Silivri Facebook

Bir kahvenin hatırı... Külliyen Yanlış Politika.

   Sayın üstat; Cihangir Davutoğlu, referandum sonrası, Silivri sonuçları ile ilgili çok güzel saptamalarda bulunmuş. Bizde; boş durmayalım, açtığı delikten girip konuyu biraz da biz irdeleyelim istedik.

                   Üstadın, çok güzel bir tespiti var. Alan savunması ile netice alamazsınız. Adam adama oynamak gerekiyordu diyor. Bu tanım, Silivri siyaseti için cuk oturuyor.

                    Üstadın, bu söylemlerini biraz daha açalım isterseniz. Ak parti ilçe yönetimi bu referanduma özel olarak, yeni bir strateji belirlemeliydi. CHP’ye göre değil, Sayın Selami Değirmenci’ye göre strateji belirlemeliydi. ( Lütfen Dikkat! Sayın Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu üzerinde yoğunlaştı onu görmemezlikten gelmedi)

                   25 yıllık siyasi bir deneyim,  müthiş bir iletişim becerisi, Zamanlama ve diksiyon. (bire birde, üstüne adam tanımam. Evet, vereceğim için referandum süresince karşılaşmamaya özen gösterdim)

                   Referandum konuşmalarında sayın Değirmenci’ de küçük bir nüans yakaladım. Hitap ettiği topluma, sorumluluklarını aktarmada çok başarılıydı. Gelecekte güzel şeylerin olacağından bahsetmiyordu. Sadece eldekilerin korunmasının gerekliliğini anlatıyordu. İşte, bu sade ve vurguluyacı konuşmalar, sonucu belirledi.

                  Pekâlâ, AKP başarısız mı? Asla, başarısız değil. Başarı oranı düşük! Yeni bir yönetim, deneyim zaafları var ve uygulanan yanlış bir strateji!

                  Referandum oylamasında, yapılmaması gereken yapıldı! 

                 Seçim stratejisi izlendi.

                Külliyen yanlış bir politikaydı diye düşünüyorum. Ak parti kadrolarının, taraftar kollama ve oluşturma çabaları referandumun önüne geçti. Cihangir bey’in tespit ettiği gibi Sokaklarda verilen iftar yemekleri, parti ayırımcılığı olarak gündem yaratmıştır. Oysa bu bir seçim değil di! Metin Başkan, o günlerde; kapısının önündeki kalabalığı bir göz önüne getirsin! Birde aldıkları tercih oylarını düşünsün! Kısacası referandum için seçtikleri strateji yanlıştı.

               Ne olur?

               Sayın Selami Değirmenci, 2011’de gider milletvekili olur. Sonra ne olur bilemem?

                Ne? 2014’te döner gelir mi? Ay! Demeyin lütfen! Biz, daha projeleri bitiremedik…

              Ak parti Silivri ilçe teşkilatı ne yapmalı derseniz? Silivri’yi iyi tanımalı, iyi etüt etmeliler. Silivri’nin katmanlarına göre çalışacak kadrolar geliştirmeli. Metin bey, sizi de çarşı da yalnız bir başınıza dolaşırken görmek istiyoruz. 15 – 20 kişiyle dolaştığınızda ne oluyor biliyor musunuz?

              Padişahım çok yaşa! Oluyor…

              Unutmayınız! Hatırları kırk yıllık kahveler, hep baş başa içilir.


              


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol