Silivri Facebook

IŞIKLAR MUHTARLARLA TALEPLERİ DEĞERLENDİRDİ...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, köy ve mahalle muhtarlarıyla hizmet taleplerini masaya yatırdığı toplantıda; “Hiçbir talebinize hayır demeden, ayrım gözetmeksizin çalıştığımızı ve köyler için yaptığımız hizmetlerin de ilçe belediyesinin görevi olmadığını bilin” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda mahalle köy ayrımı yapmadan, her noktaya hizmet götürdüklerinin altını çizen Başkan Işıklar beldelerde yoğunlaşan yol ve meydan düzenlemelerinin tamamlanmasıyla köylere ağırlık verileceğini belirtti.

“TALEPLERİNİZE HAYIR DEMİYORUZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, köylerin planlarının ve tüm ihtiyaçlarının İBB tarafından yapılması gerektiğini söyleyerek; “Her yere yetişmeye, köy ve mahalle ayrımı yapmaksızın muhtarlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. İmkânımız yok deyip durmuyoruz. İmkân yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.

“MAHALLELERİN ARDINDAN KÖYLERE AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Muhtarların taleplerini dinleyen Işıklar, Selimpaşa, Kavaklı, Ortaköy, Çanta, Gümüşyaka, Değirmenköy ve Büyükçavuşlu mahallelerinde devam eden çalışmaları anlatarak; “Silivri Belediyesi olarak 900 km2 alana sahibiz. Selimpaşa’da başlattığımız düzenleme çalışmasının ardından bölgede yağmur suyu kanalının olmadığını fark ettik. Aklımızın ucundan geçmeyen eksiklikler ile karşı karşıya kalıyoruz ve bu da yatırımlarımızın tamamlanma süresini etkiliyor. Önce merkez, sonra ana arterleri ardından da yan yolları yapacağız. Yıl sonuna kadar 7 mahallemizde yapılan meydan ve prestijli yol düzenlemeleri bitecek. Sonra köylere ağırlık vereceğiz. Bu süreçte temizlik, cami, okul ve sağlık ocakları bakım onarımı dışında yatırım yapmamız mümkün olamayacak. Konteynerlerimiz geldi ve dağıtımı yapılıyor. Bank, yol ve daha birçok talebinizi imkânlarımız dâhilinde karşılamaya çalışıyoruz ama bizim görevimizmiş ve yapmıyormuşuz gibi bir algı yaratılıyor. Tüm bunların ve yol çalışmalarının da Silivri Belediyesi’nin hizmet yetkisinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunların hepsi İBB’nin yetki alanında. Yani ilçe belediyesinin köylere bank da, konteyner da, temizlik hizmeti zorunluluğu da yok ama biz yapıyoruz.”

“BENİ RAHATSIZ EDİN”
Her konuyla ilgili çekinmeden beni arayabilirsiniz diyen Başkan Işıklar; “Beni arayın. Belediye belli bir program içinde çalışıyor. İstenen her şeyi ve beklentileri anında çözemeyebiliriz. Belediye olarak yaptığımız işleri değerlendirmek için sizinle bir araya geliyoruz. Beni her konuda arayabilirsiniz. “Rahatsız etmek istemedik” demeyin. Beni rahatsız edin. Konuyu bana iletin gereği mutlaka yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol