Silivri Facebook
banner88

T.C Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kamuoyuna Duyuru...

T.C Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kamuoyuna Duyuru...

Silivri ilçesinde ikamet eden M.A. isimli Müştekinin 13/11/2017 tarihinde, Silivri İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek telefon ile arayan ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şahısların FETÖ terör örgütü tarafından kimlik bilgilerinin kullanıldığını ve yardımcı olacaklarını söyleyerek para talep ettikleri ve mağduru dolandırdıkları iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca Şüphelilerin tespiti ve yakalanmaları amacıyla soruşturma başlatılmıştır.

Dolandırıcılık suçunu işlediği iddia edilen ve mağdurdan bizzat parayı alan şüpheli F.A. 18/11/2017 tarihinde yakalanarak sevk edildiği Silivri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

Telefon kayıtlarından yola çıkılarak yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda atılı dolandırıcılık suçlarını kurdukları suç örgütü çerçevesinde birden fazla mağdura karşı işledikleri ve birden fazla mağduru aynı yöntemle dolandırmaya teşebbüs ettikleri tespit edilen Şüphelilerden A.D. Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda Şanlıurfa ili Harran ilçesinde diğer Şüpheliler M.B., M.A., S.K., H.G. ve B.B. İstanbul'un muhtelif ilçelerinde 03/01/2018 tarihinde yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır.

Şüphelilerin konutlarında ve işyerlerinde ayrıca Şüpheli M.B.'nin aracında yapılan aramalarda 6(altı) adet cep telefonu, sahte sürücü belgesi, çok sayıda sim kart kabı, isimsiz bankamatik kartları, 1(bir) adet ruhsatsız silah ve çok sayıda altın ziynet eşyası ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Şüpheliler hakkında örgütlü olarak işledikleri iddia edilen nitelikli dolandırıcılık suçlarından soruşturmaya ve suç delillerinin tespiti ve incelenmesine devam edilmektedir.

Kamuoyuna ve tüm Basın Yayın kuruluşlarına saygı ile duyurulur. 03/01/2018 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol