Silivri Facebook
banner88

BOŞ KALEYE GOL ATABİLİR MİSİNİZ?

BOŞ KALEYE GOL ATABİLİR MİSİNİZ?

SİZ atabilirsiniz ama boş kaleye gol atmak için bile özel çocuklarımızın eğitime ihtiyaçları var…

Uzun uğraş istiyor topa vurmak, çembere basmadan koşmak, iki direk arasından geçmek, işte bu çok özel eğitime gönül verenler bugün bir araya geldi…

ÇOK ÖZEL FARKINDALIK

‘ özel çocuklar için örnek bir spor etkinliği’

    Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü, Silivri Engelliler Derneği, Silivri Mektebim Okulları   çok farklı bir etkinliğe imza attı.

   ‘Yakalayabiliyorsan yakala’ spor etkinliğine; Silivri Kaymakamı Salih KESER, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram KAYAPINAR, Ak Parti İlçe Başkanı Metin KARAKAŞ, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit KALKO, Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar DAVUTOĞLU, Silivri Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail TUNA, ,Silivri Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir DAVUTOĞLU, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Turgut SAYGIN, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Alican Aksu, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bircan Cevizli, Ak Parti Meclis üyesi İnci AYDAR, Kulüp üyesi Bahadır AYDIN, Beden Eğitimi Öğretmeni Bülent GÜNDÜZ, otizmli bireyler ve aileleri, Mektebim Okulu idareci ve öğrencileri katıldı.

    Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar DAVUTOĞLU ve Silivri Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail TUNA birer konuşma yaptılar.

   Otizmli bireylerin spor yaparak sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmek, akranlarını kaynaştırmak, toplumsal farkındalığı arttırmak için yapılan ‘yakalayabiliyorsan yakala’ etkinliği Silivri Mektebim Okulları Lise kampüsünde yapıldı.

  Otizmli bireyler koştular, engellerin arasından geçtiler, zıpladılar, slalom yaptılar,  penaltı attılar, Bunları yaparken yanlarında Mektebim Okulları ilkokul bölümü öğrencileri de vardı böylece kaynaştılar.

 Otizmli bireyler hem spor yaptılar hem de eğlendiler. Otizmli bireylerin aileleri de stres attı.

   Etkinliğe katılan herkese t-şort, şapka dağıtıldı. Etkinliğin şampiyonu hepsiydi ve madalya takıldı. Mektebim Okulları lise bölümü öğrencileri orkestrası çok güzel bir müzik ziyafeti verdi.

 

   Otizmli bireylerin aileleri etkinliğe katkılarından dolayı; Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Ümit KALKO, Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar DAVUTOĞLU ve Silivri Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail TUNA’ya plaket taktim ettiler.

   Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar DAVUTOĞLU katkılarından dolayı Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit KALKO ‘ya plaket takdim etti.

 

  Özel gereksinimli bireylerle ilgili iki sivil toplum kuruluşu ve özel bir okulun yaptığı ilk etkinlik olması ile de örnek teşkil etti.

 

 

 

 

<

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol