunda güvenlik önlemleri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.
- Atatürk Anıtı alanında program boyunca acil durumlar için İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans bulundurulacaktır.
2- ETKİNLİKLER:
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılı dolayısıyla Silivri Belediyesi afişler hazırlayacak, cadde ve sokakların uygun yerleri ışıklandırılacaktır.
- Okul ve kurumlarımız Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile süslenecektir.
- 23 Nisan 2020 saat 09.30' da TRT EBA TV ortak yayın "100. Yıl Kutlama Programı Özel Yayını" yapılacak olup bu yayının tüm öğrenci ve velilerimize duyurulması sağlanacaktır.
- 100. Yılda Yüz Balon Uçurma Etkinliği;
Okul Öncesini temsilen Aliye Can Anaokulu,
İlkokulları temsilen Piri Mehmet Paşa İlkokulu,
Ortaokulları temsilen Çağrıbey Ortaokulu’ndan 100. Yıl anısına saat 13.00 de 100 balon göklere bırakılacak. Diğer okullarımız aynı saatte marşlar çalacak öğrencilerimizde evlerinin balkonundan ve pencerelerinden 100. Yıl anısına bestelenen marşı söyleyeceklerdir.
- 23 Nisan 2020 saat 13.00' te tüm resmî/özel okul ve kurumlarda bir görevli personel ile okul hoparlörlerinden 100. Yıl Marşı yayınlanacaktır. Okullarda yapılacak 100. Yıl Marşı yayınıyla ilgili olarak sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması ve sokağa çıkma yasağı olan il/ilçelerde mülki amirin talimatı doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.
- Tüm resmi/özel Anaokulları, İlkokullar ve Ortaokullarda saat 15.00-17.00 arasında çocuk şarkıları okul hoparlörlerinden çalınacaktır.
- 23 Nisan 2020 Perşembe günü saat 19.00’da İl MEM sosyal medya hesaplarından ‘‘Masal Saati’’ etkinliğinin yapılması.
- 23 Nisan 2020 saat 21.00' de tüm resmî/özel okul ve kurumlarda bir görevli personel ile okul hoparlörlerinden İstiklâl Marşı yayınlanacaktır. İstiklâl Marşı yayınıyla ilgili olarak sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması ve sokağa çıkma yasağı olan il/ilçelerde mülki amirin talimatı doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol