Silivri Facebook

6 Saatte Metrekareye 120 kg Yağmur Yağdı
 
Kaynak : Haber7
 
Yağmurun hafiflediğini belirten Turan , ``Silivri `de bugün 6 saat içerisinde metre kareye 120 kilogram yağış düştü. Bu ciddi bir oran. 200-300 evin su altında olduğunu tahmin ediyoruz`` diye konuştu.
 
Turan , yazlık bölgelerdeki su altında kalan boş evlerin sahiplerinin kendilerine henüz müracaat etmediğini dile getirerek, bu yönde bir bildirim gelmesi durumunda su altında kalan ev sayında artış meydana gelebileceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi , İSKİ , itfaiye ve diğer birimlerle aldıkları önlemlerin sürdüğünü aktaran Turan , bu kapsamda dere yataklarının açılması ve kesitlerin kapanmaması için çalışmalara devam edildiğini kaydetti.
 
Hüseyin Turan , Bolluca deresinin yukarısında yaşayan 100 Roman ailenin de spor salonuna yerleştirildiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu vatandaşlara giyecek ve gıda yardımı yapıldığını bildirdi. Trafikte ise Silivri `den Edirne istikametine Kınalı Mevkii`nde kamyon dışındaki araçların geçemediğini belirten Turan , Silivri `de en son 1991 yılında sel baskını yaşandığını, bunun tekrar etmemesini ümit ettiklerini söyledi. Turan , dere ıslahları ile ilgili yaptıkları çalışmaların zaman zaman mahkeme tarafından durdurulduğunu kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol