Silivri Facebook
banner88

Volkan Yılmaz İle Coştular Gönüllerince Eğlendiler...

SİLİVRİ’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Mutlu Çocuk Şenliği’nde Silivrili çocuklar doyasıya eğlendi. Başkan Yılmaz şenlikte miniklerle birlikte eğlenerek sevinçlerine ortak oldu.  

Silivri Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mutlu Çocuk Şenliği düzenledi. Silivri Sahili’nde gerçekleştirilen şenliğe binlerce çocuk katıldı. Birbirinden eğlenceli oyunların oynandığı etkinlikte çocukların mutluluğuna ortak olan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, stantları gezerek aktivitelere eşlik etti. Başkan Yılmaz çocuklarla birlikte resim çizdi, seramik kili ile çalışma yaptı ve ritim atölyesine katılan minikler ile dans etti. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi keman ve piyano kursiyerlerinin hazırladığı mini konser izleyenlerden tam not aldı. Silivrili çocukların yeteneklerini sergiledikleri programda gitar dinletileri, bale gösterileri, plates ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Oyun ve aktivite alanlarında renkli ve keyifli bir gün yaşayan minikler, palyaçolarla gün boyu eğlenirken, yüz boyama etkinlikleri ve sahne gösterileri ile çocuk bayramının tadını doyasıya yaşadı.

BAŞKAN YILMAZ: “23 NİSAN’LARI UNUTMAYACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, şenlikte yaptığı konuşmada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en büyük güvencemiz olduğunun altını çizerek şu konuşmayı yaptı:  “Türk milleti, tarih boyunca hiçbir gücün esareti altına girmemiş, gerektiğinde küllerinden yeniden doğmuş şeref ve haysiyet sembolü bir millettir. Bundan 99 yıl önce, yedi düvele karşı milletçe başlatılan topyekün mücadele, esarete karşı milli egemenliğin zaferiyle sonuçlanmıştır. İşte bu tarihi başarıdaki stratejik, kutsal ve emsalsiz ilk adımın adı Büyük Millet Meclisi’dir. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920 yılında kurulan Meclisimiz ile bağımsızlık ateşi yakılmış, akıl dolu kararlar uygulamaya konulmuş, Türk Milleti’nin birlikteliği sağlanmış, ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla yeni zaferler elde edilerek mazisi şanlı bu millet kendi kaderini yine kendisi tayin etmiştir. Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadele sayesinde, çile ve ıstıraplı yıllara son verilmiştir. Büyük Millet Meclisi’nin ektiği ‘milli birlik’ tohumları dallanıp budaklanarak yıkılmaz, yakılmaz ve yok olmaz bir ruha bürünmüştür. O ruh, egemenlik ruhudur. O ruh, tam bağımsızlık ruhudur. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ün fikirleri, yarınlarımızın yolunu aydınlatacak ve onlara en büyük ışık olacaktır. 23 Nisan 1920’de atılan istiklal adımları, çocuklarımızın inanç ve azimleriyle ilelebet devam edecektir. Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımız, Türk milletini muasır medeniyetler hedefine ulaştıracaktır. Ulusal egemenliğin simgesi çocuklarımıza armağan edilen ve derin manaları bulunan 23 Nisan günü zihinlerimizden çıkmayacak, hiçbir kuvvet de çıkaramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne göz dikmiş mihraklar, sinsi planlarına ve hain amaçlarına erişemeyecektir! Milli sınırlarımız içerisinde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu iradenin her zaman savunucusu olacak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” Konuşmasından sonra etkinlik alanında çocuklarla bir araya gelmeye devam eden Başkan Yılmaz, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol