Silivri Facebook
banner88

Komedi Dükkanı...

Çevre Derneği değil, komedi dükkanı adeta!

            On gün önce; bir basın bildirisi yayımladılar. Selimpaşa’da kurulmakta olan Biyolojik Arıtma sistemine karşı olduklarını şu cümlelerle ifade ediyorlardı.

            Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, basın bildirisinde “Selimpaşa’ya  bok çukuru istemiyoruz” diyerek, Biyolojik Arıtmaya karşı olduklarını beyan ediyordu. Gerekçe olarak, Çeşitli bahaneler ürettiler:

Çevre beldelerin fosseptiği buraya bağlanacak!
Selimpaşa’lılar bu kokuyu çekmek zorundalar mı?
250 dönümlük bir çukur yapılacak.
Hükümet alt yapıyı geniş tuttuğuna göre, bu bölgeye 2 milyon insan göç ettirilecek
250 dönümlük çukur nedeniyle bölgedeki arsa fiyatları düşecek dendi…

             Dünya üzerinde İlk defa bir çevre derneği başkanı Biyolojik Arıtmaya karşı çıkıyordu. Basın ve resmi makamlar Ali Korsan’ın bu açıklamalarına tepki gösterdiler. Bende tepki gösterdim. İkinci bir açıklama geldi…

             Basın açıklaması, bu kez yönetim kurulu olarak yapılıyordu. “Bizler, Biyolojik arıtmaya karşı değiliz, yerine karşıyız. E 5 kenarına arıtma tesisi olur mu? Burası yazlık bölge buraya tesis olur mu?” Gibilerinden, anlamsız sorularla yaptıkları gafı geçiştirmeye çalıştılar.”

Yine tutmadı…Bir kere; söz, ağızdan  çıkmıştır.

En sonunda…

Bok çukuru olarak niteledikleri tesisleri, meğer ne de çok isterlermiş de; bizim haberimiz yokmuş. Koca bir pankart hazırlatıp; “Biyolojik Arıtma Tesisi İstiyoruz“diyerek ortaya çıkmaları ise komedinin son perdesidir.

 Size, kurulu bir tesisin adresini vereyim.: Modaburnu, Mühürdar Caddesi Kadıköy-İstanbul

İlgilenenler, araştırsınlar bakalım bu tesislerin yeri nerede ve nasıl bir ortamda?

Kendilerini eleştirdiğim için, bana da; çok kızdılar çok! Hatta birden bire üye olmadığımı hatırladılar. Çelişkiye bakın ki; soranlara, Ali Korsan “attım onu” diyormuş! Üye olmayan biri nasıl atılır?

Çay Bahçesi elinden alınacak korkusuyla söylemişse bir şey diyemem! Vallahi de billahi de Özcan Başkan şahidimdir. Onu da başka bir gün anlatırım.

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol