Silivri Facebook
banner88

Danamandıra Göleti’nde Neler Oluyor? ÖZEL HABER

Danamandıra Göleti’nde Neler Oluyor? ÖZEL HABER

Geçtiğimiz yıllarda Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, betonlaşmadan, trafikten nefes alınamayan Esenyurtlu vatandaşların piknik yapabilmeleri ve doğa ile iç içe olabilmeleri için bu göleti kiraladı…

Geçen sene yollar asfaltlandı, gölet yanına ahşaptan seyir alanı konuldu, yakın sazlıklar temizlendi, piknik alanları ve tuvaletler yapıldı. Yarım kalmış bazı yollar ilkbaharda asfaltlanacak ve yan tarafta bulunan küçük gölete kolayca ulaşım sağlanacaktı.

İşte ne olduysa birden Milli Parklar ve Orman İşletme Müdürlüğü devreye girdi. Burası göçebe kuşların geçiş güzergahı, sazlıklar temizlenemez! Yollar asfaltlanamaz!

 Gölet ziyaretimiz olan bu günlerde Rusya, Sibirya üzerinden göçmen kuşların güneye gitme zamanıydı ve bir tek kuş bile mola vermek için göletin yanına uğramadı, havada uçan kuş dahi görmedik.

Gölete giriş küçük araç için 12 TL, (biraz fazla bulduk) tatil olmasına rağmen çok az araç gelmiş, hafta sonları kalabalık oluyormuş. Esenyurt Belediyesi, onlarca otobüs ile sabah piknik için getirdiği vatandaşları akşam alıyormuş. Bu durumda Danamandıra köylüsüne bu göletin hiçbir faydası yok! Şimdilik köylüden giriş ücreti alınmıyor ancak bu durum resmileştirilip daha önce de yazdığımız gibi her aileye muhtar aracılığıyla giriş kartı verilmeli.

Bir köy deyince ne olur? Meyve sebze üretimi olur! Hayvancılık olur!

Üretim bitmiş, gençler fabrikalarda çalışmaya başlamış, büyükbaş hayvanların otladığı göletin yanları kapatıldığı için özellikle mandacılık sekteye uğramış. Otobüslerle gölete gelenler köye inip bir ekmek bile almıyor. Göletin köye zararı var faydası yok!

Bu bölgeyi bekleyen bir diğer tehlike de hala kum ocağı ruhsatı almak isteyenler…

Haydi! Bu göleti bir görmeye gidelim diyenleri bekleyen en önemli tehlike bölgedeki kum ocağı kamyonları… Dar olan yolda ve virajda, birden önünüze hızla gelen tırlar çıkıyor, pek çoğu 80-90 kilometre hızla viraj dönüyor. Sinyal vermeden önünüzdeki Tır sola dönebiliyor. Elinizle yavaş diye uyardığınızda; geri dönüp yetişse iyi bir dayak yiyebilirsiniz.

Son sözümüzde Milli Parklar ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne…

Üç yıldır göletin asfaltı, temizliği yapılırken neredeydiniz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol