Silivri Facebook
banner88

BAŞKA FESTİVALE Mİ GELDİK? VİDEO...

BAŞKA FESTİVALE Mİ GELDİK?

BİR gün önceki Hadise’nin sahne aldığı Silivri Yoğurt Festivali’nde ki olayları ve festivale gölge düşürenleri yazmıştık…

Dün Edip Akbayram’ın konserine gittiğimizde gözlerimize inanamadık… Tam bir düzen içinde güvenlik organizasyonu işliyordu. Bakın bu düzen nasıl sağlandı.

Yazdığımız yazıyı biz yazıp biz okumamışız. Verdiğimiz mesajlar yerine ulaşmış ve ilk mesaj zabıta müdürlüğüne gitmiş. Akşam saatlerine doğru Zabıta Müdürü Selçuk Efe, Silivri İlçe Emniyet Müdür Vekili Muharrem Yazgan’ı arayarak alınan ortak önlemleri konuşup “sizi bizzat alıp festival alanına gelelim” görüşmesi olumlu sonuç verdi. Beraber çaylar içildi, sıcak bir hava esti, sonuçta olumlu bir konser atmosferi yaratıldı.

Nasıl mı? Önce alanda yeni bir düzenleme yapıldı… Girişlere konulan demir korkuluklar ile turnike oluşturuldu ve sahne ile protokol sahası güvenlik altına alındı… Gerçi, Hadise konseri gibi izdiham yaratacak kalabalık yoktu ama alınan tedbirler o gün alınsaydı yine olaylar minimuma inebilirdi.

Silivrispor Lokali’nin çatısına çıkan ve olası bir faciaya yol açabilecek kişiler için bir polis memuru çatıda görevlendirilmiş ve gerekli tedbir alınmıştı.

Partili gençlere verilen kapı kontrol görevi saat 21.00'dan sonra sadece polis ve zabıtaya bırakılmıştı.

Gelelim Edip Akbayram’a O, her zamanki gibi beyefendiliği ile kendisini halka sevdiren türkülerini okudu, önünde dev bir halk korosu ile… Bu koro resmi olmayan rakamlara göre 20-25 bin kişiydi. Yine resmi olmayan rakamlara göre Hadise’nin konseri 30-35 bin kişi civarındaydı.

Türkü aralarında bazı guruplar slogan attı. Halk TV canlı yayın yaptı. Genel yayın yönetmeni Hakan Aygün’e Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından plaket verildi…

Güvenli ve coşkulu geçen Edip Akbayram konserinden sonra gözler bu akşam ki Sıla konserine çevrildi.

Her ne kadar Hadise konseri kadar kalabalık olmayacağı yorumları olsa da, güvenlik açısından bir sorun olmayacağı ortaya çıkıyor.

Dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta; hafta sonları denize girmek için araçlarıyla yatılı gelenlerin akın edebileceği, diğeri ise Hadise konserinde olduğu gibi Esenyurt tarafından gelenler olursa yine karmaşa çıkabileceği.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol