Silivri Facebook
banner88

Karda Buzda Nasıl Araç Kullanılır? Özel Haber.

Karda Buzda Nasıl Araç Kullanılır? Özel Haber.

Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibimiz 40 yıllık ehliyet sahibi ve hiç kazası olmayan Cihangir Davutoğlu, Silivrili vatandaşlara karda buzda nasıl araç kullanıldığını açıklıyor...

- Öncelikle kışın kar lastiği kullanılması gerekir çünkü dört mevsim kullanılan standart lastikler -7 dereceden sonra sürtünmesi düşer ve fren mesafesi uzar...

- Lastik havalarını düşürmeyin, havayı düşürürseniz  lastik kanalları karla dolar ve tutunma, patinaj gibi sorunlar başlar.

-  Karlı ve gizli buzlanmaya karşı takip uzaklığınızı ayarlayın, önünüzdeki araca fren mesafesini hesaplayarak takip edin.

- Ani ve sert hareketler yapmayın, bu hareketlerin sonunda aracınız kontrolden çıkabilir.

- Kalkışlarda çok yumuşak gaz ve debriyaj ile ikinci viteste kalkınız. Normal şartlar altında gittiğiniz vitesin bir üst vitesi ile yol alınız. Otomatik araçlarda çok az gaz vererek kalkış yapmalısınız.

- Aracınız karda kaymaya başlarsa panik yapmayın. Direksiyonu ters tarafa değil kaydığınız tarafa doğru çevirirseniz kaymaya hakim olabilirsiniz.

- El freni ve silecekler karda ve eksi derecelerde donacağından silecekler kaldırılmalı, mümkünse el freni çekilmemelidir.

Kazasız belasız araç kullanmanızı dilerim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol