Silivri Facebook
banner88

KENAN DEĞDAŞ'IN MECLİS KONUŞMASI...

AK PARTİ Silivri Belediye Meclis Üyesi Kenan Değdaş bugün Silivri Belediye Meclisi'nde bir konuşma yaparak partililerin rahatsızlıklarını dile getirdi... İŞTE KENAN DEĞDAŞ'IN KONUŞMASI:

Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri,

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bildiğiniz gibi son dönemlerde, siyasi muhalefet görüntüsü altında bütün kurumlarımızı ve demokratik meşruiyeti hedef alan bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Önce “Sözde Cumhurbaşkanı” söylemiyle, Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Bu nasıl bir saygısızlık, bu nasıl bir hadsizlik, bu nasıl bir edepsizliktir. Milletimizin gönlünde taht kurmuş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yine bu millet seçmiştir! Bu milletin yarıdan fazlasının oyunu alan bir Cumhurbaşkanına sözde demek milleti tanımamak, milletin iradesini hiçe saymaktır.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanına sözde demek Türkiye Cumhuriyetini hiçe saymaktır.

Ardından kimisi “satılık ordu” diyerek, kimisi “militan” diyerek askerlerimizi hedef tahtasına koydu. Bir başkası valilerimize ve kaymakamlarımıza militan demek cüretinde bulundu.

Diğer yandan saldırılar, sadece devlet kurumlarımıza yönelmekle kalmıyor, doğrudan millete de yöneltiliyor. Öğretmen, öğretim üyesi, iş adamı, sanatçı, gazeteci, kısaca AK Parti’ye sempati duyan herkes suçlu gibi gösterilip militan diye yaftalanıyor.

Devletin bütün kurumlarını itibarsızlaştırıp milletimizin iradesini hiçe sayan bu anlayışlar, artık siyasi eleştirinin tamamen bırakılıp doğrudan meşruiyete saldırılarak bir karmaşa ve kaos ortamı oluşturma çabalarından başka bir şey değildir.

Milletten destek bulamayanlar, sandıkla iktidara gelmekten ümidini kesenler, bu ülkenin çok partili hayata geçtiği günden beri sürekli demokrasi dışı arayışlara yeltenmişlerdir.

Darbe ortamları hazırlamış, darbecileri desteklemiş, oluşan sisli dumanlı ortamda kendilerine siyasi ikbal ve egemenlik aramışlardır.

En son 15 Temmuz 2016’da darbecilerin tanklarını alkışlayanları, milletimiz meydanlarda şehadete koşarken darbecilerin yardımıyla güvenli evlere kahve içip darbe seyretmeye gidenleri gördük.

Bugün de aynı amaçlar doğrultusunda çalışıyorlar. Askeri bir darbeden fazla ümitli değiller ama en azından çatışma, iç savaş ve kargaşa çıkararak dış müdahalelere elverişli bir ortam oluşturup bu yolla meşru hükümeti devirmeye çalışıyorlar.

Bir ülkede bütün meşru kurumları tanımazsanız, yok sayarsanız, itibarsızlaştırırsanız artık geriye gayri meşruluktan başka ne kalır!

Herkes aklını başına almalı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun vatan, bayrak ve millet ortak paydasına sımsıkı sarılmalıdır. Muhalif olmakla düşman olmak arasındaki ince çizgi de bu ortak paydalardır.

Ne yazık ki son dönemlerde bu sınırın hepten kaldırıldığını esefle müşahede ediyoruz.

Milletimiz olan biteni görüyor ve hafızasına kaydediyor. Bu tür gayri meşru ve anti demokratik arayışlara bu zamana kadar prim vermedi, bundan sonra da vermeyecektir.

Değerli Meclis üyeleri,

Yine böyle arayışların bir sonucu olan; 28 Şubat post modern darbesinin 24. yıldönümüne yaklaşıyoruz.

Hayali bir irtica maskesi altına saklanarak meşru hükümeti deviren, bütün bankaları hortumlatan, milyonlarca gencimizin geleceğini karartan, ayrımcılık, zulüm ve baskılarla dolu 28 Şubat’ın yaşandığı aydayız.

Milletimiz 28 Şubat’a en güzel cevabını AK partiyle vermiştir.

AK partiyle birlikte 1000 yıl süreceği iddia edilen karanlık bir dönem kapatılmış, darbenin sorumluları hesap vermek üzere teker teker yargı önüne çıkarılmış, gasp edilen özgürlükler genişletilerek tahkim edilmiş, Türkiye’nin her alanda yıldız gibi parladığı yeni bir dönem başlatılmıştır.

Bu vesileyle bir kere daha bütün darbeleri ve darbecileri lanetliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol