Silivri Facebook
banner88

AKP'YE BAŞKAN ADAYI YAĞIYOR...

 AKP’ye Başkan Adayı Yağıyor

          Geçen haftaki yazımızda; CHP’de, yaklaşan kongre öncesi, İlçe Başkanı aday arayışlarını aktarmış idik. Bu yazımızda da; Ak Partinin, Silivri Belediye Başkanlığı adaylığı için yapılan çalışmaları aktarmak istiyorum. Çalışmaları dedim de; hemen açıklık getirelim! Dikkat!  AKP aramıyor, ayrıştırıyor! Ne yapsınlar, adayları o kadar çok ki; içerden ve dışarıdan olmak üzere.

          İsterseniz, önce şu “dışarıdan” dediğimiz adaylığa bir açıklık getirelim. Biri pek dışarıdan sayılmaz ama diğeri silivri’nin oldukça dışından sayılır!

          Yer; İstanbul Fatih ilçesi, Bir banka şubesi. Ayak üstü hoş sohbet derken, Silivri’li olduğumuzu söyleyiveriyor arkadaşım.Söz, dönüp dolaşıp; AKP’nin yerel seçimleri Silivri’de neden kaybettiğine gelip dayanıyor.

           Gözlüklerinin üzerinden bakıyor bize! “Yok, bu sefer aynı hataya düşmeyiz” diyor.
“Bu sefer ki adayımızı seçtik bile, üstelik yerli” diyor. Şaşırıyoruz ve kekeleyerek: “ne, yerli mi?” diyebiliyoruz.

           Yüzümüze bakmadan konuşmasına devam etti: “Evet, tecrübeli bir arkadaşımız, üstelik tecrübesini de geliştiriyor. Beylikdüzünde! Tanırsınız canım, Tahir Sert!”

           Söylentidir dedim, üstünde durmadım ama  durunamadım da; gittim Ak Partili dostlarımdan, (Kesinlikle, Silivrili değiller)  küçük çaplı bir araştırma yaptım. Doğruluk payı olduğu söylendi. Mart 2010

           Bir yıl sonra, Yine aynı kanallardan bir haber geliyor. Bu kez orada yokum.

           “Evet, İl yönetimi Tahir Sert ismine sıcak bakıyor ama önerilen başka bir isim daha var!”  Sayın Başbakanımız, Silivri’ye çok önem veriyor. 2014 yılı seçimlerinden sonra Silivri’ye çok büyük yatırımlar düşünülüyor. Böyle bir bütçeyi kontrol edecek çok tecrübeli bir isim lazım! Başkanımızında önerdiği bir isim var! İstanbul tecrübesiyle, bu işi omuzlayacaktır. Ali Müfit Gürtuna…!!!” diye anlatmışlar arkadaşıma. Haziran 2011

           Seneye ne haber alırız bilemem ama haberler geldikçe sizlere aktaracağız. Bakın, son haber de; okyanus ötesinden geldi. Bu haberimiz, mevcut Belediye Başkanımız ile ilgili bir haber! Sevindik tabi ki; üstün hizmetlerinden göze girmiş olacak ki; Üst düzey yetkililer tarafından önerilmiş durumda. Okyanus ötesi de; Başbakanımıza öneriyor.” Ne demiştir diye çok merak ettim.

          Ne diyecek canım!

         Dese, dese bizdendir demiştir. Hiçbir okulumuzun açılışını kaçırmadı. Kep törenlerine bile geldi. Hizmet için can atacak bir kardeşimizdir, demiştir. Yaptığı yollar kullağımıza kadar geldi. Kanal ne ki? Tünel yapar tünel…Ağustos 2011

         İlçe’nin adayı ise; Metin Karakaş’tır. Şu an; seçilmiş bir Belediye Başkanı değil ama atanmış bir Belediye Başkanı gibi çalışıyor. Köylerimizin sorunlarını gidermede, yadsınamayacak çalışmaları var. Yukarıdan destekleyeni de çok. İkinci şanslı gördüğüm isim. Güven veren bir duruşu var ama ağzı var dili yok. Sesinin tınısını bile hatırlamıyorum ! Bir de; Fotoğraf meselesi var. Ya basını topla;  poz, poz  fotoğrafını çeksinler. Ya da; basına yeni fotoğraflarını dağıt. Başkan, darılma ama bu gün git; yarın gel, diyen memurlar gibi duruyorsun fotoğraflarda. Haklısın, sana bunları fısıldayacak biri yok yanında. Bu haberin tarihi mi? Hergün konuşuluyor.

         Başka aday var mı diye, merak ediyorsunuz değil mi? İki hafta önceki yazımızda bahsetmiştik. Yılmaz Kandemir’in, Ak Partiye; geçeceğinden ama bende; merak ettim. Ne işi olur onun orada diye!

          Bakın bir duyum aldım ki; ben bile inanamadım. Çok ciddi kanallardan geldi. Ak Parti merkezinde; Abdullah Yıldırım, ismi de geçiyor dediler. Kendisiyle küçük çapta bir görüşme bile yapılmış. Temmuz 2011

          Ne oldu? İnanmadınız mı?

          Selami Değirmenci, hafta da bir Ak Partiye gönderiliyordu; Oluyordu da; bu niye olmasın!

           Başkası var mı? Olmaz mı!

          Yalçın Yönet var. Silivri’nin yarısının kalbinde yatan isim olarak nitelersek abartmış olmayız. Yalçın kardeşimiz öyle hırs yapacak biri değil. Olur ya; hani, görev verirlerse kaçmayız, buradayız diyenlerdendir. Biraz da; kendi gücünün, farkında olmayanlardandır arkadaşım. Bir gün, karar verdiğinde; yanında olacağımı, buradan rahatlıkla söyleyebilirim.
               
            Birde, Emrah Maşalacı ismi geçiyor ama ser verip sır vermeyenlerdendir. Ciddi bir kaynağa ulaşamadığımdan, yorum yapamıyorum. Söylentidir, deyip geçiyoruz.

            Gördünüz işte! Parti hiyerarşisi nasıl işliyor? Tık yok.

            Kavga mı? Olmaz mı; var ama…Sessiz film gibi.

            Dışarıda; sadece, rüzgarın sesini duyarsınız.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol