Silivri Facebook
banner88

BERKER ESEN;" BU ALÇAK VE ÇİRKİN EYLEMİ KINIYORUM"

Avrupa Parlementosu Genel Kurulunda Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos'un şanlı bayrağımıza gerçekleştirdiği bu alçak ve çirkin eylemi kınıyorum. Unutulmamalıdır ki bayrak bir devletin bir milletin namusudur herşeyidir. Yüce Türk milletimizin namusuna uzatılan bu el için gerek Yunan makamlarını gerekse Avrupa Parlementosunu gereğini yapmaya davet ediyoruz.  
Ioannis Lagos adlı Yunanistan bağımsız milletvekilinin yaptığı bu haysiyetsiz ırkı provakasyon asla ve asla kabul edilemez. Şanlı bayrağımız bağımsızlığımızın simgesidir. Çiğnetmeyiz yere düşürtmeyiz! Nefret söylemini Avrupa Parlementosunda ucuz ve bayağı politikasına alet eden sözde parlementere ulu önderimizin verdiği insanlık dersini hatırlatmak istiyoruz. 
1921 yılında Yunan Kralı Konstantin İzmir'e geldiğinde İplikçizade Köşkü'nde yere serilen bayrağımızı çiğneyerek içeri girmişti. İzmir'in kurtuluşu ile şehre giren Gazi Mustafa Kemal, İplikçizade köşkünde önüne serilen Yunan Bayrağını görünce " Yunan kralı hata etmiş. Çünkü bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam" diyerek yerde serili olan Yunan bayrağını kaldırtmıştı. 
Bu hatayı tekrarlayanlara tarihin tekerrürden ibaret olduğunu  hatırlatıyor ve şehitlerimizin kanı ile sulanmış şerefli bayrağımıza uzatılan her eli tereddüt etmeden kıracağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. 

Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirinde dediği gibi;
Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım!

Berker Esen
CHP Silivri İlçe Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol