Silivri Facebook
banner88

Süleyman Gençoğlu Çiftçilerimizi Unutmadı...

İnsanoğlunun toprakla kadim yolculuğu 12 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Önceleri doğada yetişen otları toplayarak beslenen ilk insan, yere düşen tohumların filizlendiğini keşfedip, zaman içinde başakları tane dolu buğday yetiştirmeyi başarmıştır. buğday tanesinin içinde bir yaşam barındırdığını anladığında da aynı yerde kalarak toprağı işlemeye başlamıştır.

TARIM, avcılık ve toplayıcılık ile beslenmeye çalışan insanlığın göçer yaşamdan yerleşik düzene geçme nedenidir.

Çiftçilik dünyanın en değerli mesleğidir. Ülkemizde , tarımda çeşitlilik açışından dünya ülkeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk tarımına öncülük etmesi için kurulan Atatürk Orman Çiftliği, çiftçimizin yenilikçi, girişimci ve çevre koruyucu profilini oluşturmaya çalışan bir rehber niteliğindedir.

Günümüzde yaşamın ve ekonominin temel çarkını oluşturan çiftçiler, içinde bulundukları zor koşullara rağmen daha sağlıklı üretim ve daha yüksek verim için büyük çaba sarf etmektedirler. Hedefimiz daha etkin politikalarla ülkemizi tarımda hak ettiği yere getirmek olmalıdır. çiftçi emeğin karşılık bulmadığı, sağlıklı tarımın olmadığı ülkelerde güçlü bir ekonomiden söz etmek çok zordur.

Tüm toprak dostlarına bereketli hasatlar dileriz.
Dünya Çiftçiler Gününüz Kutlu Olsun.

Genç Ziraat
Yönetim Kurulu Adına
İhsan Süleyman GENÇOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol