Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE POLİSİN BİLİNÇLİ ÇALIŞMASI... (Ö. BÜYÜKOĞLU)

SİLİVRİ’DE POLİSİN BİLİNÇLİ ÇALIŞMASI  BEĞENİLİYOR.

Geçmişe baktığımda, Silivri'ye yerleşme durumum tam 26 yıl önce olmuş. Daha önce yaz-kış tek başına Kumburgaz Serhat sitesinde, kendime ait butik dairede yaşıyordum.

Haber yapmak için  ilk tanıştığım kişiler de, Kaymakamlığın karşısında  RADYO  yayını  yapan  Ömer Çetin ve kardeşi. Sonra  TV  yayınına  başladılar. Tüm Silivri  işi  gücü bırakır  yerel TV  yayını  izlerdi.

Silivri’ye  yerleştiğim de ilk  dikkatimi çeken olay, Samatya-Menekşe  ve Kumkapı'dan gelen  deniz korsanlarının , Silivri  sahilinde ki  sandallardan  portatif  motorların  çalınması idi.

Sökemedikleri  motorları, sandalıyla  birlikte  yedekte  götürebilmeleri  insanları  korkutuyordu.

Polisin  elinde  deniz  motoru  yoktu. Anında  hırsızlığın  farkına  varılsa da, sahil  muhafazaya  telefon  ediliyor  ve yardım isteniyordu.

Gayet  net  hatırlıyorum, bir yaz sonu, sabaha  karşı  7  portatif  deniz motoru  yerinden söküp  kayıplara  karışmışlardı.

Silivri'ye haftada en az 1 kez  geliyorum. Trafiğe  yakalanmamak için 05.00’da yola  çıkıyor  ve  ortalama 40 Km ile  temiz  havayı  teneffüs ederek  motosikletle  sahile  inip  banklarda oturuyorum.

Pazartesi  dikkatimi  çekti. Tam önümde  12  takma  motorlu  sandal, babalara  bağlanmıştı.. Motorlarda  nerden baksan  5 bin TL den  daha  pahalı.

Hırsızlar gayet rahat motorları  söküp  götürebilirlerdi.

Biraz araştırdım. Kordon boyunca  sivil  polisler  hava karardığından, sabah  saat 09.00 a kadar   devamlı  yayan  devriye  geziyorlarmış. Ayrıca Atatürk Heykeli   yanında  motorize  bir resmi ekip de, nokta  görevi yapıyor, 24 saat  hizmet  vermekte.

Silivri’de  disiplinli  bir  hava var. Tabii ki  çok güzel bir durum.

Tekirdağ il Em.Md.lüğünden  devamlı-günlük   vukuat  listeleri  e-mail olarak  bana gelmekte.

Dikkat ediyorum  en çok  yakalanan kişiler  UYUŞTURUCU  satan ve kullanan kişiler. Her Allah’ın günü en az 5 kişi  bu  konuda  adliyeye  çıkartılıyor.

Hırsızlık az. İntihar  vakaları  ayda 5-6  olay. Birde  Bulgaristan  kökenli  kaçak  sigara  kolilerce  yakalanıp  imha  edilmesine  rağmen  sonu  alınamıyor.

Abartmıyorum, haftada kaçak  sigara olarak  ortalama  1000 koli  yakalanmakta. Marka  patentli  olarak  Bulgaristan’da imal edilmekte. Orijinalinden  yarı fiyata  piyasada satılınca, alıcı  hücum ediyor.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol