Silivri Facebook
banner88

Kent Konseyi Ne İş Yapar?

 İsmi üstünde, Konsey!

            Karar Alır.

            Kentin, yaşanabilirliği konusunda; gerek fiziksel yapısını, gerekse beşeri ilişkilerini araştırır, inceler ve  yapılacak değişimler ve de yenilikler konusunda karar alır. Bu kararları ile  belediyelerine yardımcı olurlar.

            Çok merak ediyorum, Silivrimiz de; yapılacak bir yenilik ya da  değişim için, Silivri Kent Konseyinin almış olduğu bir takım kararlar var mı?

             Zannetmiyorum!

             Sadece Belediyenin Encümen Kararları ile yürüyordur işler.

             Kent Konseyi çalıştırılmaz. Çalışırsa, Konseyin içinde benim gibi sivri akıllılar çıkar bozar işleri.   

             Gelin, hep beraber bozalım işleri…

             Falezlere tel kafes çekmek kimin fikridir bilemem! Külliyen yanlış bir işlemdir. Karar alındı mı? Kim aldı? İşte, bu işler de; Kent Koneyinin kararları çok önemlidir.

            Falezler, Doğal sit alanlarıdır. Öyle canı isteyen ellemeyez. Oralar, doğal yaşamın sürdürüldüğü yerlerdir. Dışarıdan müdahele asla yapılmamalıdır. Yüzlerce Kuş yuvası var orada ve yüzlerce yavru ve yumurta. Hepsi tel kafesin altında kaldılar ve hepsi de  telef oldular.

            Karıştırdınız!

           Yol kenarlarındaki yamaçlara çekilen tel kafesleri Falezlere de uygulanır sandınız.

            Yok böyle bir şey! Yapmayın, Falezlerden beş metre önüne  iki metre tel çit çekin istediğinizi elde edeceksiniz. Daha da güzel olacak. O, Beş metrelik bölümü de yeşillendirirseniz çok güzel olacağından bahse girerim.

            Festival mevsimi açıldı,  Çok şükür iki festivalimizi anlımızın akıyla savuşturduk. Bir eksiğimizi söylemeden edemeyeceğim. Tabi ki; yine Kent Konseyi ile ilgili!

            Şimdi, festivaller boyunca genç kadrolara çok ihtyaç duyulur değil mi? Bu işler, organize işler. Yanlış anlamayın, Siyah takım elbiseli kadrolar yaratın demiyorum. Üzerlerinde Silivri Kent Konsey’inin Amblemi olan t-shirt  hazırlatın. Gönüllü gençlerimiz dolu. Gençlik kolların var. Ortaköy’de gördüğüm manzaradan sonra geldi aklıma.Traktör Römorkünden sandalye servisi yapanlardan biri takım elbise kravatlı diğerinin üzerinde “temizlik işleri” yazıyordu. Aslında bu gibi etkinlikler kaçırılmaz reklam fırsatları yaratır. Kent Konseyi bunu pekala başarabilirdi. Börekler çok güzeldi. Ortaköy halkoyunları da çok güzeldi.

                Yılmaz Kandemir’e sesleniyorum. “İhtiyarlarla Söyleşi” projesi çok güzel bir proje sakın rafta kalmasın. Her türlü yardıma hazırız.

                 Bu arada, Silivriliyiz.com  olarak yaptığımız anketlerde CHP önde gittiği gözlenmektedir. Ben, anketlerin biraz daha içine girerek araştırma gereğini duydum ve yaptığım çalışmadan çıkardığım bazı sonuçları aktarmak istiyorum.

                Her ne kadar CHP önde deniliyorsa da; AKP’nin oyunda %7 bir artış gözlemledim. Yani, CHP önde ama puan kaybıda yaşamış durumda.

                Silivri’de En iyi çalışmayı yapan ve İletişim kuran milletvekili adayı Sayın Meral Akşener, Silivri’ye oladukça ısınmış görünüyor. Dileriz Muradına erer.

               En iyi organize çalışmayı Ak Partililer gerçekleştiriyorlar.

               En iyi Konuşmayı; DP Genel Başkanı, Sayın Namık Kemal Zeybek yaptı. Seçim üstü ilçemize tek uğrayan Genel Başkan.

               En İddialı bağımsız adayımız Teoman Aydan, ona oy vermek için bir çok nedenimiz var.

               CHP’yi merak ediyorsunuz değil mi?

               Onların bir şey yapmasına gerek yok! Bu halk gidip oyunu veriyor işte, Ne yapalım!

               Bizleri soruyorsanız, Önce mahsus selam eder, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperiz.

               Artık Yeter diyoruz… Sevgiler
              
           

           

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol