Silivri Facebook
banner88

SAYIN İBRAHİM UYAN İCRAATLARINIZLA ÖVÜNEBİLİRSİNİZ...

Sn: İBRAHİM  UYAN: Marmara Ereğlisi’nin  CHP’li, Belediye Başkanı-TEKİRDAĞ.

İCRAATLARINIZLA  ARTIK  ÖVÜNEBİLİRSİNİZ.....

 

Marmara Ereğli 1959 doğumlu olduğunuza  göre; ben, sizin dünyaya  gelişiniz de, 6 yıldır  Ulusal basında  profesyonel  gazeteciydim.

Ord.Prof.Fahrettin  Kerim Gökay, İstanbul'un  hem valisi, hem de Belediye Başkanıydı.Sonra valilik  ve belediye  ayrıldı.CHP li :Haşim İşçan  İstanbul'un ilk  seçilerek  gelen  CHP li  Bel.Başkanı oldu.. Hepsini  rahmetle  anıyorum. İşte  bu büyük  isimlerle   gazeteci olarak  beraber  çalışmamdan sonra  kader beni  ,yıllar sonra  sizin  başkanlık  yaptığınız  Marmara Ereğlisi’ne taşıdı.

 Tam 62 yılı ,meslekte geri bırakmışım. Tabii ki  bunları  bilmenize ve değerlendirmenize  imkan yok.

Dini  inanç  ve bilgilerinizin  yüksek  olduğunu  öğrendim. Anneniz  Ayşe UYAN adına, M.Ereğli de , çevrenin en büyük camisini  yaptırdığınız da biliyorum.600 bin TL ye  mal olan cami için, mütahitlik  döneminde yaptığınız  dükkanları satarak   inşaatı bitirmişsiniz.Allah makamında kabul buyursun.

Bu yazı da, Peygamber Efendimizin ,tüm canlıların  su ihtiyaçlarının  giderilmesini  teşvik edici bazı  hadislerini,aktarmaya  çalışacağım.

Susamış bir köpeğe , kuyudan su içiren bir insanın bağışlanmasına aittir.

Peygamberimizin   yanından ayırmadığı bir kişi :"Ey Allah'ın Rasulu , hayvanlara yaptığımız iyiliklerden dolayı da,bizim için bir mükafat var mı?diye sorunca ,Hz Peygamber: "Yaş ciğer sahibi(Yani  diri-canlı olan)her canlı için (yapılan iyilikten dolayı)bir sevap vardır. buyurmuştur.

Arabistan da  ,kendi develeri  için yaptırdığı  havuzlara gelerek  su içen başıboş develer hakkında.Hz Peygamber'e "Onları sularsam bundan dolayı  bir sevap kazanır mıyım?" diye sorulduğunda. Resullah; "Evet, susuzlukdan yanmış her canlı için bir mükafat vardır" cevabını vermişdir.

Sa'd b.Ubede,ölen annesi adına,nasıl bir  hayır yapmayı Hz Peygamber'e sorduğunda:"EVET.yap"cevabını alınca ,"Ya Resulallah,hangi hayır daha iyidir?" diye sormuş.

O da"SU HAYRI"cevabını vermişdir.Bunun üzerine,Sa'd,Medine de bir çeşme yaptırmış,o çeşme  uzun süre  insanlara  ve hayvanlara  hizmet etmişdir.Yine mü'min kişiye  öldükden sonra sevap kazandırmayı  devam edecek işlerin başında "KANAL AÇARAK SU GETİRMEK,ÇEŞME İNŞA ETMEK ,BEDAVA SU DAĞITMAK "zikredilmektedir.

Yeni Çiftlik  plajında,sizden  çok  önceki  bir belediye başkanı zat,vatandaşlar için  hayır  mahiyetinde 4 musluklu  sebil inşa etmişdir.Sizden önceki  Belediye,musluklar  çalınıyor  iddiasıyla   muslukları söktürmüş  ve suyun  vanasını kesmişdir.Asıl amaç o değildir.Çevre esnaf  su satarak  çok  daha  para kazanmasıdır.

SİLİVRİLİYİZ.COM   Haber  sitesinde  bu  konuya  defalarca değindik.Fotoğraflarını bastık...

Sadece  ÇEŞME için mi?Yolumuz Şubat 2014 de  yapılacakdı.Masal olduğu meydana çıktı.5 ay bitti.Ses düzeni takacakdınız 3 ay bitti  hikaye   oldu...

Çeşme üzerine  musluk  ilavesi beklerken,yalancı plastik  çiçek lerle

çevresini  donattınız..Bir Belediye Başkanına bu yakışıyor mu?

Temizlik amiri ,KORAY  beye  mektup yazdık.31 sokakda ki çöp kontenyeri  kapaksız -yetersiz  dedik.Çevrede ki  tarla , rüzgarın tesirile  çöplüğe döndü dedik.Kimin umurunda ki.Eski durum devam etmekde.

Yeni Çiftlik  Mahallesinden sorumlu,meclis üyesi  :Enver beyle  birebir konuşalım dedik,Görevli kişi -"Şimdi harman zamanı  buğday  harmanlıyor,makamında yok. dedi.

Sahilde ki  gişe görevlilerinize  çeşmenin  durumunu  söyledik, bize söylemeyin  sahilde  çay  muhabbeti yapan   Başkan yardımcısı Neçmi beye iletin dediler.

Anlaşılan o ki  BELEDİYE  ,LALE   DEVRİNİ YAŞIYOR. HAYIRLISI OLSUN...

Yazıyı  ,Peygamber  sevgisini  su  sevgisiyle  simgeleştiren naatların en güzellerinden biri ,Fuzuli'nin  SU KASİDESİ  ile sonlandırmak  düşüncesindeyim..Aşağıda sadece bir dörtlüğü vardır.Manasını anlamıyacaksınız biliyorum..Tercüme edecek birisini muhakkak  bulursunuz.

SU GİBİ AZİZ OL. bir dua cümlesidir.Hem suyun önemini,hem de kültürümüz de bu nimete  ne kadar değer verildiğini göstermektedir.

TIYNETİ PAKİNİ RUŞEN KILMIŞ EHLİ ALEME

İKTİDA KILMIŞ TARİKİ AHMEDİ MUHTAR'A SU

SEYYİDİ NEVİ BEŞER DERYAYI DÜRRİ  İSTİFA

KİM SEPÜPDÜR  MU'CİZATI  ATEŞİ ESRARA SU

Çeşmenin  üstüne  PANSİYON  İlanlarına  müsaade eden  kişi kim biliyormusunuz?Ben biliyorum.Ya siz...Belediye bu ilanlardan para alıyor mu?Cevabı  sizde..

Vatandaş olarak  düşüncelerinizi,tepkilerinizi  :  Halkla İlişkiler  0.282.6131313  telefona veya 0.282.6131311 faxla  Marmara  Ereğli Belediyesine lütfen  iletin.

 Son  bir  açıklama...Deprem  tehlikesi  nedeniyle  yasak olan  3 üncü çekme katlar   ,kaçak  devam ediyor...Bilginize... SAYGILARIMLA...

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol