Silivri Facebook
banner88

Selimpaşa Çehre Değiştiriyor...
IŞIKLAR’DAN SELİMPAŞA’YA PRESTİJ PROJELER
CHP Silivri İlçe Örgütü, önceki akşam Selimpaşa’da düzenlediği kahve toplantısında “12 Haziran’da iktidara geliyoruz.” mesajı verdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Selimpaşa’da yapımı devam eden ve yeni başlayacak olan projelerini anlattığı toplantıda, Milletvekili Adayı Bayram Ali Çeşmeci de halka hitap etti.
CHP Silivri İlçe Örgütü tarafından önceki akşam Selimpaşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantı yoğun bir kalabalığa sahne oldu. CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bayram Ali Çeşmeci, ilçe yöneticileri, CHP’li Silivri Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partinin eski ilçe başkanları, milletvekili aday adayları ve Selimpaşalı geniş bir halk topluluğunun katıldığı toplantıda, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, slayt gösterisi eşliğinde Selimpaşa’da devam eden ve başlayacak olan prestij projeleri anlattı.
 
HÜSEYİN ŞAHİN : “ÖNEMLİ OLAN EKONOMİK ÖZGÜRLÜK.”
Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, 12 Haziran seçimlerinin önemine değinerek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin karanlık ya da aydınlık arasında bir yol ayrımında olduğunu vurguladı. Şahin, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, devletimizin imkanlarının, kaynaklarının yandaşlara değil, vatandaşlara harcanmasını istiyor. Bunun için bir Aile Sigortası projesi hazırladı. Bu proje kapsamında, ihtiyaç sahibi, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarıma, ayda 600 TL’den başlayarak her ay devlet yardımı yapılacak. Kaynağı nereden bulacaksınız diye soruyorlar, biz de devletin bu tip yardımlar yapan tüm kuruluşlarını bir çatı altında toplayıp, tek kaynaktan yardım yapacağımızı açıklıyoruz. Devletimizin bu gücü, kaynağı zaten var. En önemlisi bu para, ailede kadının banka hesabına yatacak ve kendisine verilen yardımdan kimse haberdar olmayacak, bilmeyecek, reklam olmayacak. Kendisine verilen yardımı bankadan kendi parasını çeker gibi alacak ve çocuklarına, ailesine harcayacak. Eğer devlet sosyal devlet yapısını vatandaş lehine kullanırsa, vatandaş oyunu da rahat bir biçimde, kimseye minnet duymadan kullanabilir.  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu projesinde, o partili bu partili ayrımı yapılmadan, hangi dinden, dilden, ırktan olursa olsun vatandaş devletten yardımını alacak. Devlet insanlara babalığını yapacak. AKP Hükümeti, vatandaşın yoksulluğundan yararlanarak seçim zamanları dini ve ekonomik sorunları sömürüyor, kullanıyor. İnsanlar ekonomik özgürlüğe sahip olursa, kimseye minnet duymaz, bağlı kalmaz, demokrasi böyle gelişir.
“MAZOT 1.5 TL OLACAK.”
Bizim ülke ekonomisine yapacağımız en büyük katkılardan biri de çiftçilerimizin sıkıntılarını gidermek olacaktır. Çiftçilerin giderlerinin aşırı yüksek olduğu aşikar. Tarım yıllardır yerinde sayıyor, çiftçinin mahsülü elinde kalıyor. Bunun için de projelerimiz var. Çiftçilerimizin yüksek giderlerini devlet ortadan kaldıracak. Bunlardan biri mazottaki aşırı pahalı fiyatlardır. Mazotta ÖTV ve KDV kaldırıldığında, mazot 1.5 TL’ye satılabilir. Gübre vergisiz, KDV’siz verilebilir.  Eğer bu giderler düşürülürse, çiftçimiz para kazanabilir, ailesini, çocuğunu geçindirebilir.
“YÖK KALDIRILACAK.”
Öğrencilerimiz, çocuklarımızla ilgili de projelerimiz var, biz iktidara gelince zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaracağız. Çocuklarımız mesleklerini okullarında öğrenecek. Öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde, yurt sorunuyla karşılaşmayacak. Harçları ve YÖK’ü kaldıracağız. YÖK, 12 Eylül’den kalma bir baskı aracıdır. Biz iktidara geldiğimizde, üniversitelerin bağımsız olmasını, öğrencilerin bu yapılarda temsil edilmesini sağlayacağız, öğrencilerimizin barınma ve harç sorunlarına eğileceğiz. Askerlik süresini kısaltarak profesyonel orduya geçeceğiz. Bu yüzden 12 Haziran’da tercihinizi CHP’den yana kullanın.” Dedi.
IŞIKLAR’DAN PRESTİJ PRTOJELER
Toplantıda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, kurulan ekranda slayt gösterisi eşliğinde Selimpaşa için yapılmakta olan ve yeni başlayacak prestij projelerini tanıttı. Selimpaşa için prestijli yol, Bedesten, Kapalı Daimi Pazar Yeri ve Plaj Düzenlemesi gibi önemli projelerini, üç boyutlu canlandırmalar ve çizimler eşliğinde gösteren Işıklar, bol bol alkış aldı.
“HALKIN NE İSTEDİĞİNE HEP BERABER KARAR VERİYORUZ, KAYNAKLARI VE ZAMANI EKONOMİK KULLANIYORUZ.”
Işıklar, konuşmasında “Bu coğrafya, bu memleket hepimizin.” Vurgusu yaparak, “Bundan yaklaşık 6 ay önce düğün salonunda düzenlediğimiz toplantıda da neler yapacağımızı sizlere anlatmıştım. Sadece burada değil, tüm mahallelerimizde de, projelerimizi anlatıp yapmadan önce halkımızın fikirlerini alıyoruz. Ortak bir zenginliği olan, ortak kaygısı, ortak yaşama alanları olan yerler bunlar. Bu şekilde hem kaynak israfını önleyeceğiz, hem de düşüncelerin herkesin ortak fikirleri olmasını sağlayacağız. Hem kaynaklarımızı, hem zamanımızı ekonomik kullanacağız. Demokratik bir kentte yaşayan herkesin katkısına açık biçimde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bütün mahallelerimizde, merkezde meydan düzenlemeleri ve yol çalışmaları yapıyoruz.  Ben bu düzenlemeleri anlatmadan önce, iki yıllık durumu özetlemek istiyorum. Selimpaşa Belediyesi gibi yedi tane belde belediyesini ve Silivri Belediyesi’ni iki yıl önce teslim aldık. Bu teslim sürecinde, sadece 1.5 yıl, idari yapının birleşmesi, yer üstünde ve altında ne varsa, bugüne kadarki işlemlerin devralınmasıyla sürdü. Takdir edersiniz ki Selimpaşa, 40-50 Bin’e yaklaşan nüfusu, 8500-9000 konut sayısıyla, Türkiye’nin bir çok ilçesinden daha büyük bir kasaba. Bu dönemde en büyük sorun devraldığımız borç yüküydü. Göreve geldiğimizde 2007 yılında başlayan 100Bin’lik plan süreci devam ediyordu. Bizim sıkıntımız, bölgemizin gelişmeye açık nüfus hareketine, büyüme potansiyeline sahip olmasıdır. Dolayısıyla planlamalar, altyapılar, altyapıları sağlıklı oluşmuş araziler üretmesi de bu noktada Belediyelerin asli ve kaçınılmaz görevi. Sağlıklı bir planlama o kentin değerini arttıracağı gibi, o kentte yaşayanların mutluluğunu, huzurunu da sağlar. Biz bugünü görerek, geleceği planlayarak, gelecekteki nüfusu, ticari yapıyı, sosyal hayatı bu planların içine katarak yer almasını sağlamalıyız.
“ÖNCE İNSAN DEDİK”
Planlar yaşayan birer canlı gibidir. Onu güncelleyen, yenileyen orada yaşayan halktır. Şartlara ve isteklere güncellenir ama bir ana unsuru vardır, önceden belirlenir, burası tarımdır, burası sanayidir, burası konuttur denir. Bunlara sadık kalmak gerekir. Biz bu süreç içerisinde Selimpaşa’nın planlarını tamamlamaya ve bunu yaparken bu şartlara sadık kalmaya çalıştık. Bir buçuk yıl içinde, sosyal adalete sadık kalmak istedik. Sosyal bir anlayışla, hakkaniyetle, adaletle, insanların gelir durumuna bakmaksızın önce bir sosyalizasyon projesi uyguladık. Bugün Silivri’de ve köyler dahil bölgenin tamamında bize ulaşıp da, desteğimizi, yardımımızı alamayan hemşehrimiz yok. Bu kriterlere uyup, ihtiyacı olduğunu ispat edince yardım alamayan hemşehrimiz yok. Her ay 13 Bin kişiye düzenli yardım yapabilir hale geldik. Bütün bunları sosyal, tarafsız ve yansız, sadece ihtiyaç sahibi olmanın yeterli olduğu bir düzenle kurduk. 1200’e yakın yaşlımızın düzenli olarak yerinde tedavi, bakım ve sağlık kontrollerini yapabilir duruma geldik. 600 engellimize eğitim vererek, onları topluma kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu 600 rakamı daha da artacak. Yaklaşık 4 Bin kardeşimizi işe yerleştirdik. Onları eğiterek, meslek kazandırarak iş sahibi yaptık. Çünkü Başbakan her ile bir üniversite yaptım diye övünüyor ama Türkiye’de üniversiteler maalesef diploma sahibi yapan ama iş, meslek sahibi yapamayan kurumlar olarak kaldılar. Çocuklarımızın eline bir kağıt parçası vererek sokağa salıyorlar, onların bir meslek, bir formasyon kazanması kimsenin umrunda değil. Bölgemizde 400’e yakın işletme var, kapılarında işçi aranıyor yazıyor, sokaklarda işsiz kaynıyor, bu çelişkiyi gidermek için arada bizim olmamız gerekirdi. Kamuda tarafsız, yansız bir düzenlemeye ihtiyaç vardı, biz bunu yaptık. Tamamen halkımızın sosyal yarasını gidermek ve bunu kalıcı olarak sürdürülebilir bir şekilde uygulamayı sağladık.
“KAPİTALİZM YERİNE YEREL ESNAFLAR DESTEKLENECEK.”
Selimpaşa’da üniversite var ama kasabanın içine girmeden, gündüz gelip gece dönerek, sadece okula gelip dönüyorlar. Aynı şekilde yüzlerce site, yazlık Selimpaşa’nın ekonomisine bir katkı yapmıyor. Selimpaşa’da 2002 yılında 8000 civarı olan esnaf sayısı bugün 3200’e düşmüş. Nüfus artıyor ama esnaf sayısı azalıyor. Çünkü insanlar büyük marketlere, alışveriş merkezlerine gidip alışveriş yapıyorlar. Esnafımız büyük sermayenin, kapitalizmin önüne, aç kurtlara atılır gibi atılmış. Biz küreselleşme denilen bu illete karşı, yerelleşmeyi ön plana çıkartıyoruz. Yerel AVM’leri ön plana çıkartıyoruz. Bu nedenle Bedesten projesini hayata geçireceğiz.
“BEDESTEN PROJESİ YEREL AVM OLACAK.”
Selimpaşa Bedesten Projesi, şu an yıkılan eski belediye binasının yerine yapılacak. Bazı yerler yapıldıkça, bazı yerler ise yıkıldıkça güzelleşir. Şu anki projede 34 adet dükkan planlıyoruz. Bu dükkanlarda bizim kendi esnafımız yer alacak. Yaz-kış açık olacak. Aynı bir alışveriş merkezi gibi, tüm esnaflarımız, çeşitli meslek kolları, ürün grupları aynı yerde bulunacak. Bu dükkan sayısını talep gelirse arttırabiliriz. Ayrıca yıkılan eski kahvenin yerine, halkımızın, yaşlılarımızın alışkanlıklarını sürdürmek için benzer bir kahve yapacağız. Tam karşısında, daha çok gençlere, öğrencilere ama her kesime de hitap edecek bir kafe olacak. Ayrıca kooperatif ile konuşup, eski su deposunu da kaldırmak istiyoruz, hem kötü görüntü, hem de tehlike yaratması nedeniyle böyle bir düşüncemiz var. Onun yerine, aynı alanda, metrekaresine kadar yer vereceğiz. Bu proje toplam 909 metrekare kapalı alana sahip olacak. 942 Bin TL’ye mal olacak bu projenin ihalesi yapıldı. Aynı zamanda kapalı sabit Pazar yerini de buraya yapacağız. Daha önce Gümüşyaka’da benzerini yaptık, insanların Pazar alışverişlerini, kapalı, sabit, sağlıklı bir ortamda yapmalarını, markette gezer gibi market arabalarıyla Pazar alışverişi yapmalarını, çocuklarını girerken bırakıp, emanet edip, rahatça zaman geçirebilmelerini sağlayacağız. Esnaf ve vatandaş dilerse, arz ve talep olduğu sürece bu Pazar yeri haftanın yedi günü açık kalabilir.
“ŞEHİRLER ARAÇLAR İÇİN DEĞİL, YAYALAR İÇİNDİR.”
Ayrıca Selimpaşa’da ve Silivri merkez dahil tüm mahallelerimizde prestijli yol yapımı ve meydan düzenlemelerine başladık. Daha önce Silivri’de deneme için işlek bir caddeye bu projeyi uyguladık. İnanın insanlar özellikle o yoldan geçer oldular, orada dükkanı bulunan esnaflar vitrinlerini, dükkanlarını yenilediler. Bir canlılık, bir hareket getirdi. Her zaman söylüyorum, şehirler araçlar için değil, insanlar içindir. Bu yollarda kaldırımlar olmayacak, 4.5 metre genişliğinde, yola sıfır tretuarlarda yayalar rahatça yürüyebilecek. Park sorunu olmayacak. Granit ve parke taşları ile Kadir Has Caddesi, Çarşı Sokak, Fevzi Çakmak Caddesi ve yan sokakları yenilenecek. Size yaraşır bir meydan ve sokaklar ortaya çıkacak. Burada kullandığımız malzemelerin, çok uzun kullanım ömürleri var, yani ömürlük çalışmalar yapıyoruz, iki sene sonra eskiyip yenileri yapılmayacak.” Dedi.
“BORCUMUZ KALMADI, ALTIN DÖNEM BAŞLIYOR.”
Işıklar konuşmasında, Silivri Belediyesi’ni 45 Trilyon borçla devraldıklarını da hatırlatarak, “1.5 yılda bu borcun büyük kısmını ödedik, bir 45 Trilyonluk da yatırım yaptık. Borcumuz hemen hemen kalmadı, önümüzdeki yıl bunun iki katı yatırım yapacağız. Silivri’de altın dönem başlıyor.” Dedi. Işıklar’ın projeleri vatandaşlar tarafından alkışlarla ve beğeniyle karşılandı.
“ALLAH IŞIKLAR’I BAŞINIZDAN EKSİK ETMESİN.”
Daha sonra söz alan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Bayram Ali Çeşmeci, Başkan Işıklar’ın konuşmasından çok etkilendiğini dile getirerek, “Allah Özcan Işıklar’ı sizin başınızdan eksik etmesin.” Dedi. Çeşmeci, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Bağcılar Mitingi’ne 100 bin kişinin katıldığına dikkat çekerek, “Bir önceki genel seçimde Bağcılar’da 30 Bin oyumuz vardı. Bu artış CHP’nin 12 Haziran’da iktidara geleceğinin ispatıdır.” Dedi.
Toplantı Çeşmeci’nin konuşması ve vatandaşlarla karşılıklı soru-cevap kısmından sonra sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol