Silivri Facebook

Dört Başkan Bir Cenaze!
Bayram kutlamalarını saymazsak, cenaze törenleri, siyasilerin kendilerini halka en yakın hissettikleri anlardır. Böyle hazır topluluklara bir şeyler fısıldamak, gelecekten güzel haberler vermek ya da; endişelerden bahsetmek için en uygun zamanlardır. Fazla sorgulanmazsınız, zaten cümleler fısıltı ile söylenir. Bir yandan göz ucuyla rakipler kollanır. Can sıkan bir soru sorulduğunda, “Şimdi sırası değil” diyerek savuşturursun. Üstelemezler!
 
Bu sefer bunların hiç biri olmadı!
 
14 yıldır Silivri Çevre Derneği’nin başkanlığını yapıyordu. Ali Korsan, Silivri’nin çok sevilen biricik başkanıydı o… Amansız hastalık annesini elinden aldı! Bayramın ikinci günü gitti Nebiye annemiz.
 
Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar, Kadim dostu Ali Korsan’ı teselli ediyor. Hemen yanıbaşında CHP İlçe Başkanı Sayın Selami Değirmenci ve Hüseyin Şahin duruyordu. İlgi Ali Korsan’a…
 
Herkes kendi halinde, siyasetten bahseden yok! Göz ucuyla takip edilen yok, soran yok, sorgulanan yok, aslında oradalar hemen karşılarında duruyorlar. Ak parti ilçe başkanı Sayın Metin Karakaş ve yönetimi de orada. Taziyelerini sunmuşlar, bekliyorlardı. Bayramlaştık Başkanla, Durgundu başkan. Dilerim bu durgunluğu günün mistik havasındandır.
 
Metin Başkanı çok zor bir seçim dönemi bekliyor. Bu genel seçim, sıradan bir genel seçim olmayacak!
 
Çünkü bu Seçimler, Silivri’de; çok kişinin siyasi hayatının dönüm noktası olacak. Başta Sayın Selami Değirmenci ve yoldaşı Hüseyin Şahin’in seçimi olacak!
 
 Sayın Şahin, ne yaptı? Yönetim de; derhal görev değişikliğine giderek, örgütlenmeyi üstlendi. Sayın Değirmenci’nin, milletvekilliğine seçilmesi için yapılması gereken her şeyi yapacak. İlden, en uzak köye kadar örgütleyecektir, hiç şüpheniz olmasın.
 
Sayın İsmet Kirazpınar var, onunda zorlayacağı kapılar var ve ondan vazgeçmeyecekler de var. Sayın Işıklar’ın Genel Seçimlerle bakışı da bir başka olacak. Koltuğunun altındaki projeler bekliyor. Bir dönem daha isteyecektir. Kim bilir? Bakarsınız iktidar partisinin bir belediye başkanı olarak çalışmak ister.
 
Ak Partinin bölgemizden adayları kabul görecek mi? Şimdilik, Silivri’mizden iki adayı netlik kazandı. Sayın Yetkin Çavdar ve Sayın Ender Gezici adaylıklarını açıkladılar.
 
Ak Partinin seçim stratejisi üç aşağı beş yukarı her yerde aynı uygulanır. Program, kitlelere ulaştırılır. Parti hiyerarşisi ön planda tutulur. Yani bir anlamda Takım oyunu oynayan futbol takımı gibidir. Oysa CHP içinde bu böyle değildir. Bireysel beceriler ön plana çıkabilir. Bu da Yıldız oyunculardan kurulmuş bir futbol takımı gibidir. Partinin stratejisinin yanı sıra adayların kendi kabiliyetleri de devrededir. Sayın Değirmenci’nin, enerjisi ve takipçiliğini; Sayın Şahin’in, örgütçülük ve iletişim becerisiyle birleştirirseniz, ortaya parti üstü bir başarı çıkar.
 
Bir nevi Trabzonspor – Fenerbahçe maçı gibi düşünebilirsiniz. Şenol hoca, takım oyunu oynatır, oysa Fenerbahçe yıldızları ile sonuca gider… Bazen de gidemezler son maçta olduğu gibi.
 
 Metin Başkanın ve ekibinin işi zor olacak, Köy ve Mahalle sorumluları bu seçim arenasında Ak Partinin gladyatörleri olacaklar. Ya da; bir daha siyasette hiç olamayacaklar…
 
Bu genel seçimlerde, yerelde var olmanın savaşı verilecek. Hani, bir zamanlar bir Türk büyüğümüz hep söylerdi: “Bu kış çetin geçecek, komünizm gelebilir” derdi ya! İşte bazı siyasilerimiz içinde; “ilkyazı görecekler ama kışı partilerinde göremezler” diyebiliriz.
 
Neyse biz konumuza dönelim.
 
Dedim ya; İlk defa bir cenaze töreninde bu kadar siyasetçi olacak ve siyaset konuşulmayacak. Olacak şey değildi!
 
Olmayacak bir şey oldu! İnceden bir yağmur başladı. Cenaze namazından hemen sonra dindi yağmur. Rahmet yağarken gökten, çeneler kitlenmiş, çıt çıkmıyordu. Ta ki; defin işlemi bitip dönene kadar… Ortalık tekrar günlük güneşlikti ve Ergünay’ın çay bahçesinde siyaset konuşmaya başlamıştık…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol