Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN VOLKAN YILMAZ’IN BÜTÇESİ ENGELLİLERE Mİ KALDI? ÖZEL HABER...

BAŞKAN VOLKAN YILMAZ’IN BÜTÇESİ ENGELLİLERE Mİ KALDI? ÖZEL HABER...

SİLİVRİ Belediyesi Kaymakamlık Binası arkasına bir otopark yaptırdı… Buraya kadar her şey güzel çünkü otopark ücreti alarak bütçeye katkı sağladı ancak engelli araçlarından da ücret aldırmaya başladı. Dünyanın hiçbir yerinde engelli araçlarından ücret talep edilmez.İ.B.B Siilivri ve İstanbul’da ücret almadığı gibi özel ihtimam gösteriyor. Engelli park alanına diğer araçları sokmuyor. Volkan Yılmaz’ın yaptırdığı oto parkta usulen 1 adet engelli otoparkı maviye boyanmış ama engelsiz araçlar, bizzat görevli tarafından bu alana çekiliyor. Bu uygulamaya şahit olduk.

Yasalara göre 20 araca 1 engelli aracı park yeri şartı var!

Engelli araç kullananlar 7 TL, diğer araçlar 10 TL ödüyor. Bu karar Silivri Belediye Meclisi’ne aitmiş. Demek ki hiç bir meclis üyesi konuyla ilgilenmemiş. O zaman daha dikkatli olmanız gerekmez mi?

Belediye şimdi çok engeli aracı var diyebilir. Bu araçları almak öyle kolay deüil. Sulh Hukuk Mahkamesi’nin kararı gerekiyor. AB uyum kararına göre plakalardan işaret ve mavi plaka kaldırıldı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Amirliği, mahkeme kararı ve tüm evrakları tek tek kontrol ettikten sonra uygunsa ön cama konulmak üzere engelli kartı düzenliyor Bu kartı almak öyle kolay değil. Belediye olarak madem şüpheleniyorsunuz. Çanakkale vapurlarında, GESTAŞ’TA bir uygulama yapılıyor. Engelli vatandaşın araçta olması ve engelli raporu veya kartı isteniyor. Hem de geçiş 71 TL. Otopark ücreti gibi 7 TL değil.

Silivri Belediyesi’nin engelli araçlarından ücret almaması, yanlıştan dönmesi en büyük dileğimiz. Konunun takipçisi olacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol