Silivri Facebook

SOL SÖYLEMLER VE CHP...
CHP için, sol söylemlere sarılmak, Acılara tutunmak gibi bir şeydi. Üç beş aylık bir başkanlık deneyimi ile bu işin olamayacağı açıkça ortadaydı.
 
Kılıçdaroğlu seçime doğru dürüst hazırlanmamış ki; AKP’nin % 50 oy alacağı tahminini yapıyor ve seçim totoyu tutturuyordu. Nasıl, entersan değil mi? Hiçbir şey bilmiyorsanız ve seçim haritasını okuyamıyorsanız kaldırın kafanızı yurtiçinde yapılan anketlere bir bakın! Ülke anketlerinde 1. sırada işsizlik sorunu çıkarken, yolsuzluk ise 5. sırada geliyordu Yani halkın derdi geçim sıkıntısı iken! Sayın kılıçdaroğlu, gitti seçim propogandasına 5. sıradan başladı…Gerçekten, enteresan değil mi? Kılıçdaroğlu’nun seçim programına bir bakın…
 
Her aileye (?) yardım diyerek aile üzerinden sol söylemlerde bulunuyordu! Kaynak? Kes Kopyala yapıştır. Nereden? Haydar Baş’tan, Cem Uzan’dan! Meydanlarda halka seslenirken izlemişinizdir! Çok kullandığı bir kelime dikkatinizi çektimi hiç? Kim ne isterse, “Hallederiz” diyordu. Bir dizi filmde; Hallederiz Kadir vardı ya! Aynen öyle… “Yılbaşında büyük ikramiye size çıksa, ne yaparsınız?” diye bir soru sorarlar ya! Sorunun muhatabı; genelde, ihtiyacı kadarını alır. Gerisini de fakir fukraya, dosta akrabaya dağıtır. İşte, Sayın Kılıçdaroğlunun seçim vaadeleri de aynen böyle idi. Hallederiz… Bakın buna bir seçim konuşmasından örnek vereyim.Tarih 23.04.2011 ekonomiden konuşuyor: “Bizim tekstilcilerimiz Mısır'a gitti. Niye gittiler? Buradan söz veriyorum, Mısır'ın sağladığı bütün olanakları biz sağlayacağız. Gerekirse onlardan vergi bile almayacağız.” Dedi.
 
 Dediğinde Mısır ekonomisi batmıştı. O günlerde; Mısır’da, ekonomik önlemler alınıyordu ve Aynı gün, Kurtlar vadisi Filistin, Mısır’da vizyon’a girdi (23.04.2011) Son yıllarda yapılan sağlık reformlarını görmezden gelemeyiz. Gelin görün ki; Sayın kılıçdaroğlu bir konuşmasında kendi dönemini unutmuş olacak, diyor ki; “her ailenin bir sağlık kimlik numarası olacak, bu numara ile tüm sağlık işlerini halledecekler” bunu da; bir devrim olarak niteliyordu. İki yıldır; ben, kimlik numaramla tüm sağlık hizmetlerimi alıyorum zaten. Çok değil 7,8 yıl öncesine kadar hastane koridorlarını bir hatırlayın… İşte, CHP içi boş bu vaadlerle seçime girdi. Sonuç ortadayken birde kendilerini çok başarılı buluyorlar.
 
Eh, hadi bir bakalım yakın tarihimize genelde ve yerelde…
 
 Genelde: 2002 yılı Genel seçimlerinde AKP oyların % 34.28 alırken, CHP 19.39 da kalmış Beş yıl sonra 2007 genel seçimlerinde AKP; oyların, % 46.47 sini alırken % 12 lik bir artış sağlıyor. CHP % 20.89 oy alarak % 1.5 bir artış sağlamış. Bir beş yıl sonra AKP durmak yok yola devam diyor % 49.90 ile % 4 lük bir artışla ipi göğüslerken CHP on yılın en büyük artışını sağlıyor. Oyların % 25.91 alarak beş puanlık bir artış sağlıyor. Kılıçdaroğlu: Başarılıyız ve CHP büyümeye devam ediyor. Haklının ve halkımızın yanındayız, yolsuzlukların üzerine gideceğiz, hesap soracağız. Eşitlik, kardeşlik, aileleri gözeteceğiz, Üniversiteler sınavsız, askerlik 9 ay, mazot 1 lira. Ne bunlar? Sol söylemler! Yereldeki CHP’li arkadaşlar ne diyor? Oyumuzu arttırdık, 2014 rövanşı alacağız! İyi alın almasına da, hadi küçük bir hesap yapalım. Bir önceki seçimde Merkezde %10 öndesin köylerde %3 geçilmişsin. Fark %7 Seçimlerden iki gün önce bu satırlarda yazdık, AKP Silivri de oyunu % 7 arttırdı dedik. Sonuç: Merkezde % 10 farkın kapandı Köylerde % 3 CHP önde % 7 AKP nin öne geçmesi için çok önemli bir farktır.
 
Ne demiş; 3. bölge Milletvekilimiz, eleştirenleri mahçup edeceğiz! Anlayamadım, hesap kitap ortada! Neyin mahçubiyeti bu, gerçekten anlayamadım biri bunu bana anlatsın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol