Silivri Facebook
banner88

Bay, ( Z )

Seni siyaset arenasında görmek isteyenlerin başında yer alacağımdan kuşkun olmasın. Önceki gün konuşmamızda; Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP yi desteklediğini belirttin. Bu kadronun zaferi kucaklayacağından söz ettin. Endişelerimin yersiz, Eleştirilerimizin haksız olduğunu savundun. Saygı duyuyorum.

Sizin gibi siyasi bilgi donanımı çok üst düzeyde biri olarak CHP’ye destek verdiğinizi öğrendim. Sizin gibi cesur yürek birinin böyle bir siyasi çalışmada; yine adsız kahramanlar arasında mı  kalacak? Lenin Meydanındaki Meçhul asker anıtında 11 kişi vardır. 12.adam olarak eklemezler seni. Adının yazılı olduğu bir kağıt parçası göreyim, göğsüme takar Silivri’de dolaşırım.

(11.adamın öyküsünü yazacağım, senin için çünkü o bir Çerkez ve adı seyit memed’tir)

O gün ki,  konuşmanda bana; aslında bu seçim çalışmalarında Samsunlularda temsil edilsin, Tokatlılarında, Bartınlılarında, ordulularında  temsil edilmesini çok istediğini ve yararlı olacağını anlattın. Peki, sen niye yoksun?

Aklıma Lenin’in bir söylevi geliyor. Devrimciler parlamentoya girmeli,nasıl? ne şekilde? olursa olsun, temsil edilmeliyiz, sesimizi orada duyurmalıyız diyordu. Eh! Parlamentoya girenlerin arkasında
İşçi ve köylünün desteklediği leninst bir parti vardı. Söyler misiniz  bay  (Z) ? Bizde ne var? Burjuvazinin kokuşmuşluğundan başka. Buna rağmen destekleyelim, tamam kabul ediyorum. Ama Öyle bir seçim konuşmaları yapılıyor ki, öyle bir seçim programı yapılıyor ki, evlere şenlik. Biz bunları eleştiriyoruz.Halk’ta bunları görüyor.  O, eleştirmez kullandığı oy ile tavrını koyar. Bilgi çağındayız ve bilgisayarlar dünyamıza girdi. Peki, CHP’nin gençlik için yapacaklarını anlatan broşürü gördünüz mü? Tam 40 yıl önce ki, Alman Sosyal demokrat partinin ülkesindeki beldeler için hazırladığı bir seçim propaganda ilanlarından alınma olduğunu söyleyebilirim.Yani, 10-15 bin nüfuslu beldeler için. Silivri’nin nüfusu kaç 100 bin.    

 Ne yapacaklar Silivri’ye?

Dev Satranç oyun alanı:
Silivri’de 2 tane var benim bildiğim. Biri Spor kulübünün arkasında, otopark oldu.Diğeri  Kumluk mevkiinde Risus’un önünde, bilmediğimiz kim bilir kaç tane daha vardır? Oyun oynandı mı ? Evet, yazın küçük çocuklar çizgilerinde sek, sek oynuyorlardı.
 
Olması gereken:
-Meslek kursları aç, İnşaat makinelerini kullanacak gençleri yetiştireceğiz deyin. Operatörlere ihtiyacımız olacak deyiverseniz. Kaç aile, kaç genç, CHP’yi uçurur bu seçimde; Silivri Önümüzdeki 10 yıl içinde inşaat sahası olacak. Silivri’nin yarısı hala  tarımla uğraşır.Al çiftçinin çocuklarını, organik tarımı öğret, Buğday ve ay çiçeğinin dışında yok mu değerlendirilecek ürünler?
 
Kulüpler Birliği!
Silivri’de zaten bir kulüpler birliği var ve Ali paşalı,Yadigar URAL 8 yıldır Başkanlığını yapmakta idi. Bu federasyonların  işi.    

Olması Gereken:
Biz Sahil kasabasıyız, Miniklere yüzme, yelken, Optimist,kursları Yetişkinlere su altı sporları meslek olarak Dalgıçlık Eğitimi, vereceğiz demek sizi daha da tercih haline getirmez mi? Örneği;  suyun öbür yakasında var, Karabiga ve Lapseki Belediyeleri bu konuda oldukça yol almış ve başarıya ulaşmışlar.

Gençlik ve spor festivali:
Yapmayın,Arkadaşlar AKP bu şehirde 15 günde bir festival yaptı. Festival konusunda ünümüz tüm Avrupa’yı sardı. Bosna Hersek’te çocuğunu kaybeden aile; Silivri de arıyor, festivale gitmiştir diye.
 
Olması gereken:
Hani Maddeler halinde yazdığınız Sinema, tiyatro, Yazı Atölyeleri var ya; Mevcut Belediyenin yaptırdığı Kültür Merkezinde (Trakya’nın en büyük kültür merkezi) ciddi boyutlarda bu işi önemseyerek gençliği sokaktan ve madde bağımlılığından uzaklaşmasını sağlayarak ele alınmalı.

Sevgili, Bay ( Z ) bütün bu yazdıklarım sizce köstek mi olur? Yoksa! Destek mi? Söyleyecek bir sözünüz yoksa televizyona güzel bir film var onu izleyeceğim. Adını mı soruyorsun? Bu karşı devrimci canım. Bu, Karınca ( Z )

PORTRELER:

FUAT BULCAN BİRCAN: O, babadan CHP’li, Rahmetli babasının kabrinin başında dahi 6 ok vardır. Çarşıda, toprak ağaları o zamanlar demokrat partiyi tutmaktadırlar. Ahmet amcada onların karşısında bir kale gibi durur. Savunur işçiyi, köylüyü ezileni. Halk, ne kadar çok seviyorsa, zenginlerde o kadar çekinirler, Ahmet amcadan. İşte böyle bir adamın oğludur. Silivri’nin ilk çağdaş hareketlerinde önderlik eder. Orkestra kurarlar, Bando kurarlar, sahilin ıslah edilmesini çok ister, Monte Carlo’da görmüştür; çok hoşuna gider ve Silivri’de uygulamak ister. Boydan boya karanlıkta parlayan çakıl taşlarından  bir kolye takmak ister Sahilimize; büyük mücadeleler verir. Dinlemezler, Çünkü Ahmet bey’in, Mehmet Bey’in villaları vardır. Silivri mendireğinin yapımında imzası vardır. 60 yıldır çarşıdadır. Kalbi insan sevgisi ile dolu bu ağabeyimizin aradığı tek bir şey vardır. O.da vefadır. Bulcan ağabey, Vefa İstanbul’da bir semt, Şefkat ise bardaki sarışın. Ben senin seveceğini umduğum iki mısra ile bitireyim yazımı.

Bu satırlar, Silivri’den sana olsun
Best:Kemani Serkis
Makam: Nihavend
         
Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime
Perdi-i zulmet* çekilmiş, korkarım ikbalime
Titrerim mücrim** gibi baktıkça istikbalime
 
*Perdi-i zulmet: karanlık perdesi
** Mücrim: Suçlu
 
GÜZEL SÖZLER
 
Zayıfın kini, dostluğu kadar tehlikeli değildir.
                                            V.DRAGUES
 
HAFTANIN ŞARKISI

NE DERT KALIR NE HÜZÜN

Ne dert kalır, ne hüzün, bir sudur akar zaman
Seni ilk gördüğüm gün, dedim ah benim olsan
Ay değil yıllar geçti, kavuşmak şimdi bir an
Kış geçti, bahar geçti, dedim ah benim olsan
Yeter üzme çabuk gel, uzamasın bu hicran
Bugünlerden çok önceydi, dedim ah benim olsan

Güfte: , Beste: Sadettin Kaynak, Makam: Nihavent

ŞİİR  KÖŞESİNDE BU HAFTA

Şiirler öksüz kaldı.. Yusuf ağabeyimizi kaybettik… Sevenlerinin başı sağ olsun

BİR VEDA HAVASI

Vakit tamam, seni terk ediyorum.
Bütün alışkanlıklardan öteye...
Yorumsuz bir hayatı seçiyorum.
Doymadım inan, kanmadım sevgine.
Korkulu geceleri sayar gibi,
Birden bire bir yıldız kayar gibi,
Ellerim kurtulacak ellerinden
Bir kuru dal ağaçtan kopar gibi.
Aşk sa bitti, gül se hiç dermedik
Bul kendini kuytularda hadi dal
Sen bir suydun, sen bir ilaçtın.
Hoşçakal iki gözüm hoşçakal.

Yusuf Hayaloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol