Silivri Facebook
banner88

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Açıklama Yaptı;" ÖZCAN IŞIKLAR'A OY YOK!"

Alevi Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Özgün Deniz Gündüz yaptığı yazılı açıklamada Silivri Belediyesi ve Belediye Başkanı Özcan Işıkları eleştirerek; 

'' Özcan Işıklar 2009 yılından beri aynı filmi döndürüp döndürüp oynatıyor, her sahnesini ezberlediğimiz bu film biz Alevi toplumunu susmayacak noktaya getirmiştir'' dedi.


 

TEMELLERİ 2009 DA ATILAN CEM EVİ İNŞAATI YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ


 

Temellerinin 2009 yılında atıldığı Silivri Cemevi yılan hikâyesine dönmüş durumda. 2014 seçimlerinde de seçim sonrası bitirip teslim edeceğiz dediği Silivri Cemevi geçen 5 yılın ardın dan hala bitmiş değil.

Yapamayacağı bir işin taahütünü neden verdiğini bir türlü anlamak mümkün değil. Bir önceki seçimlerde Alevi vatandaşları ziyaret ederek '' Bende Alevi Bektaşisiyim'' diyen Belediye Başkanı Özcan Işıkların Bektaşi olmadığını sadece Alevi vatandaşlarımız değil tüm Silivrili hemşerilerimiz biliyor. Alevi Bektaşisi olmadığı halde öyle olduğunu söyleyerek Alevi toplumunun aklıyla ve inançsal duygularıyla da oynayarak, seçim üstü rant elde etmek için yalan söylemekten çekinmemiştir.


 

UTANÇ VESİKASI OLARAK SEÇİM TARİHİNE NOT DÜŞTÜK


 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkların kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı, çevre düzenlemesi yaptıklarını belirten ve kalem kalem yazdıkları ağaçların, döşenen taşların kamuoyuna servis edilmesi de bir utanç vesikası olarak seçim sürecine not düşülmüştür. 


 

NE ARKA BAHÇEYİZ NEDE ÇANTADA KEKLİK


 

Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk İlkelerine bağlı Alevi toplumu olarak Silivri’de Özcan Işıklar’ın Alevi toplumunda yaratmaya çalıştığı algının ve elde etmeye çalıştığı seçim rantının farkındayız. Biz Aleviler Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne olan bağlılığımız ile Cumhuriyet Halk Partisine karşı duruşumuzu her zaman her plartform da dile getirmişizdir, fakat CHP artık Alevi toplumunu arka bahçesi olarak, Silivri’de yaşayan 15 bin Alevi'nin oyunu çantada keklik gibi görmekten vazgeçmelidir. 

İki dönem ilçe başkanlığı yapan Suna Göçengil ve 10 yıl içinde başkanlık yapan Işıklar bir kez dahi Derneği ziyaret etmediği, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı sayın Doğan Demir'e randevu verdiği halde ziyarete gelen Genel Başkanımıza çok büyük saygısızlık yapmıştır.


 

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde siyasi rant elde atmaya çalışan CHP nin Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar'a '' ben öyle bir derneği tanımıyorum'' sözlerini hatırlatmakta fayda görüyoruz. 


 

 Ayrıca Özcan Işıkların müdahalesi ile kullanım hakkını Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfına verdiği Silivri Cemevi yönetimini olağanüstü kongreye götürerek yönetimi değiştirmesi kamuoyunun malumudur. İnanç kurumu olan derneğimize karşı yaptırımları ambargoları da yine derneğimizin Genel Merkezi tarafında ve Silivride yaşayan tüm Aleviler tarafından bilinmektedir. Muhtemelen yaptığımız bu kamuoyu açıklaması sonrası Dernek ziyaretleri kapsamında ilk sırayı ''Cemevi ziyareti'' olarak gerçekleştireceğini de tahmin etmek zor olmasa gerek.


 

ÖZCAN IŞIKLAR’A OY YOK


 

Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan adayı Özcan Işıkları son 10 yıllık süreçte Silivriye yaptıkları ve yapmadıklarını görmekteyiz. 10 yıl içinde Alevi toplumunun İbadethanesi olan bir Cemevini bile bitirmemesi yapamadıklarının göstergesidir. Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi olarak 31 Mart seçimlerinde Özcan Işıkları desteklemiyeceğimizi de buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.


 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Yönetim Kurulu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol