Silivri Facebook

Adaylar Belli Oldu. Bütün adaylar tek pencerede
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Anavatan Partisi son iki günde oluşan değişiklikleri mazaret göstererek İstanbul 1,2 ve 3. bölge adayları için 8 Haziran’a kadar ek süre istedi. Bu durumda Silivri’den Milletvekili aday adayı olanlar arasında en üst sırada yer alan isim, DYP Eski ilçe Başkanı, yeni Demokrat Parti adayı Salih Yazıcı oldu…
 
Türkiye siyasi tarihinin en heyecanlı ve karmaşık seçimi olacağı tüm otoritelerce kabul edilen 22 Temmuz seçimlerine ilişkin Milletvekili aday listeleri dün saat 17.oo itibarı ile Yüksek Seçim Kuruluna verildi. Anavatan Partisi son günlerde yaşadığı hareketlilik ve karar değişimi nedeniyle İstanbul’un üç bölgesine ilişkin liste için 8 Haziran’a kadar ek süre istedi.
 
Bu duruma göre Silivri’den Aday adayı olanlar arasında bölgemiz seçim sıralamasında en iyi sıra DYP Eski İlçe başkanı Salih Yazıcı’ya verildi. Demokrat Parti listelerinden seçime girecek olan Salih Yazıcı İstanbul 3. bölge 6. sırada bulunmaktaydı. Aynı Listede 2. sırada olan Eski İl Başkanlarından Orhan Keçeli’nin 2 sırada olmaktan dolayı istifa ettiği duyumları ile Yazıcı bir basamak daha yukarı çıkarak bölgemiz adayları arasında en iyi sırada olan isim oldu. Orhan Keçeli ikna edilip istifası engelenemez ise Salih Yazıcı İstanbul üçüncü Bölge 5 sıra adayı olarak Parlementoya gidebilme şansını yakaladı. DP listelerinden aday olan Silivri’nin yakından tanıdığı diğer isimlere gelince; Sağlık Grup Başkanvekili Dr. Recai İsenkul bölgemiz 13.sırada, Kumburgaz Eski Belediye Başkanı Hayri Erçağ ise 25. sırada yer buldu
 
CHP Eski İlçe Başkanı Mümin Tuğlu bölgemiz seçim listesinde kendisine 12.sırada yer bulurken, İstanbul ikinci bölge 17. sırada bulunan tanıdık bir isim Hüseyin Şahin bulunmakta. Konu üzerine aradığımız Şahin konu ile ilgisi bulunmadığını ve isim benzerliği olduğunu, aday adayı başvurusu yapmadığını bildirdi. AK Parti Eski İlçe Başkanı Tülay Kaynarca Ak Parti Listelerinde 16. sırada aday gösterildi. Ak Parti 3 bölge listesinin birinci sırasında Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yer alırken, Silivriyi sıkça ziyaret eden bakan ve Milletvekilleri’de seçim bölgemizde sıralamada yer aldı. Eski devlet Bakanı Güldal Akşit 4. sırada, İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu 5. sırada, Silivri’yi sıkça ziyaret eden görme engelli Milletvekili Lokman Ayva 7. sırada, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık 10. sırada, Silivri’yi sıkça ziyaret eden Ak Partili Milletvekili Ünal Kaçır 11. sırada ve AK Parti eski İlçe Başkanı Tülay Kaynarca 16 sırada aday oldular. 25 adaylı listede16 sırada yer alan Kaynarca, daha önceki beyanatlarında seçilebilme sırasında olursam kalırım, olmaz ise aktif siyaseti bırakarak evim ve çocuklarım ile ilgilenmek istiyorum”demişti. Kaynarca’nın nasıl karar vereceği merak ediliyor.
 
Bölgemiz birinci sıra adayı eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun danışmanı Yetkin Çavdar’ın Bayburt’tan aday adayı olduğu ancak iki milletvekili çıkaracak olan Bayburt listesinde yer almadığı öğrenildi.
 
Anavatan Partisi Silivri Eski İlçe Başkanı Nilüfer Okçu ile Gümüşyaka Sağlık Ocağı Hekimi Dr.  Tuncer Erbay’ın listeleri 8 Haziran’da açıklanacağından sıralamalarına ilişkin bilgi edinilemezken Saadet Partisi Eski İlçe Başkanı Mevlüt Aklan 3. bölge 24. sırada yer aldı. Genç Parti’nin bölgemiz birinci sıra adayı ise ünlü türkücü İbrahim Tatlıses. Silivri Bağımsız milletvekili adayı Ercan Çakır’ın da seçimlere bölgemizden girmesi ile birlikte Silivri 22 Temmuz seçimlerinde Listelerde yer alan Adaylarımız Anavatanlı Nilüfer Okçu ve Dr. Tuncer Erbay dışında  6 ismin seçimlerde yarışacağı kesinleşti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol