Silivri Facebook

KOMŞUDA NELER OLUYOR? OLAYLAR BİTMİYOR... (Ö.BÜYÜKOĞLU)

KOMŞUDA NELER OLUYOR? OLAYLAR BİTMİYOR.

SİLİVRİ – GÜMÜŞYAKA’YA KOMŞU M.EREĞLİSİ  ÇOK HAREKETLİ.

MARMARA EREĞLİSİ  BELEDİYE BAŞKANI, CHP Lİ İBRAHİM  UYAN  ALEYHİNE, ULUSAL   VE YEREL  BASINA   500 MİLYONLUK   TAM SAYFA  İLAN VERİLEREK  ,HAPİSLE CEZALANDIRILMASI  İSTENİYOR.

İddiaya göre, Tekirdağ Müze Müdürlüğü: Sit  alanı  ilan  edilen  Marmara Ereğli  ilçesin de 1980 de yaptığı kazılar neticesi   ANTİK PERİNTOS KENTİ ortaya  çıkardı  ve koruma altına alındı.

Sit alanı için de bulunan 13 pafta 335 ada 1 parsel de bulunan  taşınmaz, Belediyenin  araç ve gereçleriyle  2008 Haziran ayında   toprakla  dolduruldu. Antik şehir  görünmez oldu.

Yine  iddiaya göre: Yukarda belirtilen  arsa ,tapu dairesinde  sahibi olarak  Bahri Şengör görülmekte.

Bu kişi ise, M.Ereğli Bel.Baş. İbrahim Uyan'ın ablasının oğlu.

O tarihte İçişleri Bakanı olan Beşir Atalay : Hem Bel.Başkanı, hem de Fen kurulu yetkilileri hk. tahkikat açtırdı.

Savcılık 2-5 yıl arası hapis cezası  verilmesini öngören iddianame hazırladı. İddianame, M.Ereğli asliye ceza mahkemesince kabul edildi.2011/103 E  ile yargılanma başlandı.

Sanıklar  suçlandıkları 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma  yasasının 65 nci mad. Anayasa Mahkemesi  tarafından 11 nisan 2012 de iptal edilince, Asliye ceza hakimi de 15 mayıs 2013 de  başta Başkan İbrahim Uyan olmak üzere tüm sanıkları beraat ettirdi.

Son 1 hafta içinde, başta Hürriyet-Posta vs olmak üzere  pek çok  yerel gazetede  TAM SAYFA  Başkan aleyhine   ilanlar  çıkmaya başladı.

İlanı veren kişi: Ertan Furtun. Son seçimlerde   AKP  den  Marmara Ereğlisi Bel.Meclis üye listesindeydi. Kazanamadı.

Ulusal ve yerel  basına  verilen  ilan bedellerinin 500 bin TL  olduğu  iddia  ediliyor. Ertan Furtun'u  maddi yönden destekleyen kişi ise

Marmara Ereğlisinde DEMİR-ÇELİKÇİ  olarak  tanınan  Kaptan Çebi 

Bel.Baş İbrahim Uyan, elinde ki beraat  kararı  ile, ilan  veren  kişiler  hakkında  tazminat davası  açmak için  hazırlık yaptığı öğrenildi. Sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz.

Gelelim  kendi işimize.

Hatırlıyacaksınız  geçtiğimiz  haftalarda  ,seçimden 1 ay önce  evimin yolu  yapılma  öyküsünü  aktarmış,aynı partiden olan Silivri CHP ilçe Baş.Mümin Tuğlu'dan da, İbrahim  Uyan'a  hatır  telefonu  eder mi diye  ricada bulunmuştum.

Bugün120 gün oldu, yol eski yol. Değişiklik olmadı.

Yıllardır, eski  bel yönetimi  kendi  dostları  önüne  ses   düzeni koymuştu. Hiçbir   haber ve bildiriden  haberimiz olmuyordu. Dilekçe verdim.

Seçim sonrası  bir zabıta ve bir sivil  jeeple geldiler. Durumu anlattık. Hiçbir şey demeden ayrıldılar. Bugün 21 gün oldu.

Yol  gelecek  bahara kaldı anlaşılan, bari  ses  düzeni  alt tarafı 2 adet hoparlör  konacaksa konsun. Konmayacaksa, ümidinizi kesin  desinler.

Marmara Ereğlisi’nin yeni  mahallesi olan  YENİ ÇİFTLİK ATATÜRK cad.31 sokak da 8 yıldır yaşayan  benim isteğim de bu.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 


 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol