Silivri Facebook

SİLİVRİ SİAD TOPLANTISI!!! (Ö. BÜYÜKOĞLU)

SİLİVRİ SİAD TOPLANTISI.

Tam 20 yıllık  mazisi olan Silivri SİAD. 1994 de kurulmuş.

Silivri Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin  olağan bir iş toplantısındayız.

Yer: Klassis otel. Tarihini  kesin hatırlamıyorum. Sn: Av. Sıdıka Sarıbekir'in CHP den  milletvekili  olduğu yıllar. Sarıbekir, eşinin  işi  nedeniyle  dernek üyesi. Toplantı tarihin de ,Silivri Kaymakamı   Ali Dursun.

Toplantının  şeref misafiri  Sn.Av.Sıdıka Sarıbekir. Tam kürsü karşısında  oturmakta.

İnsan hayatın da  öyle durumlar yaşar ki, anlatmaya kalksan  kimse  inanmaz. Belge ister. Bu olayı  fotoğrafsız  anlatmaya  kalksaydım inanın  kimse  inanmazdı.

Belgesel  hale gelen  toplantının  başlama saati   35  dakika geçmiş. Toplantı  bitimin de  gelenlere  içkili  yemek ikramı var.

En az  150  iş adamı ve  protokole   dahil  kişinin  gelmesi  planlanmış. Otelde, her ihtimale karşı  175 kişilik  sofra hazır bekliyor. Protokol de: Silivri'nin tüm  Bel.Başkanları, İlçe Bel.Meclis ve İl Gn.Meclis üyeleri ve özel kişiler  var.

Gelenler arasında: İst.3 üncü bölge CHP Milletvekili   Sıdıka Sarıbekir. Silivri Kaymakamı  Ali Dursun-Silivri Bel.Baş Hüseyin Turan-SİAD Baş.Rahmetli Kadir Baran. ve SİAD yönetiminden 2 üye. Medya olarak da sadece ben. Başka kimse henüz yok.

Önce  kürsüye  Kadir Baran çıkıyor, karşısında  Sn.Sıdıka Sarıbekir, sonra kürsüye Hüseyin Turan ; karşısında Sn.Sıdıka Sarıbekir.  En sonda  Silivri Kaymakamı Ali Dursun; karşışında Sn.Sıdıka Sarıbekir. söz alıyor.

Konuşmaların tümü  15-20  dakika  sürüyor... NEDEN?

O gün  Silivri de  hava muhalefeti vardı. Fırtına göz gözü görmüyordu. Evden çıkmak  buraya gelmek  her babayiğidin işi değildi. Kar yolları kapatmıştı.

Sıdıka Sarıbekir in arka masası   tabeladan anlaşıldığına göre  Belediye Başkanlarına. Yan 2 masa  Bel.Meclis ve İl Gn.Meclis üyelerine  daha arka masalar da üyelere tahsis edilmiş.

Hiç kimsenin yüzü gülmüyor. Orada bulunanlar  devamlı  telefonla  üyeleri  arıyor. 

Konuşmacıların  yüzlerine bakmaktan sıkılan Sıdıka Sarıbekir, gözlerile  çevreyi  tetkik etmekten başka bir iş yapamıyor.

21.00 de başlaması gereken yemek 30 dakika  geç başlatılıyor. Yemek de  sayı  50 yi buluyor. İçki limitsiz olunca herkesin  neşesi  geri  geliyor  ve   toplantı yemeği 24.00 de son buluyor.

Şu anda ki SİAD yönetiminden, sadece Sn.Hüseyin Dertop la dostluğumuz var. Diğer üyeleri  tanımıyorum.

SİAD, çalışmalarının reklamını  medya aracılığıyla yapmakta. 22  Mayıs sabahı, Silivri'de ki  basın mensuplarına  bilgi mahiyetin de  toplantı gerçekleştirdi.

Derneğin  BASINDAN   sorumlu  yetkilisi de  atlamış olabilir. Çağrılmayan  sadece ben değilimdir  herhalde, en azından  sonuç hk, bir bülten   yollanabilirdi.

Evet, Silivri ye ,40 klm uzakta yaşıyorum. Yukarda haberde olduğu gibi, sadece üyeler değil, basın mensuplarının dahi gelemediği  toplantıları dahi  takip eden bir kişi  olarak  üzüldüğümü açıklarım.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 


 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol