Silivri Facebook
banner88

Gülümsemek
Bu gibi birçok terim bazen olumsuzlukları bazen de olumlu şeyleri simgeler bize.
 İnsanoğlunun sürekli amacı hayalini gerçekleştirmek ve mutluluk denen o duyguyu hissetmektir. Öyle duyguları besler ki bu mutluluk zamanla ya elimizden bir şey gelip yapamamışızdır ya da gelen fırsatı tepmişizdir. Herkesin başına gelmiştir aslında ‘’Keşke şunu şöyle yapsaydım’’ diye. Ama bilirsin artık olmuşla ölmüşe çare yoktur. Asıl olan önüne bakmak, geleceğe gülen gözlerle sarılmak. Tabi size pembe gözlük taktırmak değil niyetim. Ama olaylara bakış açınızı değiştirmek ayrı bir gözle bakmak sizi mutlu edebilecek şeyleri göstermek.

 Neden param yok diye sızlanırız bazen, ama üstümüzde giyecek bir şeyimiz vardır ve karnımız toktur. Neden arabam yok diye ağlayanlarımızda vardır belki aramızda ama olsun ayağım var diyen kişi sayısı düşük durumda. İyi yönden bakabildiğiniz sürece mutlu olabilmek için çok nedenimiz çıkabilir. Olumlu yönden baktığınız şeyler size engel değil yoldaş olur. Yolun en sonunda mutlulukla tanıştığınızda o çekilen acılar zorluklar size ayrı bir serüven heyecan olmuştur ama en önemlisi tecrübe olmuştur. Yeter ki biraz bakış açınızı değiştirebilin. Öyle insanlarımız var ki cesareti, umudu ne durumda olursa olsun hayatlarının üstüne serpmeyi yemin etmişler ve başarmışlardır. Ama onlar yürekleriyle savaşıyorlar mücadele ediyorlar. Acizliği asla kabullenmiyorlar. Kendinizi onların yerine biraz koyun ve o şekilde düşünün.
Ben olsam ne yapabilirdim diye?

Tekerlekli sandalyede basketbolcularımız var Avrupa Şampiyonu olan, görme sorunu yaşayan vatandaşlarımız var. Körler alfabesiyle basılı kitabı olmadığı halde dersleri ses kayıt cihazına kaydedip daha sonra notlar çıkarıp 4 yıllık üniversite mezunu olmuş. Engelliler dünya güreş şampiyonasında 3.lük alan insanlarımız var. Birçoğu daha buraya sığdıramadığımız ama onlar cesaretlerini yüreklerini bağlamış oldukları mutluluğun sevincini kalplerinde yaşatarak başarılı oldular. Başarılı veya başarısız birinci veya sonunca olan hiç fark etmez, nerede olursa olsun inançları vardır.
 Bazı insanlar ellerindekilerle yetinmeyi bilmezken onlar mücadelenin ne demek olduğunun çok iyi gösteriyorlar aslında. Tabi ki bazı vatandaşlarımızın bunları yapmaya durumu yok ama onlarında en önemli etkenleri var gülümsemek. Engelleri kendi imkânlarıyla aşıp kendi mutluluklarını kazanıyorlar. Yürekleri engel tanımıyor....Tebrikler...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol