Silivri Facebook

BUNUN ADI SKANDALDIR... (Ö. BÜYÜKOĞLU)

(ttnet)YÖNETİCİLERİNİN KAZIK  TARİFE UYGULAMASI

BUNUN  ADI ( ttnet)  SKANDALDIR...

Türkiye’nin, merkezi mahallerden  uzak köy, belde benzeri pek çok yerde  FİBER HIZINDA İNTERNET  dağıtım olayı gerçek değil. Hala eski  stil, telefon hatlarından İNTERNET SAĞLANIYOR. Misal: Marmara Ereğlisi YENİ ÇİFTLİK de olduğu gibi.

(ttnet): Hatlarda  arıza  olduğu zaman, internet abonesi  vatandaşın kullanamadığı (zaman dilimi kadar ) faturadan  parasal düşülme olayı  gerçekleştirilmiyor.

Misal: 29 Ekim 2013 de Yeni Çiftlik-Tekirdağ  da 1000 lik tabir edilen ,yeraltı  kablosunun 400 mt  si  kesilmek suretiyle gece yarısı  çalındı. Cumhuriyet Bayramı olduğundan ve günlerden pazar ,  Tekirdağ dan  ekip yollanamadı. 3 gün, en az 500 vatandaş  internet ve telefon  kullanamadı. Arıza  3 gün sonra  giderildi. Yine aynı noktadan 2 nci kez  400 mt  kablo  tekrar  kesilerek çalındı.2 gün internet  ve telefonlar   yine çalışamadı.

Tam 5 gün(ttnet ) kurumu : Telefonu ve interneti 5 gün çalışmayan  hangi  abonesinin  faturasında  para  indirimi  yaptı  acaba?

Hiç kimsenin.

Vatandaş  interneti , paket  harici 1 MB  fazla kullanmış olsa, anında faturaya  yansıtılıyor.

8 yıl evvel Tekirdağ /Marmara Ereğlisi  Yeni Çiftliğe taşındım. Hem yeni  telefon hattı , hem  internet bağlattım. Sözleşme imzaladım.

(ttnet) bana 8 MB  hız değerinde  interneti, tarifede  yazılı  ücret karşılığı   bağlayacağını   kabul ediyordu. Sözleşmeye basmıştım imzayı.

Geçtiğimiz gün , internet  hızı 0.99. Bilgisayar  adeta   donuklaştı. Saat 04.00 . 4440375 i aradım. Ölçüm yaptılar. Arıza yıllardır varmış , ne yazık ki tesadüfen  farkına vardım. Rapor yazdılar. Muhatap olduğum kişi  4440375 de görevli  Osman bey. daha sonra da Tuğba hn.

Tekirdağ'dan  gelecek  tamir ekibi halledecek dendi.

Ekip geldi, modemi  kontrol etti. 0.99  Hız  hakikaten  çok düşük. 4 MB ye çıkardılar. Buna rağmen  test  sonucu HIZ 3.5 MB gösteriyor. Oysa 8 olması gerekiyor.

Görevliye, benim anlaşmam  8 MB dedim. neden 4 MB de kalıyorsunuz. Verdiği cevap

 "-Çekmez hatlar. Kablolar , hatta bilgisayarınız   bile  zarara uğrar" demez mi?

-"İkametgahınız, telefon santralından  500 mt. den  daha uzak. Taşıyıcı  kablolar  FİBER DEĞİL. Kablolar da, internetiniz de 8 MB yi yüklediğimiz de patlar."

Şimdi skandala gelelim(ttnet) bana 8 MB  hızında  internet bağlıyamıyor. FİBER KABLO kurulmamış. Ama, benden 8 MB  hızında internet  vereceğim   diye  sözleşme yapıyor. Yıllarca verdiği hız 3.5 MB yi geçmiyor. Rahatlıkla da  fiber internet  kullananların     gerektiği  paranın aynısını   tahsil ediyor. Hem de 8 yıl boyunca.

İnternet  sahipleri, kendi durumlarını   tahkik etsin. Eğer fiber kablo bağlantıları yoksa, onların da  interneti  sözleşmeye aykırı hızda.

Ben: (ttnet )den 8 yıllık haberim olmadan  kazıklandığımın  bedelini  faiziyle birlikte talep ediyorum.

Vatandaşı  artık sağmal inek yerine koymayın  değerli yöneticiler..

Aradan 4 gün geçti. İNDİRME  olayı  yine 0.99 a düştü.

Telefondaki yetkili. ağ bağlantımı  ölçüyor  ve  8 MB   hızını  kaldırabileceğini  bildiriyor.

Ve su anda  hız 5.90  .Şükür olsun ki patlama -çatlama yok.Buna rağmen 2.10 MB alacaklıyım.

Madem bu  hızı kaldırabiliyor kablo ,neden  bugüne  kadar  HIZ,8 yıl    3.5 da   bekletildi  acaba.?

Türkiye  sınırları  için de  pek çok  özellikle  köylerde  FİBER KABLO   hala  döşenmedi. İnternet kullanan  o vatandaşlardan da, aynen benim gibi FİBER HIZINDA İNTERNET ÜÇRETİ  TAHSİL edilmekte.

Son olarak anlatmak istediğim FATURA ÖDEME OLAYI.

YeniÇiftlik de , TÜRK TELEKOM   santralı  ve şubesi var. 1 görevli bulunuyor.

Belde de  banka olmadığından. fatura  ödemeleri (Türk telekom bürosunca) kabul edilmiyor.. Ya M.Ereğli, ya Çorlu veya  Tekirdağ'a gidecek ve borcunu  ödeyeceksin.

Gidiş geliş en yakın mesafe minibüs 6 TL . PTT  artık eskisi gibi bedavaya çalışmıyor. Her FATURAdan 1 Tl tahsil ediyor. Özel  fatura  ödeme  mahallerinde de FATURA  başı 1 TL alınıyor.

Vatandaş mecbur mudur? Bile bile kazıklanmaya.

(TTNET)mecbur  bir  vezne açmıya.Ama umurunda değil.

Evvelden ne güzeldi. Tam teferruatlı  faturalar gelirdi. Ortaya  AĞAÇLAR  ZİYAN OLMASIN olayı çıkarttılar fatura yollamayı   kaldırdılar. Posta masrafı da ceplerinde kaldı.

Dünyanın  en  pahalı  internetini  veriyorlar ama her yıl  belirli  bir zammı da ihmal etmiyorlar. Sizlerde  muhakkak  İNTERNETİNİZİ  kontrol edin. FİBER mi ,yoksa telefon hattı mı? Sonra da hakkınızı arayın. Bugün bana, yarın sizi.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol