Silivri Facebook
banner88

TÜRK EĞİTİM-SEN - ÖZVARNALI İÇİN BASIN DUYURUSU...

     

       

        GAZETECİ MİSİN? MÜFETTİŞ MİSİN, HAKİM Mİ, SAVCI MISIN ?          

     

       Silivri Hasan Özvarnalı İlkokulu'nda yaşandığı öne sürülen bir olayla ilgili  Cem Güner İsimli gazeteci  bir internet sitesinde yazı yazmış.

 Sadece şikayete konu olmuş, soruşturması süren  bir olayla ilgili yazısında, öğretmenlere ve genel anlamda öğretmenlik mesleğine hakaret etmiştir. Kendisini kınıyoruz. Gazetecilik meslek ahlak ilkelerini hiçe sayarak soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiştir. Yargının sonuca bağlamadığı, yargının ne karar vereceği bile belli olmayan bir olayla ilgili masumiyet karinesini unutarak öğretmenlere ‘müsvedde’, ‘mafya’ diyerek hakaret etmiştir. Hatta daha ileri gitmiş  kamuyu aydınlatma görevi olan gazetecilik mesleğini tehdit  aracı  olarak kullanmış ve "beni şikayet edemezsiniz sıkar " diye tehdit savurmuştur. Bu gazeteci arkadaş masumuyet  karinesinesini hiç düşünmeden, kendisini  müfettiş, savcı ve hakim yerine koymuş, öğretmeni soruşturmuş, yargılamış ve kendince hüküm vermiştir

 

Biz kendisine basın ahlak ilkelerini hatırlatıyor, Eğitim Sendikası ve STK olmanın verdiği sorumlulukla,bir basın mensubunu zor duruma düşürmeyi,ona zarar vermeyi öncelikli bir görev saymıyoruz.İlgili gazeteciye, aynı köşesinde hatadan dönme ve düzeltme yazısı yazması için bir hatırlatma yapıyoruz.İlgili gazeteci, Öğretmenlerimize yapmış olduğu hakaret ve aşağılayıcı açıklamasını düzeltmediği takdirde;              evet, 'sıktı' seni mahkemeye veriyoruz” diyeceğiz. Öğretmenlerin sahipsiz, gariban, iki satır yazı yazarak sindirebilecek bir camia olmadığını önemle belirtiyoruz. Öğretmene mafya, müsvedde demenin,soruşturmanın gizliliğini ihlal,öğretmeni tehdit etmenin hukuki bir karşılığı olduğunu hatırlatıyor,konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

 

                                              

                                                                                                    

Enver DEMİR

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu                     

Şube Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol