Silivri Facebook

Topbaş'ın Silivri Ziyareti...Fatma Sarıbıyık Köşe Yazılarıyla Sizlerle...
 
Özlemi duyulan bir atmosfer, hayali kurulan bir manzara gerçekleşti önceki gün Silivri'de..
İBB Başkanı Kadir Topbaş Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile yan yana...
 
Topbaş'ın Silivri ziyareti ilçe için oldukça önemliydi. Ve fakat böylesi sıcak bir karşılama beklenmezdi. Silivri Belediyesinin adeta tören tadındaki karşılaması eminim İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı da mest etti. Hani doğrusu bu kadar profesyonel bir ziyaret yönetimi de beklemezdim Silivri Belediyesinden, şaşırmadım dersem yalan olur.
 
İlçede bir dizi ziyarette bulundu Topbaş. Önce partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti, ardından Kaymakamlık makamında Kaymakam Demirkol ile buluştu. Son olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Belediye Başkanlığında bir araya geldi. Ve sanırım ziyaretten geriye en çok konuşulanı da bu oldu.
 
Topbaş'ın ziyaretine ilişkin önemli detaylar haberde mevcut. İşin magazinsel boyutunu da buraya taşıyıp değerlendirmek istedim.
 
O başlıklardan biri Kaymakamlık ziyareti idi... Topbaş ziyarette Kaymakam Demirkol'a "Sayın Vali'm" dedi. İnşallah bu lafı Allah söyletti... Demirkol'u Valilik makamında görmek bu ilçe için de gurur verici olur tabii ki...
 
Parti binasından Kaymakamlığa yürüyerek geçti Topbaş. Bu esnada karşıdan karşıya geçmesi gerekti. Araç trafiğini durdurmak için atak yapan polislere "Hayır" dedi. "Bekleyelim. Bizim için yeşil ışık yanınca geçeriz." Ve bekledi... Işıklara takılsada Topbaş, sırası gelince geçti.
 
Silivri Belediyesinde Başbakan gibi karşılandı. O nasıl bir karşılama merasimiydi ki... CHP Genel Başkanı gelse böyle karşılanmazdı herhalde... Kesinlikle takdir edilesi derecede profesyonel ve sıcak bir atmosferdi.
Aynı kaba kaşık attı Topbaş ve Işıklar. Yoğurdu birlikte yedi. Ben Topbaş'ın sütten ağzı yanmıştır diye düşünürdüm ama O yoğurdu üflemedi...
Hani az daha zorlasak, Işıklar Topbaş'a, Topbaş da Işıklar'a kendi elleri ile yoğurt yedirebilirdi. Ama yine de güzeldi.
CHP İlçe Başkanı da Topbaş'ı karşılayanlar arasındaydı. Bu ilçe başkanı, farklı bir siyasi partiye mensup olduğu için Topbaş'ı yok saymadı, dışlamadı. Bu da hani takdir edilesi bir hassasiyet göstergesiydi.
Işıklar, yoğurttan falan bahsetti. Hatta teşekkürlerini falan sundu Topbaş'a... Artık ziyaretin sonlarına doğru içimden "İşte" dedim. "İşte köşeye malzeme. Koskoca İBB Başkanı ayağına gelmiş ancak o ilçenin sorunlarını iletmedi, sohbetle muhabbetle geçiştirdi"
Ben içimden bunları geçirirken, o bir dosya sunuverdi. "Başkanım, ilçemize ilişkin taleplerimizi bir dosya halinde size sunmayı daha sağlıklı buldum. Burada vaktinizi bununla öldürmek istemedim"
Vay be dedim. Başkan beni yine yanılttı. Ya danışmanlarını değiştirdi ve haberimiz yok ya da daha başka yerlerden bu ziyaretle ilgili profesyonel destek almıştır.
Özetle iyiydi yahu... Güzeldi. Samimiydi... İçtendi. Sıcaktı.. Özlenendi... Beklenen...
Vallahi bir anda kendimi rüyada sandım. Şaşırdım. Ama mutlu oldum.... Bu tablonun devamına ilişkin bir beklenti de doğmadı değil.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol