Silivri Facebook
banner88

Çizgi Koleji’nde 29 Ekim Coşkusu

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ne en büyük hediyesi ve mirası “Cumhuriyet” 94. Yıl Dönümü’nde “Cumhuriyet Özgürlüktür” sloganıyla ÇİZGİ Koleji’nde büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı.

Törene katılan veliler ve misafirler ÇİZGİ Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösterilerde sevinç, mutluluk ve coşkuyla Cumhuriyet’in getirdiği haklı gururu yaşadılar.

Çağdaş bir ulusun doğum günü, bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gün olan 29 Ekim 94. Yıl Dönümü’nde Atatürk’ün: “Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri” olarak nitelendirdiği çocukların birbirinden güzel performansları izleyenleri etkiledi.

Okul Müdürü Akın Karabağ’ın konuşmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten “29 Ekim” şiiriyle devam etti. Ortaokul öğrencilerinin müzik öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları koronun seslendirdiği marşlar ve şarkılar bayram coşkusunu arttırırken; ÇİZGİ Koleji 5. Sınıf öğrencilerinin Drama öğretmenleri eşliğinde hazırlayıp sundukları “Selanik’ten 29 Ekim’e” oratoryosu Büyük Önderin ve Cumhuriyet’imizin kuruluş öyküsüyle Cumhuriyet’imizin nasıl zorluklardan geçerek kurulduğunu gözler önüne sererek gururlandırdı.

Bayramlarımızın simgesi halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri Bayram Coşkusunu tam anlamıyla yaşattı. Törenin kapanışı ise veli, öğrenci ve izleyicilere büyük bir süprizle gerçekleşti.

ÇİZGİ Koleji Kurucusu Ulaş Velioğlu’nun bağlamasıyla eşlik ettiği ÇİZGİ Koleji öğretmenlerinin kurduğu “Cumhuriyet Korosu” Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirerek izleyenleri büyüledi.

“Cumhuriyet Özgürlüktür” ilkesiyle hazırlanan programda ÇİZGİ Koleji “Bu Okulda Hayat Var” sloganını 29 Ekim Kutlamaları’nda da ortaya koymuş oldu.

Cumhuriyet’le birlikte yaşayan “Çağdaş Eğitim” anlayışı ÇİZGİ Koleji’nde devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol