Silivri Facebook
banner88

Muhtar Eren;" Başın Düşünce Dara Gel Selami Başkanı Ara!

Muhtar Eren:

Başın düşünce dara

gel Selami Başkan’ı ara!

Fener, Değirmenci’yi bağrına bastı

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Fener Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük bir coşkuyla yüzlerce mahalleli tarafından karşılanan Efsane Başkan Değirmenci, ekibiyle birlikte gövde gösterisi yaptı. 

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Fener Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Programın açış konuşmasını Fener Mahalle Muhtarı Muharrem Eren yaptı. Muhtar Eren, “2 dönem beraber görev yaptığımız, değerli ağabeyimiz, büyüğümüz, seçim çalışması için köyümüze geldi. Köyümüze geldikleri için teşekkür ediyorum. 1994 yılında göreve geldiğimde başkanım Silivri’nin başkanıydı. Nelerin eksik olduğunu çok iyi biliyordu. Sağ olsun bir dediğimizi iki etmedi. Ki o zaman yetkileri de yoktu. Onun bir ismi vardır, Silivri’nin Sarı Çocuğu. 94 yılında camimiz elektrik kontağından yandı. İlk arayan kendisi oldu, ‘rahat ol muhtarım biz bu camiyi el birliğiyle yapacağız’ dedi. Bir sloganı vardı Sarı Çocuğun; başın düşünce dara, gel Selami Başkan’ı ara” şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYINA

OY VERMEK İSTEMİYORLAR

“Silivri hiçbir hizmet alamadığı gibi kaynakları çok kötü kullanılıyor. Ne kadar yetkili makamlara iletsek de, görmezden geldiler, yok saydılar ve aynı arkadaşımızı aday gösterdiler” diyerek sözlerine başlayan Değirmenci, “Bazı Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş arkadaşlarımız, bize bu ayrılıktan dolayı gücenebilirler. Diyebilirler ki; CHP’ye bu tavrınızla seçim kaybettireceksiniz. Hayır, kaybettirmeyeceğiz. Biz Silivri sevdalıları birlikte olduğumuz zaman hangi siyasal parti de olursak olalım ki bu hareketin adı halk ittifakıdır. Bir tarafta cumhur ittifakı var, bir tarafta millet ittifakı var. Ama biliyoruz ki cumhur ittifakında bazı bölümler, mevcut adayı tasvip etmiyorlar oy vermek istemiyorlar. Millet ittifakında da aynı sıkıntılar var” dedi. 

Değirmenci sözlerine şu şekilde devam etti;

BEN İFTİRA ATMIYORUM, HEPSİ GERÇEK

Tavrımızı ortaya koyuyoruz. Bir tek kelime yalan söylemedim seçim konuşmalarında bundan sonrada söylemem. Söylediklerimin tamamı gerçek şeyler asla iftira atmıyorum. Tuzak kuran, arkadan oyun çeviren bir adam değilim. Düşüncelerimi her zaman ortaya koyuyorum. O nedenle bunu halkıma anlatmaya çalışıyorum. Anlarsınız, değiştirirsiniz.Hayır böyle gitsin derseniz bize sadece saygı duymak düşer. Eğer değişsin diyorsanız, ben ve arkadaşlarım hazırız. Sizlerden görev istiyoruz. Bize görev verin 5 yıl sonra başka bir Silivri’de olacaksınız.    

ONLARI KORKU DAĞLARI SARDI

Afişlerimizi yırtıyorlar. Eee senin gösterdiğin anketlerde sen zaten seçimleri kazanmışsın. Benim afişlerimden ne istiyorsun sen ya. Niye kesiyorsun? Son günlerde Volkan Bey’in de afişleri kesilmeye başlandı. Bunların yeni sabıkası değil, bunlar bir önceki seçimde de aynı şeyleri yaptılar. O kadar korku dağları sarmış ki, bizim afişimizi, resmimizi gördüğünde titriyor. Buraya gelsin, o resim orda olsun konuşamaz. Benim resmim ona yetiyor.

CESARETİ YOK ÇIKAMAZ

Köy kahvelerine kendi resimlerini asmış, kiralamış, ‘burada kimseyi konuşturmayacaksın’ diyor. Senin babanın çiftliği mi ya? Sen köy kahvesini seçim ofisi yapamazsın. Çeltik’e gittim, her yerde resimleri. Helal olsun Özcan dedim bak konuşuyorum senin ofisinde. Sen de benim karşıma bir gelsen ya. Panele davet ettim, gazeteciler sorsun dedim. İstersen bir televizyon kanalında. Gel çıkalım. Tartışalım bakalım. O kadar çok teklif ettim ki, cesaret yok çıkamaz. Anket yapalım dedim. Yüzde 55 çıkmış olayım, o yüzde 45 alsın çekileceğim dedim. Ama o yüzde 44 alırsa çekilsin dedim. Oradan birisi ‘aaa öyle olur mu CHP’nin adayı çekilir mi’ dedi. Hani bölen bendim kardeşim! Önce kendine güveneceksin. Böyle ayak oyunlarıyla aday olup, seçilmeye kalkmak yok öyle şey.

BİR İNSAN BU KADAR

HAİN OLABİLİR Mİ?”

2009’da ben adaydım. MYK’da benim adaylığım onaylandı. Bana tebliğ ettiler. 3-4 saat sonra ‘kusura bakma Mehmet Sevigen devreye girdi, Özcan’ı aday yaptılar’ dediler. Evde oturacağız dedik. Baktık Özcan Bey seçimi kaybediyor. Arkadaşlar yalvardı, yakardı, çıktık. Gazitepe’de öyle bir çıkış yaptık ki o gün yüzde 10 arttı oyu. Özcan Bey kazandı. Sonra ne oldu? İlçe seçimi var, biz aday olduk. Adaylığımıza karşı geldi. ‘Sen ilçe başkanı olmazsın’ dedi. Yine bizim karşımıza aday çıkarttı. Bir kere daha ezdik. Sonra partiye bir gittik ki, bilgisayarlara bir baktık, destek verdiğimiz, kazandırdığımız seçim sonrası genel merkeze Sayın Abdullah Yıldırım’la beraber bir rapor vermişler. ‘Bu seçimde Selami Değirmenci, Mümin Tuğlu, Hüseyin Şahin bizim aleyhimiz de çalıştı. Bize seçim kaybettirmek istiyorlar’ diye. Bir insan bu kadar hain olabilir mi? O otobüsün üstüne çıkmasaydık, kime isterseniz sorun Özcan Bey bugün belediye başkanı değildi. Bir insan bu kadar vefasız olabilir mi? İşte böyle bir adam bu kenti yönetmeye çalışıyor. Durduralım şu işi. ”

Efsane Başkan Selami Değirmenci, belediye başkanı olduğu dönemde yaptıkları çalışmaları ve seçildiği takdirde yapacakları projeleri tek tek mahalle halkına anlattı.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol