Silivri Facebook
banner88

Kazan kaynıyor
Bazı AKP li vatandaşlarımızın konuşmalarına şahit oldum. Seçimlerin faturasını sayın Hüseyin TURAN’a kesmeye çalışıldığını hissettim. Partinin oyu duruyormuş. Hüseyin bey kendine çok güvenmiş ve bu yüzden asılmamış falan,filan..
Beyler; lütfen, hikaye anlatmayın ve de kendinizi kandırmayınız. Giden oylar, AKP nin oyudur. Kalan oylar, Hüseyin TURAN’ın  kendi oyudur. Trakya’ya bir bakın, kaç Belediyeliği aldınız. Sonra; “biz nerede hata yaptık?” Diye öz eleştirinizi yapın.
 
Belediyedeki aksaklıklar

Çok yoğun bir ziyaretçi trafiği var. 52 yaşındayım 1973 yılından itibaren seçimleri izlerim.
Rahmetli Şaban DEMİRAY’ın zamanından bu yana, bu kadar yoğun bir ziyaretçi akını görmedim. Lakin, bu kadar Otorite boşluğu da görmedim. Sayın Özcan Işıklar ve ekibinin halkla ilişkiler konusunda profesyonel yardım alması yada bu birime ağırlıklı bir şekilde önem vermesi gerekiyor. Halkla ilişkiler; kapıyı tutanlarla giderilecek bir mesele değil.
Bazı arkadaşlar, Sekreterlik ve danışmanlık hizmetlerini Selimpaşa ağırlıklı diye eleştirmişlerdir. Oysa bu konuda en profesyonel  kadro, oradan gelen kadrodur. Buna rağmen aksıyor.
 
Yeni Başkan, Yeni yönetim
 
CHP ilçe yönetiminin kan değişikliğine hazırlanmakta olduğunu duydum. 6 aylık süre için Sayın Muharrem AYDOĞAN’a emanet edilecek ve geçici bir yönetimin atanacağı söylenmektedir. 
Öncelikle Muharrem AYDOĞAN konusunda bir iki cümle söylemek isterim. Bırakın 6 aydan sonrada devam etsin. Kavgaların sona erdiği bir dönem yaşanır  CHP’de ve eğer kalırsa; Üyelik rekoru da kırıla bilinir.. Kısa bir dönem de edindiğim bilgilere göre; halk, Muharrem bey’i orada görmek istiyor. CHP içersinde de bu konuda olumlu  görüşlerini bildirenler var. Adam gibi adamdır, birlikte ve her daim güzele giden çalışılmalar yapılacak  bir arkadaştır.
 
Parti içi muhalefet.
 
Birde bu cepheden bakıldığında hızlı bir çalışma  yapıldığı gözden kaçmıyor. Yılların Profesyonelleri işin başında. Büyük gelmek ve kalıcı olmak istiyorlar.buradan seslenmek istiyorum. Kara Şahin  ne oldu? Sizleri hiçbir dönem bu kadar  sessiz ve ıssız görmedim.Ya siz, Sayın Selami DEĞİRMENCİ, verdiğiniz destek size artı puan olarak döneceğini zannediyor musunuz? Yoksa yorgan gitti, kavga bitti mi olacak ? 89 ruhu geri gelecek mi? Çalışmalarınız  artık genç tabanla birlikte olmalı. Deneyin, farkı görün.
 
İhtiyarlar Meclisi

İlçe örgütünün hızla üstünde durması gereken konulardan biri bu olmalı. O partiye yıllarını vermiş insanları yok saymayın.onlardan bir konsey kurulsun. Partinin halka iletişimin de öncü olacaklar.Partinin ilçe geçmişi anlatarak, geleceği kuracaklar. Bunlar önemli insanlardır artık ve önemli bir görevdir. Cumhuriyeti anlatmak. Partiyi anlatmak. Silivri’yi anlatmak. Eğer Silivri’yi iyi anlatırsanız. İzmir gibi olursunuz.Ne kadar göç alırsa alsın.  Silivri’nin Siyaset yasaları değişmez olur.(Alfabetiktir.)Altan ULUŞAHİN orada Bulcan BİRCAN orada, Feridun BİNGÖL orada Günay TÜRKKAN orada, İhsan YILDIZ orada Refik TUNA orada, Şinasi GÜNAYDIN orada, Talat SOYASLAN gönüllü gelirler. Beyler, bu saydığım isimlere iyi bakın. Onlar bu bayrağı gururla taşıdılar. Daha ismini sayamadığım yüzlerce ağabeyimiz var (büyük Özür) Silivri ilçe örgütü ile  Belediye  el, ele verip güzel bir lokal hazırlanır. CHP’yi geleceğe taşımak için.Ayrıca; Ahde vefa diye bir şey vardır hatırlatırım.
 
GÜZEL SÖZLER
Balzac:

"Aşk yaşamında kadın, ancak hünerli bir çalgıcının elinde dile gelen bir lir gibidir. Kadınlar bizleri sevdikleri zaman her suçumuzu bağışlarlar
 
Basta:
"Erkek az fakat sık sever, kadın ise çok ancak bir kez sever"
 
HAFTANIN ŞARKISI
AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR
 
Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan
Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan
Hasretindir içimde hep alev alev yanan
Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan
Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar

HAFTANIN FIKRASI
Bu haftaki  fıkramız Nejat ALTINKESER’DEN

Dursun canı sıkkın bir şekilde tarladan gelen Temel'i görür ve hemen sorar:
- Hayrola Temel ne oldu daa. Neye böyle öfkelu öfkelu gideysun.
Temel
- Hiç sorma Dursun derdum büyüktür.
Dursun
- Hayrola uşağum neymiş derdin?.
Temel
- Tarlada iken canım acayip fadimeyi çekiyur, ama eve gelince tık yok.
Dursun
- Uşağım o zaman Fadime sana gelsin.
Temel
- Nasıl olacak bu?
Dursun
- Al tüfeği yanına canın çekince patlat Fadime anlar koşar gelir.
Temel
- Hay aklınla bin yaşa emi.
Tabi Temel bunu hemen uygulamaya koyar. Canı çekince hemen tüfeği patlatıveriyor Fadime yanında. Aradan bir kaç hafta geçiyor Dursun yine Temel'i tarladan gelirken görüyor.
Dursun
- Hayrola Temel nasıl gidiyor verdiğim taktik?
Temel
- Valla Dursun ilk başta çok iyidi, ama av sezonu açıldı açılalı Fadimenin yüzünü göremez oldum...
 
DÜKKAN SENİN KÖŞESİ
Goncagül  KAYA arkadaşımız bir şiir seçmiş bizler için kendisine teşekkür ediyoruz.

Gercekten inanıp sevseydin beni
böyle sabahları beklermiydim hiç
çoktan yanımda olurdun çoktan
gece üç-beş nöbetlerine dikmezdin beni
sensiz kaldıgım ilk günden beri,içimde bir ümit vuslata dair
aksamları imzaladım göz yaşlarımla
seni aramıyor seni sormuyorsam bu senden vazgeçtim demek değildir
bir daha böyle sevecek olsam
bir kalemde silerdim seni......

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol