Silivri Facebook

Sucukçu "Tezgahınız" Hayırlı Olsun (!)

 

Gencoğlu'nun sucukları tepkiye neden oldu

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Saadet Gencoğlu’nun eşi Süleyman Gencoğlu’na, Silivri Belediyesi tarafından sahilin en işlek bölgesinde sucuk ekmek satışı yapmak için stant verildi. “CHP’li Meclis Üyesinin eşine ‘Baba’ kıyak yapıldı” şeklinde yorumlanan alan da daha önce de Atatürkçü Düşünce Derneği stant açmıştı.

Gazetemİstanbul'dan Fatma Sarıbıyık Yıldırım'ın haberine göre; Silivri Sahili kordonboyunda bulunan Sanat Parkı’nın önüne ki alana CHP’li Belediye Meclis Üyesi Saadet Gencoğlu’nun eşi Silivrispor Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gencoğlu, sucuk satış standı açtı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından Gencoğlu’na verilen alanda geçtiğimiz yıl yaz ayında Atatürkçü Düşünce Derneği stant açmıştı.
Yaz aylarında çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı alanda ‘Babaevi Fermante Sucuk’ işletmesinin CHP’li Gencoğlu’nun eşi tarafından açılması, “CHP’li Meclis Üyesinin eşine ‘Baba’ kıyak yapıldı” şeklinde yorumlandı.
Geçtiğimiz Ocak ayında da Kurfallı’da ki Manda Çiftliği’nde sucuk üretimine başlayan Süleyman Gencoğlu’nun herkese verilmeyen alanda nasıl bir işletme açtığı ise kafalarda soru işareti bıraktı.

“KENDİNE GÜVENİYORSA 
GELSİN DÜKKAN AÇSIN!”

Süleyman Gencoğlu’nun Kurfallı Mahallesi’nde bulunan Manda Çiftliği’nde üretilen sucukları, sahilin en işlek bölgesinde satışa sunması bazı esnafların ve vatandaşların tepkisine yol açtı. “Burada birçok gıda işletmesi varken, sahilin en işlek yerinde 10 TL’ye sucuk ekmek satmak, işletmelerin yaptığı işlerin önünü keser” diyen bazı esnaf ve vatandaşlar, “Madem herkese böyle bir yer verilebiliyor, bizde onun yanına dönerci ve köfte dükkanı açalım. Tost yapalım. 3-5 liradan satalım. Biz burada, elektriği, suyu, doğalgazı, elemanların maaşını nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Peki ya oraya açılan dükkanın ne gideri var” dediler.  

“IŞIKLAR’I TEBRİK EDİYORUZ”

“Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı tebrik ediyoruz. Silivri’nin en çok ihtiyacı olan aileye sucuk standı vererek, gelir kapısı açtı. Gerçekten takdire şayan bir davranış” diyerek tepki gösteren bazı esnaf ve vatandaşlar, “Hem kendi malını satacak, hem eşi CHP’li Belediye Meclis Üyesi olacak, hem de Silivrispor’da ikinci başkan olacak. Eşi belediye de, kendisi spor kulübünde, köy de var manda çiftliği, bir de sucuk üretiyor daha yapmadığı iş kaldı mı peki? Kendisine güveniyorsa, alsın bir dükkan açsın işletmesini. Buralar yandaşlara peşkeş çekileceğine, gerçekten ihtiyacı olan insanlara verilsin. Ne bileyim, köylüler burada gelsin ürünlerini satsın. İnanın o zaman hem köylüler, hem de biz kazanırız” şeklinde konuştular.

 Kaynak: Yörünge

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol