Silivri Facebook
banner88

Hangi Birlik?
 
Genel Kurul’ un ilk fiyaskosu tahmini bütçenin okunması üzerine yaşandı. Personel gideri olarak ayrılan 50 Bin TL. nin nereye harcanacağını soran Refik Bek’ e cevap verecek bir arkadaş çıkmadı. Üyelerin ısrarı sonucu bütçeyi hazırlayan Başkan adayı Ali Tonta ilk bombayı patlattı: ‘Çevik Abı öyle yazmış ne bileyim?’
 
Elli bin liranın hesabını veremeyen Ali Tonta’ya teslim edilmek istenen tahmini bütçe 800-900 bin lira civarında! Başkan olsa bunun hesabını nasıl verecek çok merak ediyorum!
 
Neyse ki; Refik Bek’ in önerisiyle ve üyelerin kabul etmesiyle personel gideri 10 bin liraya düşürüldü. (Yazık ki! Ali Tonta’nın başkanlık maaşı beklentisi de başka bahara kaldı.)
 
Refik Bek sunduğu ikinci teklifte ise ‘Seçilecek Başkan ve Yöneticilerin maaş almayacaklarını’ taahhüt etmelerini istedi. Önce Başkan adayı Rıdvan Sırdaş bunun sözünü verdi, sonra diğer aday Ali Tonta da üyelerin önünde aynı sözü verdi.
 
Bence de doğru olan yapıldı. Sağduyulu davranan üyelerin hepsini kutluyorum. Kulüpler birliği adı üstünde ‘Kulüpler için’ çalışması gereken bir oluşumdur. Ancak ‘Şahıslar için çalışacak’ bir yer aranıyorsa bilinsin ki o yer burası değildir.
 
Bir de Gümüşyakaspor temsilcisi Murat Okan’ın konuşma tarzı ve kullandığı üslup beni rahatsız etti.
 
Bu arkadaşımızın söylediğine göre kulüpler birliğini üç kişi kurmuşlar. O zamanlar ortada kimseler yokmuş. Şimdi ise havuz sistemini duyan, ( aslında açıkça söyleyemediği )  paranın kokusunu alan kulüpler daha önce neredeymişler?
 
Murat Okan kardeşim; bu birliğin kurulması için kendini yırtan, çalmadık kapı bırakmayan, bu işin önemini işyerlerimize kadar gelip hepimize anlatan tek kişi vardır: O isim de eski İlçe Spor Müdürü ADNAN GÜNEYSU’ dur. Allah aşkına ne kendimizi ne de başkalarını kandırmayalım. Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim.
 
Ben asıl Ali Tonta daki büyük değişime çok şaşırdım.
 
Karşı tarafın tek liste yapma teklifini kabul etmeyen, illa ben başkan olmalıyım diye direten Ali Tonta bu cesareti kimden alıyor acaba? Makam, koltuk, maaş gibi verilen sözler mi var?  Merak etmeden duramıyor insan!
 
Çok yanlışlar oldu ama bana göre Ali Tonta’nın yaptığı en vahim hata, kaybedeceğini anlayınca Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nu listesine yazmak oldu. Soruyorum Ali Tonta’ya bir koltuk kapmak uğruna bu kadar küçülmeye değer mi?
 
Tarafsız olması gereken ve Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın daha önce açıkladığı şekilde
‘Belediyenin spor temsilcisi olarak ’ herkese eşit uzaklıkta durması gereken Bora Balcıoğlu’ da listeye dâhil olarak hata etmiştir.
 
Özcan Başkanın yaptığı konuşmada söyledikleri de üyeleri tatmin etmemiştir. Kim seçilirse seçilsin
Bir diğer soru işareti ise sezon başından beri görevde olan Gazitepespor Temsilcilerine üye olmadıkları için oy kullandırılmayıp, birlikten çıkacaklarını bildiren Ortaköyspor temsilcilerine ve Silivrispor’ un üç gün önce seçilmiş başkanına oy kullandırılmasıdır. ( Aynı zamanda Serdar Teker, Ali Tonta’nın listesinde yer almıştır.)
 
Seçimler berabere sonuçlandıktan sonra yaşananları ise yazmak gelmiyor içimden.  Berabere biten bir seçimi olgunlukla karşılayamayan insanların kaybettikleri seçimden sonraki davranışlarını düşünmek bile istemiyorum.
 
Sonuç olarak Kulüpler Birliği’nin doğru ve yeterli insanlarla hakkaniyet çerçevesinde yönetilmeye ihtiyacı var.
 
Kim seçilirse seçilsin birbirimize saygılı olalım ve unutmayalım ki: Seçim bittikten sonra da yine Silivri’ de hep birlikte yaşayacağız.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol