Silivri Facebook
banner88

Vatandaşlara Gelen Doğalgaz Uyarısı Şaşırttı…

Vatandaşlara Gelen Doğalgaz Uyarısı Şaşırttı…

Dün doğalgaz ile ilgili İBB tarafından yollanan mesajda lodos uyarısı yapılıp dikkat çekildi… Gelen mesajda: “ lodos etkili olacağından doğalgaz zehirlenmelerine karşı tedbir alınması.” Şeklindeydi.

Birçok vatandaş soba zehirlenmesi olur da doğalgaz zehirlenmesi olur mu diye mesaj attı, telefonla sordu…

Evet! Doğalgaz zehirlenmesi olur… Uzmanların açıkladığına göre: zehirlenmenin yanmamış doğalgazdan değil, atık gazdan kaynaklandığını söylüyor ve vatandaşların baca ve kombi kontrolleri konusunda uyarıyor.

Doğalgaz ve ısıtma teknikeri Atilla Atik, kombilerin değiştirilmesiyle birlikte, kombi ve bacasının uygun bir şekilde montajlanması gerektiğini vurguladı. Düzgün takılmamış bacadan sızan atık gazın zehirlenmelere sebebiyet vereceğini kaydeden Atik, "Montajı yapanlar sıradan tesisatçı olmamalı. Kombi söküldüyse, yerine yeni kombi takıldıysa İGDAŞ tarafından onaylı yetkili servisler kontrolleri yapmalı." diye konuştu. 
Zehirlenmelerin genellikle atık gazdan kaynaklandığını belirten Atik, "Doğalgazın zehirleme özelliği yok. Doğalgaz, kokusuz bir gazdır. Doğalgaz fark edilsin diye içine sarımsak çürüğüne benzer bir koku atılır. Bu da kaçağın kolay tespit edilmesini sağlar. Genelde bu tip zehirlenmelerin sebebi bacadan sızan gazdır. Bacanın üzerinde bir dirsek vardır. Dirseğin iyi bir şekilde birbirine geçirilmiş olması gerekir. Sağlam bir şekilde montajlandıktan sonra gaz kaçağının imkanı yok." ifadelerini kullandı. 

Bacanın kendiliğinden yerinden çıkmasının mümkün olmadığını dile getiren Atik, 'Kombi değiştirildiğinde bacalar yerine düzgün takılmadıysa, kombi düzgün çalışmıyorsa ya da baca fanı arızalıysa atık gaz dışarı gitmiyor ve ortama sızıyor demektir. Bu gaz, uyku halindeyken hiçbir şekilde fark edilmez ve bu şekilde ölümlere sebebiyet verebilir." şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol