Silivri Facebook
banner88

MUTLU BOZOĞLU; “İSTANBUL HALKINI MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATTILAR”

BU MİLLET İLK SEÇİMDE SİZE “DUR” DİYECEK
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB Eylül ayı meclis toplantısında gündeme gelen Seymen Çöp Toplama Alanına “Çöp Suyu Arıtma Tesisi” ve “Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi' yapımına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuya ilişkin sosyal medya paylaşımını hatırlatan Başkan Bozoğlu, “Kendi beceriksizliklerini İstanbul ve Silivri halkına ödeterek 1.5 yılda İBB’yi en az 120 milyon lira zarara uğrattılar.” dedi.

 
“SEÇİMDEN ÖNCE HAZIRLANAN PROJEYİ 1,5 YIL DURDURDU!”
İBB Eylül ayı meclisi 3.oturumunda görüşülen ve konuya ilişkin hazırlanan 287 no’lu raporun okunması ile Seymen Katı Atık Bertaraf Merkezine Çöp Suyu Artıma Tesisi yapımı için İBB’ye 10 milyon Euro borçlanma yetkisi verilmesi ile gündeme gelen Seymen Çöp Gazi Enerji Üretim Tesisi konusuna da değinen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve CHP grubunun İstanbul halkını kandırmaya çalıştığını ifade ettiği açıklamasında, “Göreve geldiği günden bu yana ağzından düşürmediği 16 milyon İstanbullu için elle tutulur hiçbir hizmeti ortaya koyamayan, boş vaatlerle, göstermelik projelerle halkı oyalayan, kendi beceriksizliklerini kelime oyunları ile kapatmaya çalışan bir İBB yönetimi ile karşı karşıyayız. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’mizde bulunan Katı Atık Bertaraf Merkezine yapılacak olan Enerji Üretim Tesisi ile ilgili yaptığı paylaşım oldu. Ekrem bey yaptığı paylaşımda,” Yapımı durdurulmuş yatırımlardan biri olan Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi'nin ilk etabını 130 milyon liralık yatırımla faaliyete soktuk. Tamamı bitince dünyanın çöp gazından elektrik üreten en büyük tesisi İstanbul’da olacak. Duran tüm projeler tek tek canlanacak.” İfadelerini kullandı. İBB Başkanı İmamoğlu bu paylaşımla, aslında projelerin kendileri tarafından durdurulduğunu farkında olmadan itiraf ediyor. Çünkü seçimlerden önce AK Parti iktidarı zamanında Seymen’de Çöp Suyu Arıtma Tesisi yapımı için hazırlanmış proje vardı. Yaptığı paylaşımla “…duran tüm projeler tek tek canlanacak.” diyen İmamoğlu, hali hazırda bulunan projeyi hayata geçirmeyerek 1,5 yıldır durdurmuştur. Bununla beraber geçen 1.5 yıllık sürede tesisle ilgili hiçbir inşa süreci başlatmadı. Bu sürede oluşan atık sular ise Kemerburgaz’a nakledilerek oradaki tesiste arıtılmaya devam edildi. Yani bu 1,5 yıl boyunca işin geciktirilmesi nedeniyle ciddi bir nakliye maliyeti ortaya çıktı ve bu maliyet artarak devam ediyor. Bu maliyetten oluşan zararın vebali Ekrem İmamoğlu’nundur.”


“İSTANBUL HALKINI MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATTILAR”
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu açıklamasında Seymen Katı Atık Toplama Merkezine yapılacak olan Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi’ne de değinerek şu ifadelere yer verdi: “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP grubunun İstanbul ve Silivri halkından gizlediği ve İBB’yi uğrattıkları zararı gizlemek için süslü kelimelerle halkı yanılttığı konulardan biriside Seymen Katı Atık Depolama Tesisinde oluşan çöp gazından elektrik üretim tesisi yapımı işidir. Bu konuda İSTAÇ, İstanbul Enerji A.Ş ile 16/01/2017 yılında sözleşme imzalamış, yapımı Enerji A.Ş.’nin sorumluluğunda olmak şartıyla, tesisin işletme hakkını 30 yıllığına yani 12/01/2047’ye kadar Enerji A.Ş. ye ihale etmiştir. Enerji A.Ş.’nin inşaat işini ihale ettiği firma şu anki CHP’li İBB Belediye yönetimden düzgün bir ödeme alamayınca, ayakta duramayarak batmıştır. Enerji A.Ş ikmal ihalesini ise hemen yapması gerekirken ancak 1 yılda yapabilmiştir. Bu durum mevcut İBB yönetimin tecrübesizliği, iş bilmezliği ve değişen durumlar karşısında aktif tutum alamaması nedenleriyle ortaya çıkmıştır. Yani iş tweette anlatıldığı gibi Ak Parti yönetimimiz tarafından durdurulmuş değildir. Sorun, başlatılması gerektiği zamanda işin başlatılmaması, işin öneminin farkına varılamaması, mevcut kurulmuş sistemin ihmal edilmesi ve sözleşmeye uyulmaması sonucunda hazır sitemin dahi bozulmasını sağlamıştır. Bu beceriksizlik ve hata dolu eylemsizlik nedeniyle iş bir buçuk yıl sarkmıştır. Bu sarkma nedeni ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu devletimize, milletimize, İstanbul’umuza mal olan önemli bir görev zararı oluşturulmuştur. Şöyle ki; tesisin maliyeti twitte yazıldığına göre 130 milyon TL ve tesisten saatte 8000 metreküp gaz üretiliyor. Bu hesaba göre tesisin yıllık geliri 120 milyon. Yani 1 yıl gecikmenin maliyeti 120 milyon TL. Bu, gecikmenin neredeyse tesis maliyeti kadar bir görev zararı doğduğunu gösteriyor. Bu zarara gereksiz nakliye masrafları da eklendiğinde ne kadar büyüdüğünü tahmin etmek zor değildir. İş te bu sebeplerle bu anlayışla yönetildiği, daha doğrusu yönetilemediği için İBB bir yıl içinde 15 Milyar TL borç almak durumunda kaldı. Tesisin sahibi İSTAÇ, İşletmecisi Enerji A.Ş. yani tüm kaybedilen para İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, dolayısıyla İstanbul halkının parasıdır.”


“BİR YILDA 2 MİLYON M3 HAVA KİRLİLİĞİNE SEBEP OLDULAR” 
İBB tarafından geciktirilen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisinin sadece maddi zarara sebep olmadığını bunun yanı sıra hava kirliliğine de sebep olduğuna dikkat çeken Başkan Bozoğlu, “Bunun sadece maddi zararı da yok. Tesisin 1 yıl gecikmesi dolayısıyla metan gazının atmosfere karışmasıdır. Bunun karşılığı 2 milyon m3 CO2 eşdeğeri kadar hava kirliliği demektir. Mevcut İBB yönetimi bu kirletilen havayı da İstanbul halkının solumasına yol açtı. Yine Enerji tesisinin 1.5 yıl gecikmesi ile ayrıca başlangıç aşamasında 17 MW (90 bin hanenin elektrik ihtiyacı kadar), tam kapasiteye ulaştığında ise 90 MW (465 bin hanenin, yani 1,8 milyon nüfusun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar) yenilenebilir temiz elektrikten İstanbul halkını mahrum ettiler. Tesisin tam kapasite çalışması halinde sağlayacağı çevresel fayda 2,3 milyon aracın trafikten çekilmesi demektir. Sonuç olarak işin bu kadar aksatılmasının tek ve asıl sorumlusu İBB yönetimi iken, kendi hatalarını önceki belediye yönetimine maletmeye çalışmaları, yalan ve yanlış bilgilerle alışkanlık haline getirdikleri algı yönetimiyle durumu idare etme çabaları boşunadır. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP gurubu, iktidarda olduğu sürece İstanbul’u birçok dev hizmetle buluşturan AK Parti iktidarına iftira atmayı bırakmalıdır. Son olarak Ekrem beye AK Partimizin “Durmak Yok Yola Devam” sloganını ve ilk seçimde bu milletin beceriksiz ve iftiracı zihniyeti durduracağını hatırlatıyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol