Silivri Facebook
banner88

Silivri Ülkü Ocaklarına Takdir Belgesi...

"Milli benliğimize sahip çıkmamız gerekiyor"

Silivri Ülkü Ocaklarını ziyaret eden Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, "Çok dikkatli bir şekilde milli benliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milli benliğini kaybeden milletler, başka milletlerin kölesi haline gelir" dedi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, 6. Bölge Başkanı Erhan Özkök ile birlikte ilçe ocaklarını ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Silivri Ülkü Ocakları'na da gelen Başkan Kazım Erdi Aktunç, ülkücü gençlerle tek tek selamlaştı. Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Kazım Erdi Aktunç, Ülkücü gençlere yaptığı konuşmada "Kendi tarihimizle ve milletimizle gurur duymak bizim en doğal hakkımızdır" dedi.

"HANGİ BEDELİ ÖDEDİLER?"

"Bir millete mensup olmak yanlış bir şey olsaydı, Cenabı Allah tüm insanları tek millet halinde yaratırdı" diyen Aktunç, "Allah ayeti kerimesinde; 'Biz sizi birbirinizi tanıyıp, sevesiniz diye milletler, kavimler halinde yarattık' diyor. Madem ki kavimler halinde yaratıldık ve bizde doğuştan Türk olarak yaratıldık. O zaman mensup olduğumuz bu şerefli milletle gurur duymak bizim en tabii hakkımızdır. Biz; varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm demekten gurur duyuyoruz. Ama kimi kişiler; Andımızın metnini yazan kişi ile Türkçe Ezan metnini yazan aynı kişidir. Andımızı okumak isteyenler, ezanında Türkçe okunmasını istiyorlar gibi bir algı oluşturmak istiyorlar. Şimdi o kişilere sormak lazım biz bu ülkede, ezan dinmesin ezan susmasın diye bedel ödedik, kanımızı akıttık. Ödediğimiz bedeli ifade etmek gerekirse, Ruhi Kılıçkıran'dan başlayarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na kadar bütün şehitlerimizin isimlerini tek tek saymamız gerekir. Bize bu suçlamayı üstü kapalı bir şekilde yöneltenler ezan susmasın diye bu ülkede hangi bedeli ödediler? Bu noktada biz varlığım Türk varlığına armağan olsun demekten de ne mutlu Türk'üm demekten gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"YEGANE KURULUŞ ÜLKÜ OCAKLARIDIR"

"İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın düzeni tüm milli ve manevi ahlaki değerli yok sayıyor" diyerek sözlerine devam eden Başkan Aktunç, "21. yüzyılda tarihine ve milletine sıkı sıkıya bağlı olan Türk Milleti bugün, milli benliğini kaybetmek üzere. Bu noktada çok dikkatli bir şekilde milli benliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milli benliğini kaybeden milletler, başka milletlerin uşağı haline gelir. Bugün Türk gençliği milli benliğini büyük ölçüde kaybetmiş durumda. Eğer bugün Türk gençliğine milli benliği hatırlatılmazsa, 20-30 sene sonra bugün genç olanlar o gün yetişkin olduğunda, biz başka bir millet haline gelmiş, Türklüğünü kaybetmiş, bir toplulukla karşı karşıya kalacağız. Bu sebeple Türk gençliğine milli benliği yeniden hatırlatılmalıdır. Bugün Türk gençliğine milli benliğini hatırlatabilecek yegane kuruluş Ülkü Ocaklarıdır. Milliyetçi Ülkücü Türk Gençliğidir. Dünya'nın en güçlü ve en büyük gençlik kuruluşu Ülkü Ocakları'dır. Geçtiğimiz yıl, 140 bin bozkurt Başbuğumuzun kabrinden çıkarak Anıtkabir'e yürüdü. Türk Devleti'nin bölünemeyeceğini ifade etti. Dünya üzerinde 8-10 ülke haricinde geri kalan çoğu ülkenin ordusu bile bu sayıdan çok daha azdır. Dünya üzerinde böyle bir gençlik oluşumunu meydana getirecek hiç bir siyasi idare yoktur. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi, 'Ülkücü Gençler olarak kendinizi küçük görmeyiniz, sizler büyük kuvvetleriniz' diyor. Bizler gerçektende çok büyük kuvvetleriz. Bu sebeple sahip olduğumuz gücün ve kuvvetin farkında olmamız lazım. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin dediği gibi, 'Gelecek biziz, biz geleceğiz'. Bizim vazifemiz çok

büyüktür" dedi. İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, konuşmasının ardından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bilgi yarışmasında birinci olan Silivri Ülkü Ocakları'nı takdir ederek, plaket takdim etti. Başkan Aktunç, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Silivri Ülkü Ocakları'ndan ayrıldı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol