Silivri Facebook
banner88

Yaz Okulu Tehlikesi ! - İZİNSİZ Yaz Okullarına Dikkat !

Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz spor okulları furyası başladı. Belgesiz ve kaçak olarak açılan okullar ile kurslar çocukların geleceğini karartıyor
Yaz spor okullarının hepsinin izin alarak açılması gerekmekte. Belediyeler de dahil olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yaz okulu açmak için İl Spor Müdürlüğü'nün onayını almak zorunluluk.

ÇOCUKLARI EMANET ETMEYİN
Yaz okulu açılması için yapılan başvurular sonrası kurumların denetlendiğini anlatan uzmanlar, "Yaz okulunu sürekli denetliyoruz. Aileler, bu işi kar amaçlı yapan, ücretleri alıp çocukların sağlığını hiçe sayan işletmelere karşı çok dikkatli olmalı. Bunun da en iyi yolu İZİN BELGESİNİ istemeleri. Çocuklarınızı sadece ticari amaçlı açılan, eğitimcisi, uzmanı, doktoru, belli olmayan okullara kesinlikle göndermeyin. Çünkü gerekli koşulların sağlanmadığı yaz okullarında istenmeyen olaylara zemin hazırlanıyor." diye konuştu.

MUTLAKA BAŞVURUN
Ailelerin şikayetlerini mutlaka değerlendirdiklerini belirten uzmanlar şunları söyledi: "Herhangi bir kurs hakkında şüphesi olanlar, yanlış bir duruma tanık olanlar mutlaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne başvursun ve şikayet dilekçesi doldursun. Kentin neresinde, nasıl bir kurs açılmış, bunların tamamının bilinmesi mümkün değil. Bu nedenle ailelere büyük rol düşüyor. Bilinçli ve dikkatli olsunlar."

BUNLARA DİKKAT EDİN
Hijyene önem veren, her türlü güvenlik önlemini alan okullar tercih edilmeli. Yetkili ve yeterli kişilerin bulunup bulunmadığına dikkat edilmeli. Antrenör veya beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunlarının görev aldığı okullar tercih edilmeli.

EDİTÖR NOTU:

Silivri'de bilgi alabileceğiniz varsa şikayetinizi iletebileceğiniz Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bulunmaktadır.

SİLİVRİ İLÇE MÜDÜRÜ: Emrah Yüksel BABUŞÇU
ADRES: Yeni mh. Müjdat Gürsu cd. Silivri.
TELEFON: 0212 727 27 02
E–POSTA: [email protected]

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol