Silivri Facebook
banner88

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın "DİL Bayramı" nı Kutladı...

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın "DİL Bayramı" nı Kutladı...

Tarihin çok eski dönemlerinden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın sayılı dillerinden birisi olarak kayıtlara geçen Türkçe’miz, milli ve manevi değerlerimizin yanı sıra kültürümüzün de gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Farklı kültürler, medeniyetler ve dillerle etkileşimi neticesinde zengin bir birikime sahip olan Türkçe’miz, bugün de dünya üzerinde geniş bir coğrafyada kullanılmakta ve ortak bir mazimiz bulunan diğer milletlerle de bağımızı sağlam bir şekilde korumaktadır. Dilimize sahip çıktığımız sürece vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza da sahip çıkabileceğimizi unutmayalım. Dili kuşatılmış, kısırlaştırılmış, bölücü unsurların saldırısına uğramış, yabancı akımların etkisine girmiş milletler yarımdır, gelecekte yok olmaya mahkûmdur. Toplumların, milletlerin, kültür ve medeniyetlerin temelini oluşturan dil, milletlerin kendine özgü düşünme, yaşama ve ifade biçimlerinin de göstergesi olmuştur.
Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin dediği gibi “Türkçe, Türk milletinin ağzında anasının ak sütüdür.”
Bu münasebetle 1932 yılında kurulan ve Türk Dil Kurumunun düzenlediği ilk dil kurultayı ile ülkemizde 26 Eylül’de kutlanmaya başlanan ‘Dil Bayramı’nda Türkçenin gelişmesi, büyümesi ve bugünlere ulaşması için emek veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkçe’nin gelişimine hizmet eden tüm değerli şahsiyetlere sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol