Silivri Facebook
banner88

SABAH GAZETESİ CİHANGİR DAVUTOĞLU'NU MANŞET YAPTI. ÖZEL HABER...

Yassıada mağdurları tazminat istiyor

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak düşen Yassıada mahkemelerinde yargılanarak ceza alan Başbakan Adnan Menderes'in koruma polisi Mehmet Davutoğlu, çift maaş ikramiye aldığı iddiasıyla yargılandı. Mahkemede ifade vermek istemediği için yaklaşık 3,5 yıl hapis yattı. Babası cezaevindeyken çocuk yaşta olan Cihangir DavutoğluCumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup göndererek, babasının haksız yere hapis yattığı için, annesinin çabalarıyla yokluk içinde bir hayat yaşadıklarını, haksız yere mağdur edildiklerini, maddi ve manevi tazminat ödenmesini istediklerini belirtti.

Açıklama: ZEYNEL YAMANZEYNEL YAMAN

Giriş Tarihi: 22.7.2020  18:11Son Güncelleme: 22.7.2020  18:37ABONE OL 

Açıklama: Yassıada mağdurları tazminat istiyor

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in koruma polisi olarak görev yapan Mehmet Davutoğlu, 27 mayıs darbesinin ardından görevdeyken iki maaş ikramiye aldığı iddiasıyla Yassıada'ya götürüldü. Mahkeme Başkanı Salim Başol tarafından yargılama esnasında, "Adalet Mülkün Temelidir" yazısını göstererek, kendisinin mahkemeye hesap vermeyeceğini söyledi.

Menderes'in koruma polisi Mehmet Davutoğlu ve ailesi

EMEKLİ EDİLMESİNE RAĞMEN MAAŞ BAĞLANMADI

Mahkeme Başkanı Başol'un defalarca kürsüye çağırdığı Davutoğlu, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geride iki çocuk ve bir eş bırakan Davutoğlu hapisteyken emekli edilmesine rağmen ailesine maaş bağlanmadı. Anne mevlithanlık yaparak evi geçindirmeye çalışsa da yokluk içinde bir hayat yaşadı.

OĞLU, ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI

Mehmet Davutoğlu'nun o yıllarda küçük bir çocuk olan oğlu Cihangir Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaşadıklarını anlatan bir mektup yazarak, TBMM'ye gelecek yasada Yassıada kararlarının yok sayılarak, mahkemenin mağdurlarına maddi ve manevi tazminat ödenmesini istedi.

Mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sunan Davutoğlu, "Allah sizden razı olsun. 60 yıl sonra bizleri düşündünüz. Bize sahip çıktınız. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve Saygılarımla" sözleriyle bitirdi.

Menderesi'in koruma polisi Mehmet oğlu Cihangir Davutoğlu

CEMAL GÜRSEL'E "BENİM BABAM MASUM "DİYE BAĞIRDIM

10 yaşındayken sıkıntılar içinde zor günler geçirdiklerini belirten Cihangir Davutoğlu, "Babam 1909 doğumluydu 1976'da vefat etti. Yaklaşık 3,5 yıl hapis yattı. Hapisteyken emekli ettiler. Ama emekli maaşını bize vermediler. Bu yüzden çok perişan kaldık. Babam cezaevine girdiğinde ben 10 ağabeyim 14 yaşındaydı. Bizim çok zor dönemlerdi. Şeker hastasıydı. Annem de babam vefat ettikten 3 yıl sonra acıya dayanamadı o da vefat etti. Yassıada'da yargılandıktan sonra babam Adana cezaevine götürüldü. Adana'da aileler bize sahip çıktı. Otobüs firması bedava bilet veriyordu.

 

Salim Başol Cemal Gürsel

"AYAKLARINA KAPAN, BABANI AFFETSİN!"

Ben o zaman 10 yaşında babamı çok özlediğim için tek başıma Ankara'dan Adana'ya ziyarete gittim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları nedeniyle çok teşekkür etmek istedim. 60 yıl sonra en azından hatırlandık. Beni Cemal Gürsel'e götürdüler, Onun ayaklarına kapan babanı affetsin dediler. Biz de gittik. Ben dedim ayaklarına kapanmam. Benim babam masum babamı bırakın. Yanında Albay yaveri vardı, adımı aldı. Babamı da bırakmadılar. İyi ki ayaklarına kapanmamışım" diye konuştu.

HABER:ZEYNEL YAMAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol