Silivri Facebook

Turan Canlı Yayında
 
Kaynak : Silivri Belediyesi 
 
Sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren Silivri’yi etkisi altına aldı. Belediyede oluşturulan kriz masası ile vatandaşların yardım, ihbar ve isteklerine belediye ekipleri ile birlikte yanıt veren Başkan Turan, aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen Toplu Konutlar Mevkii, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ve göçebe vatandaşların yaşadığı bölge, Tuzla Deresi çevresindeki fabrikalar ve Mimarsinan Mahallesi’nde Venedik Evleri, Halk Ekmek Fabrikası çevresi, Kumluk Mevkii, Boğluca Deresi ve çevresi, Semizkumlar Mahallesi Altınorak Mevkii’nde tüm çalışmaları bizzat yönetti.
 
Belediyenin Temizlik İşleri Amirliği ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kiralık iş makinelerini Fen İşleri Müdürlüğü emrine veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan,  İBB, İl Sağlık Müdürlüğü’nden de takviye birlikleri ilçeye getirdi. Venedik Evleri bölgesinde İBB ekipleri, zodyaklarla kurtarma faaliyetlerine katıldı. Toplu konutlar bölgesinde yaşayan göçebe vatandaşlar da Silivri Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edildi ve Silivri Kapalı Spor Salonu’na taşındı.
 
Saat 16:30 itibari ile herhangi bir can kaybı yoktur. Silivri Merkez, Tuzla Deresi ve Boğluca Deresi vadileri, Mimarsinan Mahallesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Yeni Mahalledeki Konut alanları, Çamurlu Dere Bölgesi’nde sel baskını yaşandı. Düşen yağış miktarı sabah saat 08:00 ile 14:00 arası 100 kg/m2’dir.  D-100 karayolu – Tekirdağ istikameti Kınalı Kavşağında ve D-100 Karayolu – İstanbul istikameti trafiğe kontrollü açık durumda.  Yağışın bu akşam üzeri dineceği yününde AKOM’dan bilgi alındı. Akşam saatlerinde azalarak süreceği bildirildi. Silivri Belediyesi 15 iş makinası, 4 motopomp, 1 vidanjör, 60 personel ile müdahaleye devam ediyor.   İSKİ ekipleri 19 vidanjör, 4 kuka makinası, 15 adet iş makinası, 10 kamyon, 15 kamyonet, 15 motopomp, 100 kişilik ekip ile müdahale ediliyor.   Derelerin su seviyesinin düşmesinden sonra su baskınına uğrayan yerlerde su tahliye çalışmaları başlatılacak.   Kızılay’dan 500 battaniye gönderildi.   Mağdur vatandaşların barınma, gıda ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanıyor.  Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri 5 ekip ve itfaiye ekipleri kurtarma faaliyetlerini yürütüyor.
 
‘EVLERİ BİR AN ÖNCE İSTİMLAK EDİN’
Boğluca Deresi’nde köprü mesafesine kadar yükselen suyun çevrede yaşayan vatandaşlara zarar vermemesi için sık sık belediye hoparlöründen anons yaptırtan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a bazı vatandaşlar, “Başkanım Boğluca Deresi çevresinde istimlakları bir an önce yapın evimizde her yağmurda sıkıntı çekmekten bıktık. Derenin biran önce ıslah edilmesini ve dere çevresindeki evlerin yıkılmasını istiyoruz” dediler.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol