Silivri Facebook
banner88

MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI ZAFER YALÇIN;"KÖYLERİMİZ İÇİN MÜJDELİ HABER GELDİ"

KÖYLERİMİZ İÇİN MÜJDELİ HABER GELDİ

     Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 16.10.2020 tarihinde kabul edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 13.Maddesi ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki mahallelerden bazılarının, kırsal mahalle olarak belirlenmesi imkânı getirilmiştir.

     Bu kapsamda Silivri’nin bazı mahalleleri de kırsal mahalleye çevrilebilecek, hemşehrilerimizin köy tüzel kişiliğinin kaldırılarak mahalleye dönüştürülmesinden kaynaklanan birçok sorunu çözülecektir.

     Bu sayede vergi harç ve harcamalara katılma payları %50 indirimli uygulanacak; bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin işyerleri için %50’sini, konutlar için %25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecektir.

     Hangi mahallenin bundan yararlanacağını İlçe Belediye Meclisleri tespit edip teklif edecek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı ile kesinleşecektir.

     Tüm ülkemiz gibi Silivri’miz için de hayırlı olan bu gelişme Cumhur İttifakı’nın çabası ile gerçekleşmiştir.

     Bu vesile ile soruna sahip çıkarak çözülmesi için gayret gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bölge Milletvekilimiz Sayın Mehmet Muş’a, Genel Başkan Yardımcımız ve Bölge Milletvekilimiz Sayın İsmail Faruk Aksu’ya, Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

     Silivri’mize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.

ZAFER YALÇIN

MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol