Silivri Facebook
banner88

DEĞİRMENCİ;"ŞUAN DA ÜÇÜNCÜ DURUMDALAR" VİDEO HABER

Değirmenci 'Kale'yi fethetti!

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Fatih Mahallesi'nde yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. Coşkulu kalabalığa seslenen Değirmenci, 

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte adeta Fatih Mahallesi'ne çıkarma yaptı. Kale'yi fetheden Efsane Başkan Değirmenci, "Kopan gönül bağlarını yeniden kurmak için geldik. Kendi oylarınızla görev verdiğiniz insanlar sizden uzaklaşıyor. Seçim zamanı yanınıza gelip her türlü samimiyeti göstermeye çalışıyorlar ama seçimden sonra bir daha yüzlerini göremiyorsunuz. Görüşmek istiyorsunuz, görüşemiyorsunuz. Sizlerle görüşmüyorlar. Onlar Silivri'de de yaşamıyorlar, onlar zamanlarının büyük bir bölümünü Bulgaristan'da geçiriyorlar. Bir belediye başkanı 5 yılda

320 kere yurt dışına çıkar mı? Bu kadar keyif çatamazsın, bu kadar buradan uzaklaşamazsın" dedi.

"HALK SENİ SANDIĞIN TA DİBİNE GÖMECEK"

"Onun gibi belediye başkanları bir daha o kentte yaşayamadı, O da o duruma düşecek" diyerek sözlerine devam eden Değirmenci; "Sen belediyeyi ikinci bir kasaya bağlamışsın, vatandaşı rüşvete bağlamışsın, hiçbir iş ikinci bir ödeme yapılmadan bağlanamıyor, inşaat ruhsatını imar durumunu aylarca vermeyeceksin, insanlara kan kusturacaksın, kimseye selam vermeyeceksin. Ondan sonra bu halkta sana bu hesabı sormayacak. Yok öyle bir şey. 31 Mart'ta bu Silivri halkı seni sandığın ta dibine gömecek. Şimdi bu yola çıkarken inanarak çıktı. Size güvenerek çıktık. İnanıyorum ki sizler bize sahip çıkacaksınız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı projeleri kısaca anlatan Değirmenci, göreve geldiğinde yapacağı projeleri anlattı.

Değirmenci açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"BİZİ EZMENİZE SİLİVRİ

HALKI MÜSAADE EDER Mİ?"

"Siz CHP'ye seçim kaybettirmek için yola çıkıyorsunuz' diyor. Hayır arkadaşlar. Biz çıkarken de öyle olduğuna inanıyorduk, anketler de yaptık gördük. Biz hiç bir zaman çekileceğimizi de düşünmedik. Son anketlerdeki durumlarda Silivri halkının seçimi bunun göstergesi. Bizi ezeceklerini sandılar, Silivri halkı bizi ezmenize müsaade eder mi?

"SOLUN TEMSİLCİSİ İSTİYORSAK,

İŞTE O SOL BURADA"

Şimdi bazı CHP'li arkadaşlar 'CHP seçim kaybetmesin' diyor. Bir bakın Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye meclis listesine. 6-7 arkadaşımızın CHP ile alakası yok, hepsi başka partilerden. Oysa bakın bizim listemize tamamı Cumhuriyet Halk Partili veya sosyal demokrat anlayışta. Eğer solun temsilcisi istiyorsak, işte o sol burada.

"OYUNU BİZ BOZDUK"

Özcan Bey'in ilk 10'u başka partiden. Ola ki kötü bir durum oldu, görevden alındı ya da hiç dilemiyoruz böyle bir şey ama Allah göstermesin bir ölüm olayı oldu, meclis başkan seçecek. Cumhuriyet Halk Partili birinin çıkma şansı yok. İlk on tanesi zaten CHP'li değil, o zaman gidilecek meclis üyesini çıkaracaklar, kim çıkacak AK Parti'den biri çıkacak. Kendi elleriyle veriyorlar. Zaten biz çıkmasaydık bu senaryo buydu. Nasıl olsa görevden alınacak, 6 tane AK Partili meclis üyesi yerleştirdik mi oraya, AK Parti'nin kendinden de gelecek meclis üyeleriyle istediğimiz kişiyi başkan seçeriz. İşte bizim çıkmamız onların bu oyununu da bozdu. O nedenle çok net bir şekilde söylüyorum, biz oyunu bozduk, seçimi kazanmak için çıktık, bu bir.

"ŞUAN DA ÜÇÜNCÜ DURUMDALAR"

İkincisi diyorlar ki, 'DSP bir AK Parti projesidir, ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Selami Değirmenci'de böyle biridir, çıktı para aldı.' Bir insanın karakteri ne ise odur. Ben gelmişim 65 yaşına, nasıl bir belediyecilik yaptığımızı hepiniz gördünüz, belediyenin kasasına nasıl sahip çıktığımızı hepiniz gördünüz. Para tamah etmediğimizi, kendi malımızı mülkümüzü belediye için harcadığımızı gördünüz. Ne benim ne de arkadaşlarımızın parayla pulla işi olamaz. Ayrıca AK Parti bize niye para versin arkadaşlar, bakın üçüncü durumdalar şuanda. Yani kendisine karşı olana mı para verecekler?

"ŞİKAYET ETSEK HAYATLARI KARARACAK"

O kadar korkuyorlar ki bizden, her gece bizim pankartlarımızı, bayraklarımızı kesiyorlar. Evvelki akşam, gençlik kolları başkanının bizim pankartları, bayrakları toplarken görüntülerini yakaladık, arkadaşlarımız kameraya çekti. Şikayet edecektik, edemedik. Şimdi biz o arkadaşımızın hakkında şikayette bulunsak, hayatı kararacak çok ciddi bir suç işliyor. Kıyamadık. Yetmedi bugün gündüz gözüyle, resmi kıyafetle belediye görevlisini bizim pankartlarımızı kesip, çöp kutusuna atarken arkadaşlarımız yakaladı, görüntüye aldılar. Sonra gittiler sordular, 'Niye yapıyorsun kardeşim' diye. 'Ben emir kuluyum, belediyeden talimat verdiler' dedi. Kim talimat verdi? Falanca yetkili. Bir baktık ki o falanca yetkili bizim yıllarca parti içinde mücadele ettiğimiz, çok sevdiğimiz bir anne-babanın çocuğu. Eee şikayet edersek, onunda hayatı kayacak. Ya lanet olsun, korkma be Özcan. Sen sıkıyorsa, kendin gidip, kessene o pankartı. O insanları niye kullanıyorsun. Onlara üzülüyoruz, başları belaya girsin istemiyoruz. Pankartlarımızdan korkma. Bizden korkuyorsun, karşımıza çıkmıyorsun. Hizmetle ilgili bilgin yok. Senin bilgin becerin, belediye kaynaklarını başka ülkelerde harcamak.

VOLKAN YILMAZ'A SERT ELEŞTİRİ

Bana diyor ki, 'O bir iftiracı, bana iftira atıyor.' Bende diyorum ki, tüm söylediklerimin bir tek kelimesi, abartı olsun, gerçek dışı olsun, bütün Silivri halkı gelsin yüzüme tükürsün. Asla bir tek kelimesi fazla değil. İftira asla atmıyorum, bütün yanlışlarını söylemek zorunda kalıyorum. Neden sadece ben söylemek zorunda kalıyorum. Başka aday yok mu? Aday oluyorsa, mevcut belediye başkanına karşı çıkıyorsa, bu olumsuzlukları söyleyemeyecekse, başarılı buluyorsa, neden aday olur? Neden çıkar? Neden söyleyemiyorsun? Altında başka bir şey mi var? Bunu da sormak bizim hakkımız. Arkadaşımız kusura bakmasın. Silivri Belediyesi'nde olumsuzluk varsa söyle, hayır yoksa ee sen niye çıkıyorsun o zaman kardeşim?

"BU KADROYA SAHİP ÇIKIN"

Söyleyecek o kadar çok şey var ki arkadaşlar ama gelin şu gönül köprülerini yeniden kuralım. Önce onun tamirine başlayalım. Bu insanlar, belediyeye korkarak girmesin. Onun için bize sahip çıkın, Silivri'ye sahip çıkın, Demokratik Sol Parti'nin bu kadrolarına sahip çıkın."

Program vatandaşın talep ve önerilerinin ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol