Silivri Facebook

Örgüt Konuşuyor... (Lütfü Ertürk)

 CHP, Hüseyin Şahin’in İlçe Başkanlığında; ilk örgüt toplantısını, geçtiğimiz Salı günü düzenledi. İlk toplantısı olmasına rağmen; Sayın Şahin’in, katılımcılarla olan iletişimi oldukça başarılı bulundu.

       Toplantının diğer toplantılardan farklı bir yönü vardı.
       
       Katılımcıları…

       Belediye Başkanı yoktu, Dışarıdaymış!

       İçeride olsaydı şaşardım zaten. İki yıldır ne meydanlara çıktı. Ne de; içerilere sokabildik. Alıştık yokluğuna.

       Agorafobi mi? (açık alan korkusu) yoksa klostrofobi mi (Kapalı alan korkusu) var? Anlayamadım! Böyle durumlarda doktorlar, bol, bol gezi verirler. Yakınlarına da; tembih ederler, “Fazla üstüne varmayın, şimdilik yesin içsin gezsin” derler.

       Çok hoş sürprizlerde vardı. Abdullah Yıldırım, toplantıya katılarak “Bende buradayım, partimdeyim” diyerek, milletvekilliği aday, adaylığını açıkladı. Çokta hoş oldu. Parti içerisindeki demokratik haklarını kullanıyordu, yarışta var olduğunu, meydanlarda olduğunu, partisinde konuşarak gösteriyordu. Kendisini kutlamak gerektiğini düşünüyorum.

       Mümin Tuğlu hocamız da; milletvekilliği aday adayı olacağını; 07 Mart 2011, Pazartesi günü Avukat Nemci Şimşek ile birlikte; aday, adaylıklarını bir basın toplantısıyla açıklayacaklarını belirtti.

       CHP’nin Diğer ilçelerden gelen 3. bölge milletvekili aday, adayları da vardı konuşmada. 8 katılımcının ortak görüşü olan adayların ön seçimle belirlenmesi fikrine; Silivri’miz, aday adaylarından Selami Değirmenci’de yapmış olduğu konuşmasıyla destek verdi. Sayın Değirmenci’nin konuşmasına, katılımcılar da; uzun, uzun alkışlayarak destek verdiklerini gösterdiler. Sayın Değirmenci’nin katılımcıların arasına oturması dikkatlerden kaçmadı.

       Basın Soru soruyor, katılımcılar soru soruyor, kısacası herkes görüş bildiriyordu. Yani ismi üstünde; Örgüt Konuşuyordu.

       Nursel Erel, oradaydı. O oradaysa muhakkak konuşmalıydı. Öyle de yaptı, konuştu. Adayların önseçimle belirlenmesinin sakıncalarını anlattı. Karşı çıkmak, bir insana ancak bu kadar yakışabilir. Ben, kendisini aday, adayları arasında olmasını çok isterdim.

       Meclis üyelerimizden Rafet Keskin ve Süheyl Kırkıcı’yı gördüm. Av. Ünal Doğrul’u gördüm. Sayın Doğrul’un orada olması, beni parti adına ziyadesiyle mutlu etti. Doğru zamanda doğru hareketi yaptı.

        Kimler yoktu?

        Cepten, İlçe Başkanı ilan edilen Şerif Sezen yoktu. Bu halk seni İl Genel Meclisine niye gönderdi? Araba giydirmekle siyasetçi olunmuyor. Bunu anladığınızda, umarım ki; insanların sizleri buralarda görmek istediklerini anlamakta geç kalmış sayılmazsınız. Sayın Gürcan Albayrak, Sayın Bahattin Kıroğlu, bu toplantılarda sevenlerinizin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Yılmaz Kandemir’de yokmuş. Belediye yeterli geliyor demek. Bu partisini inkâr etmek demektir. Geçen dönem Siz bu partiden Belediye Başkan adayı idiniz değil mi? Yılmaz bey, bu parti sizin kahrınızı çekiyor ama siz partinizin kahrını çekemiyorsunuz!

        Güzel olan, örgütün toplantıya ilgi göstermesiydi. Örgüt konuşuyor, sözünün gerçekleşmesidir. Hüseyin Şahin’in gayretlerinin boşa gitmeyeceğini gördük. Dikkat ettiniz mi? Hüseyin Şahin, örgütüne seslenirken bir perde aşağıdan seslendi. Ne oldu dersiniz? Örgütün sesinin yüksek çıkmasını sağladı.

Herkesin dikkatine;  3. bölgemizde nüfus yoğunluğu 600 bin ve Bir milyona yaklaşan ilçelerimiz var. Genel Merkez bunları göz önünde bulunduracaktır. Aday adaylarımızın sıralamadaki yerleri ne olur bilemeyiz. Hangisi olursa olsun. Her zaman tam destek, hep destek olmalıyız.

        Vatan mevzu bahisse, gerisi teferruattır.

       

      

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol